> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Afwijzingen op het internet

Nieuw bij PARSHIP

Afwijzingen op het internet

Hoe meer contacten u hebt lopen, des te groter de kans is dat u wordt afgewezen. Dit betekent echter wel dat u goed op zoek bent en de kans bovendien groot is dat u snel de ware liefde zal vinden.

Afwijzingen op het internet

Twijfel na afwijzing

Wie via internet naar een partner zoekt, zal regelmatig te maken krijgen met afwijzingen. Leuk is het niet, maar het gaat werkelijk hand in hand. Wellicht vraagt u zich af waarom u niet slaagt en de twijfel slaat toe: ben ik te lelijk, te saai, te veeleisend of te oud? Is de foto niet goed? Of woon ik in het verkeerde gebied? Kortom: wat is er mis met mij? Ook al gelooft u liever dat de ander inderdaad een ander heeft gevonden, probeer eens door te vragen naar de exacte reden. Misschien dat de ander de waarheid niet durft te zeggen. Omdat u niet weet wie er achter het profiel schuilt en andersom, is dit voor velen vaak de makkelijkste weg. Realiseer dat de ander u alleen maar op basis van een paar kerngegevens en een eventueel kort persoonlijk berichtje kent. Ook wie een foto van u gezien heeft, kent daarmee nog niet door en door uw persoonlijkheid. Trekt u zich daarom niet alles te zeer aan en probeer het gewoon nog een keer.

Wees er snel bij

Eigenlijk begint de eerste selectie al voordat u überhaupt met elkaar in contact bent geweest. Er begeven zich honderden potentiële kandidaten op internet en uiteraard is het een gebed zonder einde om iedereen te leren kennen. Om de zoektocht makkelijker te maken, maakt u een eerste selectie. Daarna legt u contact met verschillende dames of heren. De een reageert dezelfde dag nog en de ander laat een week op zich wachten. Uiteraard is geduld een schone zaak, maar door het stijgende aantal leden, moet u er soms snel bij zijn. Het profiel dat u drie weken geleden tegenkwam, lijkt goed te matchen met dat van u. Na twee weken krijgt u eindelijk reactie. Helaas voor deze kandidaat net te laat en u schrijft: 'Sorry, maar ik heb al iemand anders leren kennen'. Natuurlijk kunt u door overmacht zoals vakantie of ziekte te laat reageren. Het zij zo. Maar wie slechts een keer in de week de computer aanzet en verzoeken meerdere weken laat liggen, verspeelt zijn kansen.

Onacceptabel

Uiteraard hoeft u geen genoegen te nemen met tactloze en grove afwijzingen. Steek uw ergernis daarover dan ook niet onder stoelen of banken en laat weten dat u zich afgewimpeld of beledigd voelt. Bijvoorbeeld door te zeggen dat hij of zij het vast ook niet leuk zou vinden om zo afgewezen te worden. Probeer in ieder geval niet dezelfde kwetsende formuleringen als 'ik vind jou ook lelijk' te gebruiken. Ten slotte zijn er tal andere redenen voor het afbreken van contacten. Bijvoorbeeld omdat de afstand te groot is of de kinderen uit het vorige huwelijk zijn een factor. Probeer dan met tegenargumenten te komen. Als de ander dan nog met andere redenen komt, moet u de afwijzing accepteren.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)