> Magazine > De wereld van PARSHIP > Valentijnsdag populair onder Nederlanders

De wereld van PARSHIP

Valentijnsdag populair onder Nederlanders

Het is de dag van de liefde. Op Valentijnsdag hoeft u niet onder stoelen of banken te steken dat u heimelijk verliefd bent of dat u het liefst de rest van uw leven samen doorbrengt. Een dag van serenades, liefdesverklaringen en openhartigheden. Uiteraard besteedt Parship aandacht aan deze bijzondere dag en stelden wij de vraag, hoe u over Valentijnsdag denkt. Hier onthullen we de resultaten.

Valentijnsdag

Voor een nuchter volkje hechten Nederlanders behoorlijk veel waarde aan Valentijnsdag. En voornamelijk de dames. Zij stellen het zeer op prijs als hun partner hen verblijdt met een kleinigheidje. Zo verkoos meer dan veertig procent van de vrouwelijke respondenten het antwoord: “Ik ben al blij met een roos of een klein cadeautje – maakt niet uit van wie. Ik houd van Valentijnsdag – het is romantisch.” Maar ook de heren vieren deze dag als een heugelijke traditie, ruim een derde van de mannen koos voor dit antwoord.

Een verdrietige dag

En dan is het 14 februari. ‘Zal ik vandaag nog iets in de brievenbus vinden?’ vraagt u zich vast af. Ook niet zo gek, want hoe leuk is het om een (geheime) aanbidder te hebben? Wie brengt zijn of haar dag niet het liefst door op een roze wolk. Als u dan helemaal geen liefdespost heeft mogen ontvangen, kan Valentijnsdag ook een dag zijn om niet van te houden. Zo deelt ook 22% van zowel de mannelijke als vrouwelijke respondenten deze mening: “Valentijnsdag maakt me altijd verdrietig, omdat ik me dan realiseer dat ik nog steeds niet de juiste partner heb gevonden.”

Commercieel

Dat Valentijnsdag ook een dag van de commercie is, blijkt wel uit de vele aandacht die de media aan deze dag besteden. Wie 14 februari niet viert, doet niet meer mee, gaat u bijna denken. Niet voor niets namen wij ook de volgende antwoordmogelijkheid op in onze poll: “Valentijnsdag is een idee van de bloemisten – ik boycot deze dag en sluit me er volledig voor af – dat zou ik overigens ook doen als ik een partner had.” Wel opvallend dat minder vrouwen (18%) dan mannen (23%) het eens zijn met dit antwoord. De dames hebben pech als zij deze dag het liefst wel door een roze bril kijken. Veel mannen (16%) vinden zichzelf namelijk helemaal niet romantisch. Slechts 6% van de vrouwen deelde hun mening: “Ik ben niet zo romantisch en houd niet van dit gedoe over liefde. Ik doe dan ook niets bijzonders op deze dag.”

Verwennerij

Terwijl Valentijnsdag bedoeld is om elkaar de liefde te verklaren, grijpt een kleine 3% van onze respondenten de kans om zichzelf eens te verwennen, en dat zijn voornamelijk de vrouwen: “Valentijnsdag is een goede gelegenheid om mezelf te plezieren met iets kleins.” Tot slot zet 4% van onze respondenten zijn of haar beste vrienden en familieleden graag in het zonnetje. “Ik maak graag kleine cadeautjes voor hen.”

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)