> Advies > Het eerste contact > Liefdestaal is lichaamstaal

Het eerste contact

Liefdestaal is lichaamstaal

Friemelen aan 't rietje in een glas, de zoveelste sigaret opsteken en heen-en-weer schuiven op de stoel. Lichaamstaal: een hulpmiddel als u uw diepste gevoelens niet durft uit te spreken. Over 't herkennen van de taal der liefde.

Liefdestaal is lichaamstaal

Een filmscène: als een ware Adonis loopt hij zonder aarzelen op haar af, kijkt haar doordringend aan, geeft een zoen op d'r voorhoofd, en omhelst haar vervolgens innig. Beiden zijn verloren. Overdreven? Misschien een tikkeltje. Toch mogen we de kracht van de blik niet onderschatten. Meestal zijn het zelfs de gebaren, en niet de woorden, waardoor ons hart sneller gaat kloppen. Houding, gezichtsuitdrukking, oogopslag en intonatie brengen uw gevoelens en bedoelingen namelijk veel sterker over. En daarvoor hoeft u écht geen liefdesgod of Belladonna te zijn.

Oogcontact

Stel: u komt tijdens die eerste ontmoeting al veel te weten over hobby's, overeenkomsten en toekomstwensen; het lijkt erop dat u bij elkaar past. Een goed teken. Toch twijfelt u. Wat als degene die tegenover u zit, u alleen maar aardig vindt? Vrienden voeren tenslotte ook goede gesprekken. Dat klopt. Echter, het verschil is dat als twee mensen iets voor elkaar voelen, er op alle niveaus gecommuniceerd kan worden. Het begint bij het houden van oogcontact. Kijkt uw droompartner u diep in de ogen terwijl u praat over politiek? Zo ja; dan is dit het teken van toenadering die u moet signaleren. Omgekeerd geldt hetzelfde: om interesse waar te nemen en te signaleren, moet u oogcontact proberen te houden.

Inschatten

Uit non-verbaal gedrag kunt u veel afleiden. Zo wordt in New Guinea aan de hand van een parendans getest of twee personen bij elkaar passen. Hoe beter de stellen elkaars bewegingen volgen, des te groter de kans dat ze een match vormen. In het dierenrijk is zelfs alléén het non-verbale gedrag bepalend voor de liefde. Bij mensen ligt het iets gecompliceerder. Als wij iemand aantrekkelijk vinden, dan verkennen we een breder terrein. Het begint bij de stem en conversaties die we voeren. Hierdoor leren we elkaar kennen. Maar niet alleen waaróver we praten, ook hoé er gepraat wordt is bepalend. Luistert de ander goed?; laat de ander u uitpraten?; blijft het gesprek wel op gang?

Aanrakingen

Niet alleen oogcontact helpt u bij het signaleren, ook aan de algehele houding kunt u veel aflezen. Let maar eens op hoe uw (potentiële) partner aan tafel zit: verveeld achterover geleund, uitdagend met het hoofd opzij of geïnteresseerd met het hele lichaam naar u toegekeerd. Naarmate het gesprek vordert, kunt u aan de houding aflezen in welk stadium jullie ontmoeting verkeert. Zelf wilt u natuurlijk ook in de smaak vallen. Zonder het al te veel op een sollicitatieprocedure te laten lijken, verkoopt u uzelf en gooit u alle charmes in de strijd. U knikt met uw hoofd, glimlacht een paar keer en gaat met uw vingers langs het eigen gelaat waarmee u onbewust het signaal afgeeft: "Zou jij me ook niet zo willen aanraken?"

Afwijzing

Als twee temperamenten sterk van elkaar verschillen, kan het ook gebeuren dat u signalen verkeerd begrijpt. Misschien dat de ander zeer schuchter is - dan is het geen wonder, dat uw blik niet wordt beantwoord. In dat geval moet u hem of haar de tijd geven; bij de tweede ontmoeting opent hij of zij zich misschien wel. Als dat niet gebeurt, ga dan eens bij uzelf te rade. Misschien dat u hem of haar wel onzeker maakt? Voor uw gevoel kunt u namelijk wel heel open overkomen, maar in praktijk kan dat soms best tegenvallen. Gelukkig heeft u geen reden om te overhaasten: stelt u eenvoudigweg een tweede afspraakje voor en bekijk hoe het zich dan ontwikkelt.

Tips

Tot slot geeft Parship u nog een paar handige tips: * Straal positiviteit uit en toon interesse. * Heren: maak de dames het hof. * Praat niet alleen over uzelf. * Geef en neem. Als u iets meer van uzelf laat zien, durft de ander ook meer los te laten.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)