> Advies > Nieuw bij PARSHIP > Europeanen flirteanen?

Nieuw bij PARSHIP

Europeanen flirteanen?

Als het om verschillen in flirtgedrag in Europa gaat, denkt u vast aan die romantische Fransman, charismatische Italiaan en die nuchtere Nederlander. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel? Parship deed een onderzoek...

Europeanen flirteanen?

Een stralende glimlach, een onverwachts lichamelijke aanraking, een complimentje dat u er zo goed uitziet vandaag, en een knipoog vanuit onverwachte hoek. Flirten is niets meer dan iemand op een niet serieuze wijze het hof maken; bij versieren gaat het echter puur om iemand bereid te krijgen tot seksuele gemeenschap, definieert de 'Van Dale'. Flirterig gedrag ontaardt vaak in het spel der verleiding. Komt het zover bij de Nederlandse single?

Flirten

Dat Nederlandse singles niet bekend staan als grote flirters was wel bekend, maar dat dan toch de helft van hen zegt wel eens te flirten, blijkt een meevaller. Maar, echt hun best doen om een relatie te vinden? Dat doet maar acht procent van de Nederlandse singles. Met onze buren is het wat beter gesteld: de Duitsers en de Engelsen zijn actief op zoek naar een relatie (13%). De Spanjaarden (75%) en Oostenrijkers (77%) komen met ruim zeventig procent als ware flirtkampioenen goed uit de bus. Verrassend genoeg eindigen de Fransen op de laatste plaats en kunnen fluiten naar hun reputatie als flamboyante flirters. De behoefte naar lichamelijke liefde onder de Italiaanse en Spaanse single is erg belangrijk. Maar, wie denkt dat zij wel in zijn voor een eenmalig avontuurtje zit ernaast: het liefst bedrijven ze de liefde met een vaste partner. Nederlandse singles zijn een stuk platonischer van aard. Een goede relatie is volgens hen gebaseerd op inlevingsvermogen (84%) en lekker in je vel zitten (87%).

Te kritisch?

Nederland telt één van het hoogste aantal singles in West-Europa. Niet voor niets zijn televisieseries met een hoog 'Bridget Jones-gehalte' veelbekeken. Sex & the City, Friends en Rozengeur & Wodka Lime: de personages zijn bijna allemaal single, hoogopgeleid en zoekende naar de perfecte partner. Herkenbaar voor velen. Reden van het hoge aantal singles in ons land? Zij kunnen prima hun eigen boontjes doppen, verleggen hun prioriteiten naar carrière en opleiding én een vaste relatie is niet meer de enig mogelijke relatievorm. Dat er kritische eisen worden gesteld aan een partner is dan ook logisch. Zo selecteren Nederlandse mannelijke singles op een knap uiterlijk (46%), temperament (63%) en charmes (68%). Bij de vrouwen (80%) is intelligentie een belangrijke voorwaarde. Bovendien moet de partner bij 63% van de ondervraagden ook een kinderwens hebben.

In stijl

Het gedrag en uiterlijk van een potentiële kandidaat zijn twee factoren waarop singles iemand uitkiezen. De Nederlandse singles kunnen - vinden zij zelf - in ieder geval wel tippen aan dit beeld: 58% vindt zichzelf erg spontaan en stijlvol (37%). Hoewel? Op een etentje in stijl hoeft u bij een Nederlandse single waarschijnlijk niet te rekenen. Zo goed is het namelijk niet gesteld met hun kookkunsten. Veel lege koelkasten: 31% kookt zelden zelf en bijna een kwart van de respondenten komt regelmatig bij de toko op de hoek. Nee, voor een écht diner kunt u beter aankloppen bij de Duitsers en Spanjaarden; 50% kookt regelmatig zelf.

Groot verlangen

Ook al zijn eigen boontjes tegenwoordig gemakkelijk gedopt en slagen we met vlag en wimpel voor het leiden van een gezellig en sociaal singlebestaan, tóch staat het hebben van een leuke partner bij de Europese single nog steeds als hoogwaardig vermeld. Terwijl wij nuchtere Nederlanders onze wens naar een partner proberen te verbergen, zijn de Italianen hier juist zeer uitgesproken over: hun verlangen naar een relatie is groot. Duidelijk mag zijn dat veel Europese singles, ieder op hun eigen manier, allemaal op zoek zijn naar een langdurige relatie.

Over de grens

Gaat u voor die nuchtere Nederlander? Of stiekem toch voor die romantische Fransman, charismatische Italiaan of sportieve Zwitser? Kom er nu achter. Wij zetten voor u op een rij: typische feiten over singles in Europa.

Typische feiten over singles in Europa

Nederlandse singles: zijn de gelukkigste in Europa! zijn het minst coulant bij de vraag of de toekomstige partner roken mag. hebben de leegste koelkast. Zwitserse singles: zijn welgesteld, sportief en op zoek naar een langdurige relatie. Oostenrijkse singles: flirten erg graag. letten op hun uiterlijk. kunnen goed alleen zijn. willen graag een langdurige relatie. Engelse singles: vinden het singlebestaan, het minst aantrekkelijk. hechten de meeste waarde aan humor. hebben de hoogste aantal scheidingen. Duitse singles: flirten liever en actiever dan Italianen en Fransen. Vrouwen zijn, als enige in Europa, net zo actief als de mannen. zijn gepassioneerde koks. willen graag een langdurige relatie en zijn breed georiënteerd: herkomst en religie spelen in de liefde geen rol. Spaanse singles: zijn de optimisten: 62,4% twijfelt er niet aan een nieuwe partner te vinden. denken het meest aan seks. zijn vaker in de bioscoop of op feestjes te vinden dan andere Europese singles. Franse singles: hebben het grootste vertrouwen in het vinden van een partner op internet. vinden de leeftijd van potentiële partners niet belangrijk. flirten zelden. zitten het meest op de bank voor de televisie. Italiaanse singles: treden graag snel in het huwelijksbootje. geven de voorkeur aan iemand die bij het flirten de eerste stap zet. houden van cultuur en zijn in politiek geïnteresseerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)