> Advies > De eerste date > De eerste ontmoeting - een belevenis

De eerste date

De eerste ontmoeting - een belevenis

Een eerste date in een café kan goed uitpakken. Maar de muziek is soms zo hard dat een goed gesprek onmogelijk is. Zo kan een afspraak eindigen als een pijnlijke herinnering. Lees hier hoe je dit soort valkuilen kan voorkomen!

De eerste ontmoeting - een belevenis

Een gedeelde belevenis

Afspreken in een café lijkt de meest voor de hand liggende optie wanneer u een mogelijke partner wilt ontmoeten. Maar het is de vraag of tegenover elkaar zitten aan een tafel de meest veelbelovende manier is om iemand te leren kennen. Wees creatief en ga erop uit met uw toekomstige geliefde. Een gedeelde belevenis is een manier om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. U hebt alleen een beetje fantasie nodig om van uw eerste afspraak een belevenis te maken.

Groene verleiding

De natuur is een opening naar romantiek. Nodig uw mogelijke partner eens uit voor een wandeling. Een strandwandeling is bijna een garantie voor succes. De frisse zeelucht, de uitgestrektheid van het strand en het geluid van de branding zijn rustgevend en oefenen op de meeste mensen een grote aantrekkingskracht uit. Maar ook een wandeling in een bos of park kan heel succesvol zijn. Neem als verrassing eens iets te drinken en te eten mee voor een korte picknick, misschien zelfs een zelfgemaakte quiche om te delen met hem of haar. Niet alleen de liefde van de man gaat door de maag. Als u niet zo van bewegen houdt, kan een korte stadswandeling ook leiden tot een ontspannen, veelbelovende eerste kennismaking. Een wandeling door een historisch stadscentrum biedt veel openingen voor smalltalk. En als het dan klikt, is er voldoende gelegenheid dichtbij voor een drankje of zelfs een lunch. Bent u een stadsmens, maar houdt u toch van de natuur? Een botanische tuin is dan ideaal; volop gelegenheid om te wandelen, en bankjes in overvloed om even te zitten voor een goed gesprek.

Sportieve romantiek

Of u nou houdt van nordic walking, paardrijden of van fietsen; als u in het mailcontact met een Parship-lid een gemeenschappelijke interesse voor sportieve activiteiten ontdekt, is het makkelijk om iets leuks voor een eerste afspraak te verzinnen. Volgens recent Amerikaans onderzoek hebben mensen die samen iets sportiefs ondernemen een grotere kans om op elkaar verliefd te worden. Nou moet u niet gelijk aan zoiets spannends als bungeejumping denken. Maar samen een rit te paard maken of een fietstocht in een mooi landschap, het kan toch bijna niet romantischer?

Vertrouwde omgeving

Ook als u in een voor de ander vertrouwde omgeving blijft, kunt u hem of haar nieuwe dingen laten ontdekken. Laat de ander beslissen waar u elkaar ontmoet en neem hem of haar mee naar een minder bekende plek. Dat kan een voor het publiek opengestelde tuin zijn, of een landhuis dat bezichtigd kan worden en waar een cafetaria is. Het kan zelfs een bankje aan het water zijn waar heel weinig mensen komen. Wie in een stad afspreekt, heeft vaak nog meer opties: een hofje dat weinig bezocht wordt, een kleine tearoom waar zelfgebakken taarten geserveerd worden. Mogelijkheden te over. En na een dergelijke ontmoeting hebt u, ook als de vonk niet overspringt, altijd een leuk uitje gehad waar u met plezier aan terugdenkt.

Kleine verrassingen

Als u een verrassend uitje hebt bedacht, is het wel belangrijk dat u zich flexibel blijft opstellen. Hou niet kost wat kost vast aan een idee, hoe leuk het ook is. Als de ander niet positief reageert op uw voorstel, moet u dat accepteren. Als u bijvoorbeeld toegangskaarten koopt voordat de ander van het plan op de hoogte is, loopt u grote kans op een afwijzing. Kleine verrassingen zijn leuk, maar het is niet de bedoeling dat de ander erdoor overrompeld wordt. Bepaal dus altijd in overleg waar u elkaar gaat ontmoeten. En als u van plan bent met de ander de vrije natuur in te gaan, laat dat dan wel duidelijk weten. De ander moet zich daar wel op kunnen kleden. Een dame die bijvoorbeeld op hoge hakken op een eerste afspraak verschijnt, is niet blij verrast als ze meegenomen wordt op een lange wandeling.

Minder is meer

Ook voor een fantasievolle eerste afspraak geldt het devies: minder is meer. Maak het niet te bont. De ander is aangenaam verrast als u een kleine verrassing in petto hebt. Een heel dagprogramma is voor een eerste ontmoeting altijd te veel. Bedenk dat de eerste ontmoeting voor u en de ander een voorzichtig aftasten van mogelijkheden is. Een korte wandeling of een uurtje een landhuis bezichtigen is ook leuk als de vonk niet overspringt. En als de vonk wel overspringt komt er nog genoeg gelegenheid om met uw geliefde die dagwandeling in uw favoriete natuurgebied te maken.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)