> Magazine > De wereld van PARSHIP > Complimenten krijgen: leuk of niet?

De wereld van PARSHIP

Complimenten krijgen: leuk of niet?

Complimentjes – over het uiterlijk, over voorkomen, over een avondje uit. Hoe reageert u hierop? Bent u gestreeld of vindt u het aanstellerij, loze woorden die niets te betekenen hebben? En zijn complimenten geschikt bij een eerste date of is dat te vroeg?

Complimenten

We vroegen onze leden hoe hierover wordt gedacht. Vrouwen vinden het leuker dan mannen om complimenten te krijgen, maar zien veel liever waardering die blijkt uit daden.

Over en weer

Vrouwen vinden het leuker dan mannen om complimenten te krijgen, zo blijkt uit onze Parship-enquête, maar het ontloopt elkaar niet veel. 39% van alle vrouwen tegen 33% van alle mannen vindt het leuk om complimenten te krijgen, en geeft ze zelf ook graag. En bijna evenveel mannen als vrouwen hebben er geen moeite mee om te laten blijken dat ze complimentjes op prijs stellen, zolang ze niet cliché of slijmerig zijn.

Hoe te reageren?

Maar sommige mensen worden er ongemakkelijk van. Want hoe moet je reageren, en is het wel geloofwaardig, dat gevlei? Er zijn ook mensen die het leuk vinden om complimenten te krijgen maar moeite hebben met reageren – moet je iets aardigs terugzeggen of is een glimlach genoeg? Bijna vijftien procent van de vrouwen heeft hier moeite mee, tegen tien procent van de mannen. Niet iedereen voelt zich gedwongen meteen iets aardigs terug te zeggen: bij slechts drie procent van de vrouwen en anderhalve procent van de mannen is dat het geval.

Mooie woorden

Er zijn ten slotte mensen voor wie het allemaal niet zo nodig hoeft. Een klein percentage mannen en vrouwen (rond twee procent) zegt dat het maken van complimenten in het begin ‘niet nodig’ is, maar altijd nog later kan komen. Voor hen horen mooie woorden niet bij hofmakerij, maar worden wel op prijs gesteld als het contact zich heeft verdiept. Voor een grote groep mannen (32%) en vrouwen (67%) zijn complimentjes in het geheel niet besteed. Ze zijn van mening dat de waardering die je voor iemand hebt eerder spreekt uit daden dan uit woorden.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)