> Advies > Partnervoorstellen & Profielen > 10 valkuilen bij 'Ik over mezelf'

Partnervoorstellen & Profielen

10 valkuilen bij 'Ik over mezelf'

Opscheppen, liegen, bescheiden zijn: wie online op zoek gaat naar een partner, kan bij de rubriek "Ik over mezelf" goed in de fout gaan. Tijd dus om de gevaarlijkste valkuilen eens aan de kaak te stellen.

10 valkuilen bij 'Ik over mezelf'

De mooipraterij-valkuil

"Met mijn bovengemiddelde intelligentie vergezeld van een perfect uiterlijk ben ik voor jou echt de hoofdprijs..." De anonimiteit verleidt ertoe een beetje te overdrijven. Een iets te zware couch-potato wordt hierdoor al gauw een afgetrainde sportman; en een cultuurbarbaar verandert zomaar in een fanatieke toneelliefhebber. Ook al is de verleiding nog zo groot: blijf vooral realistisch!

De understatement-valkuil

"Muurbloempje zoekt partner met groot hart die fouten door de vingers ziet." Uit angst dat men eventueel niet aan de hooggespannen verwachtingen van het echte leven kan voldoen, kraakt menigeen zichzelf onnodig hard af. Maar wie zich vanwege een paar vetrolletjes direct omschrijft als "uit model geraakt" is wellicht iets té eerlijk, want zo'n opmerking duidt eerder op een minderwaardigheidscomplex. Ook al ervaart u het één of ander als een handicap, probeer gewoon een positief beeld van uzelf te schetsen.

De correcte-spelling-valkuil

"Ben best een aardiche vend warmee je je niet zoo gau veerveeld." Door de basisregels van spelling en grammatica te negeren kan de eerste indruk langdurig vertroebeld raken. Desondanks behoort dit tot de meest gemaakte fouten in de zelfbeschrijving. Ook al bent u als medisch erkend dyslecticus helemaal niet verantwoordelijk voor uw zwakte; de meeste mensen zullen uw persoonlijkheid toch beoordelen op basis van uw teksten - tenslotte hebben zij in het begin ook nauwelijks andere houvast. Laat u bij twijfel door vrienden helpen of gebruik een spellingscontrole.

De seks-valkuil

"Drie dingen, zijn voor mij belangrijk: seks, seks en ... seks!" Wilt u zich aan anderen echt zo ééndimensionaal presenteren? Met dergelijke zinnen zult u mogelijk passende partners direct afschrikken. En ook als seksualiteit en erotiek bij u zo'n belangrijke plaats innemen, kunt u de ander daar toch beter iets tactvoller op wijzen. Overigens: om nogal voor de hand liggende redenen worden al te expliciete formuleringen in de rubriek "Ik over mezelf" niet door ons gepubliceerd.

De zwartkijker-valkuil

"Na vele jaren van eenzaamheid, door een pijnlijke ervaring bij het beëindigen van mijn relatie..." Wie zichzelf en zijn verleden zo vernietigend kenschetst heeft het eigenlijk niet over zichzelf als partner, maar meer over zichzelf als hulpbehoevend persoon. Natuurlijk behoren pijnlijke ervaringen net zoveel tot uw persoonlijkheid als goede ervaringen. Maar 'verwondingen' of leed uit eerdere levensperiodes zijn niet de eerste zaken die potentiële nieuwe partners over u willen weten. Dat geldt ook voor andere persoonlijke rampen zoals ziektes - liever pas noemen als u al enkele mailtjes hebt uitgewisseld.

De willekeurigheid-valkuil

"Een dag is voor mij perfect als... de zon schijnt!" Wie zijn of haar "Ik over mezelf" invult met dit soort clichés maakt zich bij dezen uitwisselbaar. Natuurlijk zal niemand u tegenspreken als u "vrede op aarde en begrip voor elkaar" als uw grootste hartenwens benoemt. Maar eigenlijk wilt u toch een partner vinden en niet de nieuwe moeder Theresa worden. U kunt zich daarom beter richten op eigenschappen die u uniek maken.

De zwendel-valkuil

"Ondanks mijn tijdrovende beroep als kaakchirurg neem ik toch regelmatig time-out om mijn eigenlijke roeping te volgen: het windsurfen!" Als deze woorden door een wat lijvige kraanmachinist ingetikt worden, die nota bene de zee tot nu toe alleen op ansichtkaarten heeft gezien, dan is er geen sprake meer van een beetje mooipraterij. Bijzonder graag wordt er een beetje gesjoemeld met het uiterlijk, het beroep of de lengte. Maar deze zwendelaars snijden zichzelf in de vingers, want een op leugens en halve waarheden gebaseerde flirt zal u nooit naar die grote liefde leiden.

De opschepper-valkuil

"Succesvolle zakenvrouw (met eigen huis) / vermogend vastgoedmakelaar zoekt ..." Als u van avontuur houdt of ten prooi wilt vallen aan huwelijkszwendelaars, dan zijn dit soort openbaringen inderdaad de juiste tactiek. Als dat niet de bedoeling is, kunt u beter uw financiële situatie niet zo openlijk tot onderwerp maken. Al te gemakkelijk voelen zich anders mensen aangesproken die het vooral gemunt hebben op dure cadeautjes, of die op financiële ondersteuning speculeren. En uiteindelijk wilt u toch ook dat men niet alleen vanwege uw financiële onafhankelijkheid van u houdt.

De wens-valkuil

"Mijn partner moet in zijn beroep veel succes hebben, bovengemiddeld aantrekkelijk zijn, geen verplichtingen aan vroegere relaties meer met zich mee dragen en natuurlijk moet hij een academische titel hebben." Er is niets tegen een bepaald eisenpakket, maar met dergelijke opgeschroefde partnerwensen reduceert u de kans op mogelijk passende kandidaten écht tot nul. Als u in een serieuze relatie bent geïnteresseerd, moet u leren compromissen te sluiten. Niemand - ook uzelf niet - wil immers continu langs de meetlat worden gelegd van iemand met een onmogelijk ideaalbeeld van zijn of haar partner.

De net-doen-alsof-valkuil

"Mijn naam is Sander. Ik ben de aller-allerliefste. En als jij niet van mij houdt, word ik heel erg stout!" Gevoel humor is meestal iets wat iemand van nature heeft. Dus als u nooit de leukste thuis was en op verjaardagen alleen door wildvreemde gasten wordt gevraagd om een mop te vertellen, kunt u ook maar beter niet proberen grappig te zijn in uw online-zelfbeschrijving. Hetzelfde geldt ook voor andere eigenschappen die u wellicht graag zou willen hebben, maar die u helaas niet heeft. Wie zich onterecht voordoet als iemand die belezen is of van klassieke muziek houdt, zal daarmee vroeg of laat toch door de mand vallen én heel gemaakt overkomen omdat het niet authentiek is.

"Ik over mezelf" nog niet ingevuld? Ga snel naar "Ik over mezelf" in "Mijn Parship". Veel succes met het maken van uw persoonlijke zelfbeschrijving!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)