> Advies > Zoektocht > Vind zo de klik van uw leven

Zoektocht

Vind zo de klik van uw leven

Op het internet bent u slechts een klik verwijderd van de (ware) liefde. Er is echter ook een keerzijde. Want bij te snel beslissen, klikt u ook die geschikte partner weg. Een aantal tips om dát te voorkomen.

Vind zo de klik van uw leven

Hoe leert u in het echte leven iemand kennen? U ontmoet iemand, vindt hem/haar sympathiek en raakt in gesprek. Dit zonder dat u van tevoren veel van elkaar weet. Afhankelijk van verschillende factoren bepaalt u of u het contact voortzet. Op het internet werkt contact leggen anders. Voordat u iemand ontmoet, weet u al een heleboel van deze persoon. U hebt het profiel bekeken en foto's gezien. Een voorselectie vindt uiteindelijk plaats. Kortom, eerst leert u de persoon van binnen kennen, en dan pas van buiten.

Criterialijstje

Via de virtuele weg een partner ontmoeten, vraagt om andere disciplines dan in het 'normale' leven. Het aanbod van potentiële kandidaten op internet is namelijk zo groot, dat u, als u geen eisen stelt, zoekt naar een speld in een hooiberg. Breng daarom aan het begin van de zoektocht naar de ware liefde, uw wensen en behoeftes in kaart. Wat vindt u bijvoorbeeld belangrijk in het leven? Haal in gedachte naar voren waar u in uw laatste relatie tegenaan liep. Wat maakt u liever niet nog een keer mee? Of wat hoopt u de volgende keer juist wel weer te beleven? Schrijf dit gerust eens voor uzelf op. Het maakt het zoeken makkelijker, en verhoogt de kans op succes. Laat bij het opstellen van uw criterialijstje, wel ruimte over voor wat speling. Dat betekent dat u uw wensen niet te strak formuleert. Kortom, waak ervoor dat u het beeld van uw potentiële partner niet te rooskleurig schetst. De perfecte partner bestaat namelijk niet.

Post-it

Een verkeerd kapsel, een spellingfout, niet dezelfde hobby's. Redenen om andere leden weg te klikken. Dat is natuurlijk ook heel gemakkelijk; met slechts één klik verdwijnt iemand in het duister! Op deze manier is de kans dat u kandidaten die wél geschikt zijn, toch weg klikt. En dat alleen maar om dat verkeerde kapsel? Zonde! Neem daarom de tijd. Lees het profiel en de mails zorgvuldig door en zoek naar de positiefste punten. Voordat uw 'wegklikvinger' weer actief wordt, geven wij u deze tip: schrijf op een post-it 'Stop! Kijk verder', en plak dit op uw beeldscherm. Op deze manier overweegt u uw beslissing toch nog eens te overdenken.

Neem de tijd

Niet iedereen is gezegend met een schrijftalent en niet iedereen ziet eruit als een fotomodel. Dat wil echter nog niet zeggen dat de persoon achter dat profiel, niet bij u past. Ook achter die verkeerde foto of foute tekst kan een leuk mens schuilen. Lees en kijk daarom tussen de regels en foto´s door. Misschien dat een deel van de tekst u toch wel aanspreekt, of dat die foto net vanuit een verkeerde hoek is genomen. Bij twijfel kunt u best contact opnemen. Wie weet is er wel een klik! Als een mail daarentegen in uw ogen onder de gordel is, of u daar een onbehaaglijk gevoel van krijgt, zoek dan gerust verder.

Bij internetdating geldt: uitproberen, uitproberen en uitproberen. Hoe meer contacten, des te beter u straks weet wie u precies zoekt. Maar pas op: als u iedereen een kans geeft, dan duurt het wel heel lang voordat u iemand ontmoet. Neem in de zoektocht daarom een paar minuten de tijd.

Tips op een rij:

* Wensen en behoeften in kaart brengen.
* Lees tussen de regels door.
* Kijk iets verder dan uw neus lang is.

Klik rustig, en vind de klik van uw leven met Parship!

Lees ook: De juiste foto uitwisselen 10 tips om contact te leggen

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)