> Magazine > De wereld van PARSHIP > Wie eet nu een beschuitje met mij?

De wereld van PARSHIP

Wie eet nu een beschuitje met mij?

Van die nachten dat u de slaap niet kunt vatten. Kent u dat? U ligt te draaien en te woelen. Te piekeren. Uit recent onderzoek blijkt dat iemand zonder partner minder snel in dromenland arriveert dan iemand met een vaste relatie. In een Parship-enquête stelden wij de vraag: waar ligt u 's nachts wakker van? De resultaten.

Beschuitje?

Eén op de vier mensen kampt met slaapproblemen, constateerde droom- en slaapdeskundige V. Spoormaker al. Ook uit buitenlands onderzoek blijkt dat mensen in de afgelopen veertig jaar een uur minder zijn gaan slapen. En nu is er het nieuws dat singles moeilijker in slaap vallen dan niet-singles. We kregen respons van 1344 mannen en 2022 vrouwen. Een opvallende uitslag: over het algemeen blijkt dat de meerderheid van de Parship-leden niet met dit probleem te kampen heeft en slaapt als een roos.

De ware vinden

"Ik lig vaak wakker denkend aan dat ik single ben. Wanneer vind ik nou de ware?" Een vraag die veel singles bezighoudt: 24% mannen en 18% vrouwen onderschreven deze stelling. Hoe zit dat met onze buren? Het opvallendste resultaat waren de 52% Oostenrijkers die 's nachts liggen te peinzen over het vinden van een relatie. Dus dames grijp uw kans, de heren in lederhose liggen op de loer! Verder is opmerkelijk dat het vooral de vrouwen zijn die het minst wakker liggen van het feit dat ze nog geen partner hebben. De gemeten resultaten uit Duitsland (25% vrouw - 31% man), Zwitserland (21% vrouw - 30% man) en Oostenrijk (24% vrouw - 52% man) bewijzen dit.

Schuld aan media

Stress op de werkvloer; meer dames (27%) dan heren (19%) denken 's nachts aan werk. Het overgrote deel van de ondervraagden, 33% vrouwen en 41% mannen, antwoordde: "Ik lig alleen wakker als ik ziek ben. Verder slaap ik goed." Ook financiële problemen (15% in totaal), bijvoorbeeld schulden beperken het aantal slaapuren. Problemen in de familie zijn ook oorzaken - 8% vrouwen en 7% mannen gaf dit als antwoord. Slechts 2% van de respondenten geven de slechte berichten in de media (opwarming van de aarde, oorlog) de schuld aan hun slaapgedrag.

Tips

Als u moeilijk de slaap kunt vatten en het tellen van duizenden schaapjes ook al niet helpt, neem dan de volgende tips met u mee (naar bed):

1. Denk aan stellen die last hebben van snurkende en/of slaapwandelende partners. U niet! 2. Spreek 's avonds af met vrienden om uw hoofd 'leeg' te maken. 3. Neem een warm bad. 4. Neem voor het slapen gaan nog een glas warme melk, of een scheut(je) alcohol. 5. Maak uzelf moe en ga voor/na het eten sporten. 6. Gebruik geen koffie, cola of thee vlak voor het slapen. 7. En ten slotte: log nu in bij Parship en ga op zoek naar mogelijke partners die 's ochtends misschien wel een beschuitje met u willen eten!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)