> Advies > De eerste date > Smalltalk

De eerste date

Smalltalk

Denkt u dat Einsteins relativiteitstheorie zich beter leent voor een eerste gesprek dan wat er gisteravond op TV was? Grote kans dat u meer succes hebt met het laatste onderwerp. Smalltalk is een beproefd middel om elkaar te leren kennen!

Smalltalk

Positieve insteek

Stel: u ontmoet uw Parship-kandidaat. In een café, in een park, of waar dan ook. Hoe opent u nu het gesprek? Heel eenvoudig: houd het vooral luchtig en positief. "Vind je dit ook zo'n gezellig café?", "Wat is de lente toch een mooi jaargetijde, hè?" Het zijn misschien algemeenheden, maar het is een positieve insteek en uw gesprekspartner kan er gemakkelijk op reageren. Voor u het weet bent u in een druk gesprek verwikkeld.

Binnenkomer

Iedereen wordt erdoor beïnvloed, en iedereen heeft er een mening over; het weer is een uitstekend smalltalk gespreksonderwerp. U hoeft maar uit het raam te kijken en u hebt stof voor een gesprek van enkele minuten. Na vijf minuten wordt het natuurlijk wel eens tijd voor een ander onderwerp, maar u zult zien dat een nieuw thema zich vanzelf aandient. Via het weer komt u op uw vakantie naar een warm land, via die vakantie komt u op oriëntaals eten, en daaruit ontstaat misschien een eetafspraak in uw favoriete restaurant. Ga in elk geval niet door op onderwerpen waarin u verschilt van mening, maar praat lekker over dingen die u allebei leuk vindt.

Liefhebberijen

Het weer, dingen die u allebei interesseert; u hebt nu al een paar ingangen voor een leuk gesprek. Maar het beste gespreksonderwerp zit tijdens de afspraak tegenover u: de gesprekspartner zelf. Als u interesse toont voor uw mogelijke partner, komt u vanzelf op geschikte onderwerpen. U weet door het Parship-profiel en door het voorafgaande e-mailcontact al wat van de ander. Stel hem of haar daar vragen over. "Heb je al veel marathons gelopen?", "Ben je jong begonnen met pianospelen?", "Ga je vaak naar musea?" Iedereen vindt het leuk als iemand belangstelling voor zijn of haar liefhebberijen toont. En als u dan toch door uw gespreksonderwerpen heen raakt: bespreek het nieuws, nieuwe films of boeken, mode, muziek. Er zijn onderwerpen te over. Maar een paar onderwerpen zijn taboe. Moppen werken soms niet goed, want niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor humor. Ook negatieve onderwerpen of gemopper kunnen uw gesprekspartner afschrikken.

Foefjes

U bent geanimeerd aan het praten, maar plotseling stokt het gesprek. Wat nu? Ook hiervoor zijn foefjes. Stel uw partner als het kan alleen zogenaamde open vragen. Dat zijn vragen die niet met "ja" of "nee" beantwoord kunnen worden, zoals bijvoorbeeld "wat vind je van" of "wat is je mening over". U hoeft trouwens niet het gevoel te hebben dat u iedere stilte zelf op moet vullen. Goed luisteren is ook heel belangrijk. Bovendien biedt dat weer aanknopingspunten voor een volgend onderwerp.

Lichaamstaal

Een gesprek bestaat niet alleen uit woorden, ook lichaamstaal speelt een grote rol. Wend uw lichaam niet af van uw gesprekspartner; dat kan heel ongeïnteresseerd overkomen. Ook het houden van oogcontact is heel belangrijk. Kijk uw partner in de ogen, niet voortdurend natuurlijk, maar zeker niet te weinig. En als alles goed gegaan is en u hebt uw nieuwe liefde gevonden, dan kunt u het misschien eens heel voorzichtig proberen, dat gesprek over Einsteins relativiteitstheorie.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)