> Advies > Zoektocht > Esoterie en hang naar vrijheid: Nee, dank u

Zoektocht

Esoterie en hang naar vrijheid: Nee, dank u

Wie zich profileert als een nieuwe Uri Geller, bezig is met horoscopen of zijn vakanties het liefst doorbrengt in een klooster, moet het volgende weten: Volgens een onderzoek van Parship is spiritualiteit contact-killer #1.

Esoterie en hang naar vrijheid: Nee, dank u

Singles die zichzelf in hun profiel esoterisch noemen, hebben niet de grootste kans op het vinden van een partner. Dat is althans de conclusie van een Parship-onderzoek waaraan meer dan 1000 mannen en vrouwen hebben meegewerkt. Als basis waren vooraf de elf meest gebruikte steekwoorden in profielen uitgezocht.

De minst populaire woorden

Een tekst in “Ik over mezelf” met de woorden “spiritueel geïnteresseerd” schrikt een op de drie mannen en een op de vier vrouwen af. Voor de dames is er nog een tweede, net zo afschrikwekkend begrip: een hang naar vrijheid. Dit wordt geassocieerd met een gebrek aan binding en promiscue gedrag. 12% van de mannen staat ook afwijzend tegenover vrouwen die een grote hang naar vrijheid hebben. Op de derde plaats staat bij mannen en vrouwen het woord “knuffelen”: 9% van de ondervraagde mannen en 8 % van de vrouwen voelt zich daar absoluut niet door aangesproken.

Overwegend tolerant

Wat betreft andere woorden en zelfbeschrijvingen is de meerderheid van de singles tolerant: Of er nu “gek op kinderen”, “dierenvriend” of ook “dromerig” in het profiel staat, dat is voor de meesten geen reden om af te zien van contact. Ook het noemen van gemoedelijkheid of het sterrenbeeld schrikt niet heel veel leden af: Mannen storen zich eerder aan het sterrenbeeld (7 procent) en vrouwen hebben meer iets tegen gemoedelijkheid (8%). Wie heel knap is of dat in elk geval zelf denkt, hoeft zich niet in te houden, maar kan dat ook opschrijven. Maar 7% van de mannen en vrouwen knapt af op woorden als “aantrekkelijk” of “ziet er goed uit”. Onze tip: Blijf trouw aan uzelf en noem in uw profiel uw spiritualiteit als dit werkelijk voor u van belang is.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)