> Advies > Bijzondere situaties > Klaar voor een nieuwe relatie?

Bijzondere situaties

Klaar voor een nieuwe relatie?

Singles kunnen doen en laten wat ze willen. Dat is prettig, maar het heeft ook zijn nadelen. Bij een nieuwe relatie moet u opeens weer rekening houden met een partner. Dat is even wennen. Hoe maakt u zich klaar voor nieuw liefdesgeluk?

Klaar voor een nieuwe relatie?

Als single kunt u doen wat u wilt. U kunt bijvoorbeeld de afwas een tijd laten voor wat het is. Of u kunt een heel weekend rondlopen in kleren die lekker zitten maar misschien niet erg flatteus zijn - niemand die het ziet. Maar als u aan een relatie begint, kan uw nieuwe partner zich ergeren aan uw persoonlijke, eigenaardige trekjes. Hoe zorgt u ervoor dat deze persoonlijke trekjes geen obstakel vormen voor een langdurige relatie?

De eerste stap

Het maakt niet uit of u net een relatie verbroken hebt of al wat langer alleen bent - als u aan een nieuwe relatie begint, is het nuttig om u af te vragen wat u wilt. U moet precies weten wat u belangrijk vindt. Want zonder zelfkennis wordt het zoeken naar een partner wel erg moeilijk. Stel uzelf de volgende vragen: wat wil ik? Ben ik wel helemaal over mijn ex heen? Als dat niet zo is, kunt u beter wat tijd nemen om de vorige relatie te verwerken. Bent u absoluut toe aan iets nieuws? Dan neemt u de volgende stap.

Onder de loep

Het kan het nuttig zijn uw eigen gedrag en gewoonten eens onder de loep te nemen. Zodat u kunt besluiten welke dingen u anders aan gaat pakken. Vooral als u wilt dat er iets in uw leven verandert. Vergelijk uw gedrag als single eens met het gedrag dat u had tijdens uw vorige relatie. Wat is er veranderd sinds u alleen bent? Gaat u vaker uit? Luistert u naar andere muziek? Koopt u dure kleren, of koopt u helemaal geen kleren meer? Is uw leven op orde, of leeft u er maar op los? Bent u meer open geworden naar anderen toe, of hebt u zich juist in uw schulp teruggetrokken? Als u dat op een rijtje hebt, neemt u de volgende stap: de vrijheden die u als positief ervaart, de eigenschappen die u belangrijk vindt, moet u in stand houden en ontwikkelen. Met gedrag dat u als negatief ervaart, moet u vanzelfsprekend stoppen.

Authentiek en geloofwaardig

Nu hebt u een helder beeld van uzelf, uw behoeften, uw goede en misschien ook minder goede kanten. U bent op de goede weg! Zelfkennis is namelijk een belangrijke stap op weg naar een succesvol Parship-profiel en een geslaagd "Ik over mezelf". In het bedrijfsleven is een merk succesvol als het aan twee kenmerken voldoet: authenticiteit en geloofwaardigheid. U bent natuurlijk geen consumptieartikel, maar het principe is hetzelfde. Probeer dus uit de verworven zelfkennis een profiel af te leiden dat authentiek en geloofwaardig is. Als u dicht bij de waarheid en bij uzelf blijft, hebt u meer kans op een langdurige relatie. U moet de eerlijkheid natuurlijk ook weer niet overdrijven: de ander hoeft niet gelijk alles van u te weten. Een paar goede kanten noemt u pas tijdens een persoonlijk gesprek.

Tolerantie en flexibiliteit

U bent nu bijna klaar met de "aanpassing" van uw persoonlijkheid, maar het moeilijkste en belangrijkste deel ontbreekt nog. Een succesvolle relatie heeft namelijk twee kenmerken die er voor singles minder toe doen: tolerantie en flexibiliteit. Na een langdurige tijd als single is het nogal een omschakeling als u plotseling te maken krijgt met afspraken en compromissen. Toch zijn dat juist de steunpilaren van een relatie. Een complete persoonlijkheidsverandering verwacht niemand van u, maar zonder tolerantie en flexibiliteit naar de ander toe wordt een relatie wel erg moeilijk vol te houden. Het kan geen kwaad als u zich hierin van tevoren traint. Begin gewoon bij familie en vrienden. Probeer bijvoorbeeld tolerant te zijn als het u stoort dat uw beste vriend onafgebroken over zijn werk vertelt. U kunt erop reageren door van uw kant te vertellen wat u bezighoudt. Dit soort oefeningen maakt voor u ook duidelijk waar uw grenzen liggen.

Opgeruimd de relatie in

Nu bent u helemaal klaar voor uw nieuwe liefde, en bent u goed voorbereid op een eerste ontmoeting. En voor de sloddervossen onder ons een laatste advies: vóór de eerste afspraak bij u thuis kan het geen kwaad om toch eerst maar even dat afwasje te doen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)