> Magazine > De wereld van PARSHIP > Nieuwe liefde favoriet in nieuwe jaar

De wereld van PARSHIP

Nieuwe liefde favoriet in nieuwe jaar

Gezonder leven, andere baan zoeken en minder druk maken. Ze horen allemaal thuis in het rijtje van goede voornemens. Het vinden van de ware liefde zou hier niet aan mogen ontbreken. Of wel? Hoe onze Parship-leden hierover denken, polsten we in een internationale Parship-enquête. Lees de resultaten.

Nieuw jaar, nieuwe liefde

Bijna iedereen heeft ze, en smeedt aan het eind van het jaar prachtige, veelbelovende plannen. Goede voornemens. Helaas blijft er in de realiteit maar weinig van over. Na een half jaar wordt er nog net zoveel gerookt, is het stressgehalte niet gedaald en kijken velen nog steeds tegen dezelfde collega.s aan. Toch werpen de voornemens wat betreft de liefde zeker haar vruchten af. In de eerste maand neemt het aantal contactverzoeken bij Parship namelijk vaak toe. Uit de enquête blijkt ook dat de meerderheid van de ondervraagden zijn/haar geluk in het nieuwe jaar actief op de proef wil gaan stellen.

Actieve zoekactie

Vooral de Nederlandse en Belgische ondervraagden plannen dit jaar actief op zoek te gaan naar een partner: met maar liefst 45% tegenover een gemiddelde van 30% bij de andere landen, wordt flink gescoord. Goed nieuws dus! Zo wordt de kans op het vinden van de ware liefde alleen maar groter. In Spanje hebben vrijgezellen echter ook niet te klagen: zij torenden ver uit boven de andere landen. Het liefst gaan zij meteen samenwonen of stappen ze snel het huwelijksbootje in. Toch is het met de romantiek van Deense vrijgezellen ook niet slecht gesteld. Zij volgden met een 14% score bij de mannen, tegenover een 7% bij de Deense vrouwen, die kennelijk toch liever nog even wachten met deze serieuze stappen. Terwijl Nederlanders en Belgen graag actief op zoek gaan, schuiven zij trouwen of samenwonen nog op de lange baan. Slechts 4% koos voor dit antwoord.

Rustig aan

Verdeelde reacties bij de antwoordmogelijkheid: .Ik ben nog niet vastbesloten of, met wie en hoe ik actief verder wil in mijn zoektocht.. Maar met een percentage van 7%, het genomen gemiddelde over alle landen, komt toch naar voren dat de meeste respondenten een zoektocht niet uitsluiten. Een kwart van alle respondenten laat liever alles op zich afkomen. Zij verklaren dat een te actieve zoektocht zal lijden tot teleurstellingen en verkrampingen. Nee, dan liever een pauze inlassen en in het voorjaar weer op zoek gaan naar de ware liefde, vindt een magere 5%.

Voornemen onnodig

Veel vertrouwen in een goede en snelle zoektocht heeft bijna 20% van alle respondenten. Zoveel vertrouwen zelfs, dat zij het goede voornemen hoogstwaarschijnlijk niet nodig hadden. Op het moment van de gehouden enquête waren zij namelijk zeer actief op zoek en achtten de kans op korte termijn een partner te vinden, dan ook hoog. En mochten zij onverhoopt toch niet geslaagd zijn, dan biedt het nieuwe jaar weer volop mogelijkheden. Want nog altijd geldt: hoe actiever in de zoektocht, des te sneller een partner. Parship wenst alle Parship-leden een liefdevol nieuw jaar, en veel succes in de zoektocht naar de ware liefde!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)