> Magazine > De wereld van PARSHIP > Droompartner binnen vier maanden

De wereld van PARSHIP

Droompartner binnen vier maanden

U heeft een druk leven en weet niet waar u de tijd vandaan moet halen om nieuwe mensen te ontmoeten, laat staan uw droompartner. U bent kieskeurig. Verlegen. Of u komt de ware maar steeds niet tegen. Dan is matchmaking op internet een uitkomst. Parship-geliefden geven het zelf aan in de Couples Survey: men ontmoet elkaar gemiddeld binnen vier maanden nadat ze zich bij Parship hebben aangemeld.

Droompartner binnen vier maanden

Vierde keer raak

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1000 stellen die elkaar via Parship hebben gevonden. Het onderstreept de tien jaar ervaring van Parship in online matchmaking op wetenschappelijke basis, en het succes daarvan. Zo gaat tweederde van de Parship-stellen binnen een jaar samenwonen, blijkt uit de Couples Survey. Bijna 70 procent woont minder dan 100 kilometer van elkaar vandaan voordat ze bij elkaar intrekken. Maar wat gebeurt er voor het zover is? Veel en vooral snel. Van alle Parship-leden heeft 20 procent zijn eerste date binnen een week; 80 procent binnen een maand. Intussen heeft al 18 procent tijdens het e-mailcontact via de Parship-website het fijne gevoel van vlinders in de buik. Gemiddeld hebben de leden drie contacten voordat ze hun huidige partner ontmoeten. Twintig procent valt direct met zijn neus in de boter en vindt de liefde van zijn leven via Parship zonder eerst met andere matches te daten.

Date binnen twee weken

De helft van de Parship-verliefden is een stel geworden binnen twee weken na de eerste date. Een groot deel deed het zelfs nog sneller, aldus het onderzoek, maar hierin zit wel een verschil tussen de groep tot 35 jaar en de vijftigplussers. Van de jongeren wordt 40 procent een koppel binnen minder dan een week na de eerste date. Bij de vijftigplussers is dat 20 procent. Na vijf jaar kan driekwart van de Parship-leden zich nog steeds zijn matchingresultaten met de huidige partner herinneren. De meerderheid (63 procent) van de stellen die elkaar via Parship hebben gevonden, scoren tussen de 60 en 80 matchingpoints.

Relatiecijfer: 9,1

Op een schaal van 1-10 geven de Parship-koppels hun relatie gemiddeld een 9,1. Iets meer dan 80 procent voelt zich heel happy in zijn relatie. Tachtig procent zegt meer aandacht en liefde en een gevoel van veiligheid van de huidige partner te krijgen dan van voorgaande partners, en 87 procent voelt meer harmonie in de relatie met de huidige liefde dan in eerdere relaties. Volgens 80 procent worden problemen gezamenlijk opgelost. Zijn er wel eens conflicten – en in welke relatie is dat niet het geval – dan blijkt het vooral om de onderstaande top-9 te gaan. Een troost: als dit de belangrijkste veroorzakers van conflicten in relaties zijn, dan zijn dit tegelijk de aspecten waarop u kunt letten om de relatie sprankelend te houden.

De belangrijkste veroorzakers van conflicten in een relatie: te weinig tijd samen doorbrengen (18%), verdelen van huishoudelijke taken (15%), opvoeden van de kinderen (11%), niet naar elkaar luisteren (10%), familie (8%), seks (6%), hoe vrije tijd wordt ingevuld (6%), vrienden (4%), vakanties (4%).

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)