> Magazine > Serieuze relatie > 5 valkuilen die u moet vermijden op het gebied van relaties

Serieuze relatie

5 valkuilen die u moet vermijden op het gebied van relaties

5 valkuilen die u moet vermijden op het gebied van relaties

Verslijt u talloze dates en heeft u tot nu toe nog weinig geluk in de liefde? Lees hier de vijf valkuilen die u moet vermijden op het gebied van relaties.

1. Jaloezie

Jaloezie is een van de grootste dompers voor een relatie. Een beetje jaloezie kan geen kwaad, het laat immers zien hoeveel u van uw partner houdt. Maar overmatige jaloezie kan een goede relatie in de weg staan. Obsessief en bezitterig heeft een negatief effect op jullie relatie, wanneer de ene partner de ander doorlopend controleert, is de lol er natuurlijk al snel af.

2. Voorkom dat jullie relatie een sleur wordt.

Het is logisch dat de spanning van de nieuwe relatie er na enige tijd af is. Jullie zijn aan elkaar gewend, wonen inmiddels samen en zijn allebei erg druk. Maar voorkom dat de relatie in een sleur terecht komt. Blijf leuke dingen met elkaar doen en blijf elkaar verassen. Onderneem dingen die u normaal niet doet of al heel lang niet meer samen hebt gedaan. Weg met die sleur, blijf daten met elkaar!

3. Te hard van stapel lopen

U heeft de ware gevonden, alles klopt en u ziet de toekomst rooskleurig tegemoet samen. Toch is het verstandig om met name in het begin niet te hard van stapel te lopen. Zo voorkomt u dat uw prille liefdesrelatie in een vroeg stadium sterft. Het is belangrijk dat jullie elkaar eerst goed leren kennen en praten over jullie plannen en dromen met elkaar. Daarna is er nog genoeg tijd voor de rest.

4. Elkaar onvoldoende ruimte geven

Niks is fijner dan tijd samen met uw partner doorbrengen, maar toch is het belangrijk dat jullie elkaar de ruimte geven en dat jullie ook afzonderlijk van elkaar activiteiten ondernemen. Teveel in elkaars gezelschap vertoeven kan irritaties opwekken en benauwend zijn. Wanneer jullie elkaar allebei de ruimte geven die jullie nodig hebben zal jullie relatie er alleen maar sterker op worden.

5. Weinig interesse tonen

Ook al is jullie liefde voor elkaar inmiddels vanzelfsprekend, toch is het van belang dat jullie interesse in elkaar blijven tonen. Natuurlijk vindt u vast niet alles wat uw partner doet even interessant. Het is ook goed om af en toe te laten zien dat u om uw partner geeft: geluk zit vaak in een klein hoekje. Kleine dingen kunnen een relatie daarom een enorme opkikker geven.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)