> Magazine > De wereld van PARSHIP > Parship onderzoek: Vooral mannen geloven in de ware

De wereld van PARSHIP

Parship onderzoek: Vooral mannen geloven in de ware

Vanachter het toetsenbord de ware vinden. Steeds meer zoekenden gaan ertoe over. Waarom? Omdat ze ‘via een datingsite op een heel flexibele manier contact kunnen leggen met anderen – thuis, op het werk en onderweg’. Dat blijkt uit onderzoek onder 943 leden van Parship. Dit flexibel contact leggen staat bij 44% van hen op nummer 1 van de belangrijkste redenen om een partner te zoeken via internet.

Parship onderzoek: Vooral mannen geloven in de ware

Steady relatie

Nog zo’n voordeel van internet is dat er veel andere mensen te vinden zijn met hetzelfde doel: een steady relatie, vindt 38% van de ondervraagden. En: ‘Ik hoef niet direct met iemand te praten, zoals in een café of op straat wel het geval is’, zegt 30%. Nog drie genoemde redenen om online te daten zijn: ‘Het hoort bij deze tijd’ (29%), ‘Ik heb weinig mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten’ (27%) en ‘Mijn vrienden, familie of kennissen hebben mij aangeraden me in te schrijven op een datingsite’ (25%). Opvallend is, als we de cijfers uitsplitsen, dat vooral mannen het belangrijk vinden dat ze online gerichter kunnen zoeken (35% ten opzichte van 23% van de vrouwen). Voor veel vrouwen blijkt het advies uit de omgeving om het toch vooral eens online te proberen doorslaggevend voor hun keuze (32% ten opzichte van 18% van de mannen).

Weinig live dates

Hoelang zoekt men nou online naar een partner? Voor 23% van de respondenten geldt een periode tussen de 1 en 2 jaar; voor 17% is dat 7 tot 12 maanden. In die periode zegt 33% nog geen enkele date te hebben gehad, 67% ontmoette zijn of haar potentiële levenspartner wel in levenden lijve. Van de laatste groep hebben de meesten (18%) twee keer een ontmoeting achter de rug en 16% slechts één date. Splitsen we de seksen weer uit, dan zoeken iets meer mannen dan vrouwen tussen de 1 en 2 jaar (26 om 20%) en iets meer vrouwen dan mannen tussen de 7 tot 12 maanden (20 om 14%). Uit het online contact vloeit bij de dames iets meer persoonlijk contact voort in de vorm van een ontmoeting dan bij de heren (70 om 63%). Beide seksen noemen op een schaal van nul tot vijftig dat ze slechts één, twee of drie keer hebben afgesproken met hun ‘match’.

Geregeld seksleven

Liefde is een fundamentele basisbehoefte van de mens – zoveel mag inmiddels bekend zijn. Het hebben van een relatie is echter een heel ander verhaal. Dat vereist inzet en aandacht en kan leiden tot vreugde, maar ook tot pijn en verdriet. Waarom willen velen dan toch een relatie? Parship gaf de respondenten de keuze uit acht redenen. Het hoogst (25%) scoort het antwoord: ‘Omdat ik mijn vrije tijd niet alleen wil doorbrengen’. Voor 19% geldt dat ‘het leven eenvoudiger is als je het met iemand kan delen’. En 18% wil niet alleen oud worden. De seksen zijn het over deze volgorde redelijk met elkaar eens. De vrouwen zijn alleen iets meer van het ‘samen de vrije tijd doorbrengen’ en de mannen van het ‘hebben van een geregeld seksleven’.

Partner voor het leven

Geloven de respondenten in een partner voor het leven? ‘Ja’ zegt 31%, maar de meerderheid is pessimistisch: 45% gelooft er niet in en 25% is er nog niet uit. Of ze inmiddels de partner van hun leven hebben gevonden, beantwoordt slechts 23% met ‘ja’; 53% zegt ‘nee’ en 24% weet het niet. Splitsen we dit weer uit, dan blijken de mannen veel positiever over het feit dat hun droompartner bestaat: 41% van de heren heeft hier alle vertrouwen in, terwijl dit voor slechts 20% van de dames geldt. Over het reeds hebben van de droompartner – ofwel wie van de respondenten mag zich scharen onder de gelukkigen? – zijn de seksen het wel eens: respectievelijk 23 en 22% van de mannen en vrouwen zegt ‘ja’ op deze vraag. Een tip: misschien eens wat vaker live afspreken met uw ‘match’?

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)