> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Bevangen door blind verlangen

Nieuw bij PARSHIP

Bevangen door blind verlangen

U kent het vast wel. "Jullie zullen zo leuk zijn samen! Ik weet zeker dat jullie bij elkaar passen." Na wat aandringen zit u een week later tegenover elkaar. Een succes of niet? Over koppelen en blind dates.

Bevangen door blind verlangen

Iedereen die single is of is geweest, weet: het vervelendste aan het alleen zijn, zijn vrienden die u aan een partner willen helpen. "Waarom zou hij of zij geen geschikte kandidaat voor je zijn?", probeert de koppelaar te overtuigen. Confrontatie op confrontatie, à la Bridget Jones: "Nog steeds alleen? Ik ken nog wel een leuke man. Hoogopgeleid, knap, weet wat hij wil én is vrijgezel! Echt wat voor jou." Geïrriteerd, verheugd en aarzelend tegelijk gaat u de ontmoeting aan. "Zie ik er dan echt zo wanhopig uit?", vraagt u zich af.

Verkooppraatje

Terwijl negen van de tien blind dates uitlopen op een mislukking, wagen heel wat vrijgezellen toch een sprong in het duister. Want, inderdaad: niet geschoten is altijd mis. Maar, is dat het wel waard? Vrijgezellen kunnen tegenwoordig prima hun eigen boontjes doppen. In een tijd waar de dames financieel onafhankelijk zijn en hun prioriteiten verleggen naar carrière en opleiding, laten zij alleen een man in hun leven toe als hij echt een toegevoegde waarde meebrengt. Dit enerzijds. Anderzijds: iedere vrijgezel verlangt naar geborgenheid en intimiteit. Aandacht is altijd leuk en enige investering in een liefdevolle toekomst kan nooit kwaad. Logisch dat menig single wel eens ingaat op het overtuigende 'verkooppraatje' van vrienden of familie.

Match

Dan komt de uitnodiging voor een gezellige avond bij de Italiaan. Met uw vrienden. Althans, dat dénkt u. Zij hadden namelijk met klem gezegd dat dit avondje geen verhulde koppelingsactie zou worden. Toch schuift u met enige achterdocht aan. "Er komen zo nog een paar vrienden. Ik verzeker je: ze zijn erg aardig", zegt de grootste koppelaar. En ja hoor, uw vermoedens worden bevestigd. Zodra er een dame met donker stijl haar binnenkomt, herkent u de vrouw waarover u zoveel hebt gehoord. En natuurlijk zit ze ook nog tegenover u! Wat nu? Gelukkig herinnert u zich uit de verhalen van de koppelaars dat ze graag zwemt - net als u! - ook van pasta houdt (jaja) en als klap op de vuurpijl ieder jaar (nog steeds!) naar dezelfde Spaanse camping gaat waar u als tienjarig jochie ook eens bent geweest. "Nou, nou, wat een match", denkt u. Uit beleefdheid blijft u zitten, en probeert er toch maar het beste van te maken.

Deceptie

Een amoureus afspraakje met een onbekende. Hoe spannend en leuk de voorpret ook is, houd altijd rekening met teleurstellingen. Slechts voor enkelen is een succesvolle blind date weggelegd. Ook al kennen vrienden of familie u nog zo goed, een blind vertrouwen op de koppelaars moet u niet hebben. Op basis van kleine overeenkomsten denken zij u een liefdevolle toekomst te kunnen schenken. Een tip voor als u genoeg hebt van deze goede bedoelingen: stel de koppelaars gerust en vertel ze dat u genoeg leuke mensen ontmoet en de zoektocht naar een partner in volle gang is.

Blind date

Tot voor de jaren tachtig was de term blind date nog onbekend. Echter, toen de film 'Blind Date' met Bruce Willis werd uitgebracht, werden blind dates steeds populairder. De 34-jarige Gabrielle, Parship-lid, is ervaringsdeskundige op het gebied van blind dates: "Ik heb er in totaal zes gehad. Allemaal geregeld door vrienden en familie," lacht ze. "Ik vind dat als je graag een relatie wilt, je er alles aan moet doen. Helaas waren niet alle ontmoetingen een succes. Soms wilde ik het liefst gillend wegrennen. Nee, ik ben blij met het huidige internetdating, dan regel ik mijn eigen afspraakjes."

Voor- en nadelen

Dankzij de opkomst van internetdating hebben veel singles wel eens een ontmoeting gehad met een 'bekende onbekende'. Want internetdating is anders: u weet van tevoren wat hem of haar interesseert, wat hij of zij eventueel verwacht van de date en of hij of zij wel betrouwbaar is. Vergeet echter niet, dat in beide gevallen uw eigen veiligheid voorop staat.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)