> Advies > Zoektocht > 10 succestips van Parship-paren

Zoektocht

10 succestips van Parship-paren

Voordat u voor het eerst oma's draadjesvlees gaat maken, kunt u natuurlijk het beste enkele tips krijgen van een bevriende keukenprins(es). Hetzelfde geldt voor die zoektocht naar uw droompartner. Daarom hier 10 succesrecepten!

10 succestips van Parship-paren

Tip 1: Wijk eens af van 'uw normale schema'

Gezocht: stoere kitesurfer met blond halflang haar, maximaal 1,85 m en niet te dun. Eefje (41) had concrete voorstellingen van haar ideale man. Maar toen zij Tom (46) leerde kennen - hij voldeed totaal niet aan haar ideaalbeeld; kon het haar allemaal niets meer schelen: "Gezien, verliefd geworden en nooit meer loslaten!" Juist als het om uiterlijkheden gaat zou u flexibel moeten zijn - door het echte leven loopt men tenslotte ook niet met een streng zoekprofiel. Zo kan het gebeuren dat zij, die normaal wegdroomt bij iemand met een groot postuur, ineens verliefd wordt op die aardige "dwerg"; of dat iemand helemaal in hogere sferen raakt van persoon die - geheel onverwacht - behoorlijk wat ouder of jonger is. De liefde blijft onvoorspelbaar!

Tip 2: Onzeker of het wel past? Een mailtje kan nooit kwaad

Eén ding wist Viola (43) zeker: een man met jonge kinderen was niets voor haar. Daarom wilde zij het contactverzoek van Norbert (47, gescheiden, drie kinderen) eigenlijk meteen afwijzen. Toch riskeerde ze een mailtje, en kwam er toen achter dat de kinderen van Norbert reeds tussen de 17 en 26 jaar oud waren. Viola en Norbert werden een paar en vieren binnenkort hun eerste trouwdag! Tip: als een profiel u in principe aanstaat, denk dan vooral niet te veel bij de kleine details waar misschien een 'addertje onder het gras' zou kunnen zitten. Vraag gewoon hoe het zit.

Tip 3: Selecteer in de beginfase niet te streng

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: verklein uw kansen niet door het contact met bepaalde kandidaten bij voorbaat uit te sluiten. Zo scheelde het bij Marijke (50) weinig of zij was haar nieuwe liefde John (58) misgelopen; gewoon omdat zij zich eraan stoorde dat hij geen "Ik over mezelf"- beschrijving had opgesteld. Laat u zich net als Marijke positief verrassen! Een ronduit perfect online-profiel biedt immers ook nog geen garantie voor een bijzondere verliefdheid.

Tip 4: Beantwoord alle contactverzoeken

Het is vaak tòch de moeite waard om aandacht te besteden aan een contactverzoek van de iemand die niet in eerste oogopslag bij u in de smaak valt. Want u wilt toch ook graag weten welke persoon interesse in u toont? En een antwoord verplicht tot niets. Zo vermande Klaas (34) zich en reageerde op het verzoek van Nicole (30). En hoewel een relatie op afstand - 340 kilometer! - niet per definitie zijn ideaal was, werd het liefde op het eerste gezicht. Vandaag de dag zijn de twee getrouwd en hebben ze een zoontje.

Tip 5: Word zelf actief

Wilt u zich alleen maar door uw grote liefde laten vinden of... grijpt u zelf ook het initiatief? Juist vrouwen zijn hier vaak onzeker over - of gewoonweg te makkelijk in. Maar de ervaring leert dat ook mannen blij zijn met contactverzoeken; zij hoeven heus niet per se die eerste stap te zetten. Zo stond Wilma (57) al één jaar geregistreerd bij Parship zonder dat er al te veel gebeurde. Toen werd ook zij actief, verstuurde een contactverzoek en ontving binnen een uur antwoord van haar Joris (67)...

Tip 6: Zet vastberaden de volgende stap

Zodra het contact intensiever wordt, zou eigenlijk snel de volgende stap moeten volgen: bel de ander en maak een afspraak - al is het alleen maar om te voorkomen dat uw fantasie te veel op hol slaat. Annette en Victor (beiden 37) ontmoetten elkaar zes dagen na het eerste contactverzoek: "We spraken heel snel af; zodat we niet té intiem zouden worden in onze monsterbriefwisseling met mailtjes van soms wel zeven pagina's" - en ze liggen elkaar in natura gelukkig net zo goed.

Tip 7: Afwijzen met open achterdeur - ook een mogelijkheid

Diana (33) nam telkens met een paar aardige e-mailregels 'afscheid' van mannen zonder de desbetreffende direct uit haar match-box te verwijderen. Frank (34), met wie het mailcontact tot dusver weinig spectaculair voortkabbelde, antwoordde toen dat hij haar afwijzing echt heel jammer vond; vooral omdat ze elkaar nog helemaal niet hadden ontmoet. Diana reageerde verbaasd maar ook gevleid, en plotseling was het ijs gebroken. Het resultaat: liefdesgeluk sinds december 2003. En binnenkort wordt het gezinnetje, waar ook Diana's dochter bij hoort, nóg iets groter.

Tip 8: Ga ontspannen naar eerste afspraak

Een cliché berust heel vaak op de waarheid. Zo ook deze: volledig ontspannen en zonder al te veel verwachtingen naar een eerste ontmoeting gaan, werkt zeer bevrijdend. En niet alleen voor u, ook voor uw e-mailflirt. Van veel Parship-leden weten we dat zij er zich gewoon heel goed bij voelen. En waarom zou u ook niet ontspannen blijven. U heeft immers weinig te verliezen. Neem Monique (35). Ze sprak om zes uur op een terrasje af met Wouter (36). "Ik was van plan om acht uur weer thuis te zijn en wat vriendinnen te bellen", herinnert ze zich nog. Maar dat pakte natuurlijk heel anders uit...

Tip 9: Als iets misgaat, kan het alsnog verder gaan

Een (eerste) afspraak is altijd een zeer spannende aangelegenheid, waarbij wederzijdse irritaties ook zeker kunnen voorkomen. Zoals: HIJ vraagt na het diner om twee rekeningen omdat een andere dame daar tijdens een eerder etentje écht op stond - en ZIJ interpreteert dit vervolgens foutief als een afwijzing. Ook de liefde van Martina (49) en Johan (59) begon met een grote blunder: zij wachtten allebei tevergeefs op verschillende plekken op elkaar. Wat nadien te doen? Zet alles gewoon opnieuw op de rails en maak over dit soort flaters niet overdreven veel ophef.

Tip 10: Maak direct nog een afspraak

Was het bij één van uw ex-liefdes meteen liefde op het eerste gezicht? Ja, klopt dat? Dan moet u er nu rekening mee houden dat deze bijzondere situatie een sterke invloed heeft op u en uw online-flirt. Schrijf hem/haar dan ook niet te snel af als de ontmoeting wel aardig was, maar meer ook niet. Al bij een volgende afspraak, als u iets normaler met elkaar kunt omgaan, zou alles er namelijk heel anders kunnen uitzien - dat gebeurde bij Helen en Edward (beiden 38). En met een beetje geluk draait het bij u ook uit op zo'n heerlijke relatie!

U wilt nog meer inspiratie? Lees dan ook onze verfrissende Parship-succesverhalen.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)