> Magazine > De wereld van PARSHIP > Ontmoeting geslaagd ook zonder afscheidszoen

De wereld van PARSHIP

Ontmoeting geslaagd ook zonder afscheidszoen

Het was een avond vol gezelligheid. En als het einde nadert voelt u de spanning langzaam stijgen. Nu moet blijken of het echt wederzijds is. Geeft u elkaar straks een passievolle afscheidszoen? Of is uw date ook geslaagd zonder zoen? Wij stelden de vraag in een internationale Parship-enquête. De resultaten.

Zoen

Is een date pas geslaagd als er na afloop een zoen volgt? Of kan dit nog wel even wachten? Maakt een meer afstandelijker gebaar zoals drie vluchtige zoenen op de wang, het geheel alleen nog maar spannender? Vragen die iedere single zich wel eens stelt. Bij elkaar reageerden 9000 respondenten op de vraag of een date pas geslaagd is na het volgen van een afscheidszoen. Het overgrote deel van de respondenten antwoordde dat een date zonder zoen ook geslaagd kan zijn. Geen zorgen dus als u die zoen bent 'misgelopen'!

Een kus is leuk maar hoeft niet

De meeste singles vinden een kus na afloop leuk, maar een ontmoeting kan ook geslaagd zijn zonder kus. Nederlandse, Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse mannen bevestigen dit zelfs meer dan de vrouwelijke single. Spaanse vrijgezellen vormen echter een uitzondering: hier vindt de meerderheid van de vrouwelijke respondent (33%) een zoen minder belangrijk dan de mannelijke respondent (21%).

Het perfecte eind

Een zoen blijft een bevestiging van uw gevoel voor elkaar. Dat vindt ook ongeveer een derde van de Spanjaarden: een kus is het perfecte eind. De Nederlandse en Belgische mannen volgen: ongeveer een vijfde van de respondenten geeft te kennen ook dan de date pas compleet te vinden. Ook de Belgische en Nederlandse dames bekronen een succesvolle ontmoeting graag met een kus. In vergelijking met de overige landen ligt dit percentage hier een stuk hoger.

Liever even wachten

Ongeveer twintig procent van de vrouwelijke singles in Duitsland, Zwitserland en Spanje wacht liever nog even met het uitwisselen van de eerste zoen. Opvallend is dat alleen in Spanje en Zwitserland meer mannen dan vrouwen voor dit antwoord kiezen. In Nederland en België ligt hier het percentage het laagst. Hier maakt u dus de meeste kans op een afscheidszoen!

Niet gepast

Het overgrote deel van de Zwitserse vrouwen vindt een zoen bij de eerste date absoluut niet gepast. Maar liefst 27% kiest voor het antwoord: 'Zeker niet. Als iemand me zo snel al begint te zoenen, ben ik niet langer meer geïnteresseerd.' In vergelijking met de resultaten uit de overige landen is dit een wereld van verschil. Het gemiddelde percentage van zowel de dames als de heren komt hier namelijk niet boven de tien procent.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)