> Magazine > De wereld van PARSHIP > Online dating feitjes: Vrouwen meer bewust van flirten

De wereld van PARSHIP

Online dating feitjes: Vrouwen meer bewust van flirten

Het cliché dat mannen geen signalen op kunnen pikken, kennen we allang. Maar hoe zit dat dan precies? Is er sprake van een mismatcht in flirten?

Online dating feitjes

Vrouwen meer bewust van flirten, mannen zien signalen anders

Het cliché dat mannen geen signalen op kunnen pikken, kennen we allang. Maar hoe zit dat dan precies? Uit onderzoek blijkt dat mannen subtiele aanrakingen als flirten interpreteren, terwijl vrouwen meer zoeken achter veel oogcontact. Een mismatch in flirten dus?

Dat lichaamstaal een belangrijk onderdeel van communicatie is, is een gegeven. Soms gaat dat bewust, soms onbewust. Hoe staan singles daarin? Een flinke meerderheid van zowel de mannen (76,7%) als de vrouwen (85,5%) is zich bewust van de signalen die zijn of haar lichaamstaal tijdens een date afgeeft.

Mannen missen meer signalen

Pikt de Nederlandse single de signalen wel op? Vrouwen zijn erg stellig: ruim 90% van hen is overtuigd dat zij kan zien dat haar date met haar aan het flirten is. Dat minder mannen daar zo over denkt (73%) sluit wel aan bij het cliché dat mannen flirtsignalen slecht(er) oppikken. Echter, dát stereotype krijgt een iets andere wending: terwijl 40% van de vrouwen veelvuldig oogcontact als flirten zien, is het aantal heren dat een zwoele blik ziet als toenadering een stuk lager met 30%.

Waar singles het wel over eens zijn, is dat subtiele aanrakingen een stevige hint zijn: 48% van de mannen en 42% van de vrouwen weten hoe laat het is als zijn/haar date zacht en subtiel even de ander aanraakt. Complimentjes geven staat voor beide geslachten op een goede derde plek: 12% van de mannen en liefst 18% van de vrouwen trekt daar conclusies uit.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)