> Magazine > Op zoek naar een partner > Bestaat de partner van uw dromen echt?

Op zoek naar een partner

Bestaat de partner van uw dromen echt?

Onderzoek van Parship wijst uit dat vrouwen de status van mannen belangrijker vinden dan andersom het geval is. En goed nieuws: de meeste mensen vinden een partner die voldoet aan hun speciale wensen en verlangens.

Bestaat de partner van uw dromen echt?

Harmonie is het belangrijkste

Van de singles die wordt gevraagd welke eigenschappen hun partner moet hebben, noemt 39 procent een mooi uiterlijk, 32 procent een gezond lichaam en 27 procent een ‘afwijkende levensstijl’. Maar aan de top van de verlanglijst van singles staat iemand met wie je in harmonie samenleeft (86 procent), begrip toont (80 procent), op dezelfde manier nadenkt over het leven (70 procent) en gevoel voor humor heeft (67 procent). Dit zijn de resultaten van een representatief onderzoek onder ruim 1000 personen tussen de 18 en 65 jaar, uitgevoerd door Parship.

Vrouwen willen veiligheid, mannen gaan voor de looks

De verwachtingen van vrouwen verschillen aanzienlijk van die van mannen. Alleenstaande vrouwen zoeken een zelfverzekerde en stijlbewuste partner, die galant is en weet hoe het hoort. Bovendien vinden ze het belangrijk dat hun toekomstige partners een hoger opleidingsniveau hebben dan zijzelf en financiële zekerheid kunnen bieden. Alleenstaande mannen hechten minder waarde aan opleiding en hebben eerder oog voor het uiterlijk.

Dromen en werkelijkheid

Parship vroeg ook aan mensen met een relatie of hun partner voldeed aan hun wensen. Het blijkt dat dromen vaak uitkomen: de overgrote meerderheid van de ondervraagden zegt dat ze samenleven in harmonie (90 procent), zich begrepen voelen (87 procent), op dezelfde manier over het leven denken (72 procent) en samen veel plezier hebben (82 procent). Ook aan het verlangen van vrouwen naar een man die financiële zekerheid biedt (40 procent) en hoogopgeleid is (46 procent) wordt bij veel relaties voldaan.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)