> Magazine > Op zoek naar een partner > Eerste date? Het liefst zo snel mogelijk!

Op zoek naar een partner

Eerste date? Het liefst zo snel mogelijk!

De vonken spetteren van uw beeldscherm af. Althans, dat dénkt u. Om er achter te komen hoe uw virtuele vriend(in) in werkelijkheid is, maakt u al snel een eerste afspraak. Immers, waarom wachten en tijd 'verspillen' aan iemand die misschien niet helemaal bij u past? We polsten in een Parship-enquête na hoeveel e-mails u elkaar het liefst voor het eerst ontmoet.

Eerste date

Na het eerste e-mailcontact kunt u elkaar niet meer loslaten en de liefdesverklaringen vliegen over en weer. U vraagt zich af hoe het zou zijn om hem of haar in levende lijve te ontmoeten. Is het daadwerkelijk uw droomman of -vrouw? Er is maar één manier om er achter te komen: een eerste ontmoeting! Na hoeveel mailtjes wilt u afspreken? We kregen 940 reacties waarvan 495 man en 445 vrouw. En wat blijkt? Een ruime meerderheid wil snel weten waar hij of zij aan toe is.

Tijdsbesparend

Maar liefst 65 procent van de mannen trekt na minder dan tien e-mails de stoute schoenen aan en maakt een afspraak. Zo brandt ook 59 procent van de vrouwen al snel van nieuwsgierigheid. Want waarom wachten met afspreken en tijd verliezen in de zoektocht naar een man of vrouw? Spatten de vonken in het begin van de e-mails af, in werkelijkheid kunnen er stiltes vallen of weet u misschien niet hoe snel u moet wegkomen bij dat eerste etentje. Het voordeel van snel afspreken? U bespaart tijd en kunt weer snel op zoek naar een andere geluksvogel die u mag ontmoeten.

Aantrekkingskracht

Een iets minder grote groep, 26% van de mannelijke respondenten tegen 31% van de vrouwelijke respondenten, maakt een eerste afspraak na 11 tot 25 e-mails. Niet meer, niet minder. U kunt namelijk nog zulk leuk e-mailcontact hebben; uiteindelijk speelt fysieke aantrekkingskracht een belangrijke rol. Een sollicitant wordt tenslotte ook niet alleen beoordeeld op zijn brief. Ook uiterlijk en het beheersen van sociale vaardigheden zijn zeer relevant voor die échte klik tussen twee mensen.

Rustig aan

Slechts een kleine minderheid (6% man, 6% vrouw) blijft lange tijd veilig achter het beeldscherm. Pas na 26 tot 40 e-mails komen zij hun potentiële partner voor het eerst onder ogen. Helemaal rustig aan doet de laatste groep het (3% man, 5% vrouw). Deze groep gaat op eerste date na 41 of meer e-mails en bouwt het liever langzaam op.

Ieder z'n eigen manier

Of u er nu voor kiest om langere tijd te mailen of juist na tien e-mails al de stoute schoenen aan te trekken; online contacten leggen doet iedereen op z'n eigen manier. Toch kent flirten per e-mail zo zijn eigen dynamiek. Drie algemene tips:

1. Vanachter uw PC is een zin als "Ik vind je leuk" of "Wat ben je knap", makkelijker gezegd dan in het echt. Ook krijgt u eerder vlinders in uw buik dan normaal. Wees echter niet te snel met uw liefdesverklaringen. In werkelijkheid kan het tegenvallen. 2. U zit met een bepaalde intentie én verwachting op internet. Heeft uw e-mailpartner daar dezelfde ideeën over? Vraag het hem of haar bij twijfel gewoon. Of vertel na enige mailtjes eerlijk wat ú precies verwacht van het contact. 3. Voorafgaand aan een eerste afspraak kan het sturen van veel e-mails zijn vruchten afwerpen. Het zorgt voor nét dat beetje meer diepgang, waardoor u elkaar alvast wat beter leert kennen. Maar let op: overspoel de ander niet!

Wat uw tactiek ook is - veel of weinig mailen - volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is zeven procent van de huidige relaties in Nederland ontstaan door internetdating. Lekker blijven mailen dus!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)