> Advies > Van een date naar een relatie > Verliefdheid is een kunst

Van een date naar een relatie

Verliefdheid is een kunst

Vlinders in uw buik, een stralend gezicht en geen eetlust. Zwevend op een roze wolk neemt u uzelf onder de loep. 'Wat is er met me aan de hand?', vraagt u zich af. Heel simpel: u bent verliefd. Wat doet dat met u?

Verliefdheid is een kunst

De hele dag met een grote glimlach op d'r gezicht, neuriënd op de fiets, niet meer wetend welke kant op te gaan. De 35-jarige Catrien die haar partner via Parship.nl ontmoette, verkeert in de zevende hemel: "Ik denk alleen nog maar aan hem. Het is een soort van chemie dat meester over mij heeft gemaakt. Terwijl mijn vriendinnen grip op me proberen te krijgen, dwaal ik voortdurend met mijn gedachte af, denkend aan nog maar één persoon: Marius. Waar is de controle die ik vroeger over mijn leven had? En wat heeft hij dat mij zo weerloos maakt?", vraagt ze zich af.

Cocktail

Onze Parship Single Coach verklaart: "Verliefdheid dringt als een waar natuurgeweld binnen, waar u weinig weerstand tegen kunt bieden. Nooit was het leven meer waard dan die ene persoon. Een lichaamseigen hormooncocktail maakt verliefdheid bijna hetzelfde als een psychische ziekte; u bent nagenoeg ontoerekeningsvatbaar. Het duurt ongeveer drie maanden voordat de hormoonhuishouding weer wat normaliseert. Veel mensen zijn het liefst heel lang verliefd en willen geen afscheid nemen van dat warme, intense gevoel. Dus gaan ze telkens weer op zoek naar een nieuw 'slachtoffer' om daar de verliefdheid opnieuw te vinden. Met het hebben van veel wisselende partners lost u echter weinig op. Het is een doodlopende straat."

Ontnuchtering

Verliefde stellen wissen alle negatieve eigenschappen van elkaar uit. Maar na die tijd volgt de ontnuchtering. Nu moet u zich afvragen: bent u bereid compromissen met uw partner aan te gaan? En kunt u overweg met al zijn of haar mindere kanten? Als dit het geval is, dan pas legt u een gemeenschappelijke basis om een relatie in stand te houden. "Geniet bovenal van het verliefd zijn", raadt de Single Coach aan. "Maar maak in uw buitensporigheid geen grote levensbeslissingen. Vraag uzelf in de tussentijd even om terug naar de realiteit te keren. En controleer of het gevoel dieper gaat of alleen een strovuurtje is geweest. Vraagt u zich bijvoorbeeld af of de levensschets bij u past; of u dezelfde doelen, wensen en dromen nastreeft. Kortom, of uw partner daadwerkelijk voldoet aan het beeld dat u van hem heeft. Het kan zijn dat u tijdens het ontnuchteren erachter komt dat de ander toch niet zo is als u in de eerste instantie dacht. Overweeg dan of die persoon werkelijk aan uw hart ligt. Misschien dat u eenvoudigweg in de stemming was om verliefd te worden."

Vuur en vlam

We laten twee andere Parship-leden aan het woord. Erik (34): "In de zoektocht naar een geschikte partner heb ik al enige vrouwen ontmoet, op wie ik echt verkikkerd was. Toch duurde mijn verliefdheid in alle gevallen kort." Inga (40) beklaagt zich erover dat ze niet snel verliefd wordt. "Ik wil zo graag. Maar nooit zit de juiste daarbij." Volgens onze Single Coach ligt dit aan het volgende: "Als de mogelijkheid om verliefd te worden, theoretisch bestaat, maar het niet knalt of altijd snel voorbij is, ligt dat meestal aan uzelf. Vaak steekt bindingsangst de kop op, de angst voor afhankelijkheid of juist te weinig vrijheid. Veel mensen zijn onbewust nog niet over hun ex-partner heen. Het hebben van een gezonde dosis tegenstrijdige gevoelens is heel normaal als u uzelf met een potentiële kandidaat inlaat."

Tips

Voor als u die prins(es) op het witte paard ontmoet, geeft Parship u nog een paar nuttige tips:

* Maak tijd vrij om de ander beter te leren kennen; zo heeft u een voorsprong op uw partner die misschien wel meteen in vuur en vlam staat. * Met een sterke realiteitszin vergroot u de kansen om het liefdesfort succesvol te betreden. * Wees voorzichtig met het geven van liefdesverklaringen. Dat de ander precies hetzelfde voelt en denkt als u, kan helaas niemand garanderen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)