> Magazine > Serieuze relatie > Het geheime ingrediënt voor succesvolle relaties

Serieuze relatie

Het geheime ingrediënt voor succesvolle relaties

Als u eenmaal een fijne relatie heeft gevonden, wilt u deze natuurlijk ook succesvol in stand houden. Maar wat is daarin bepalend? U bent tenslotte nu met z'n tweeën, en dus zullen beiden moeten ‘investeren’ in de relatie. Wat vindt u echt belangrijk, of waarvan denkt u dat het van invloed is? In een Parship-enquête vroegen wij onze leden naar hun geheime ingrediënten voor een succesvolle relatie.

Het geheime ingrediënt voor succesvolle relaties

Stel: u kunt absoluut niet met uw schoonfamilie door één deur. Dat zal uw relatie er niet makkelijker op maken, zou u denken. Maar is dat altijd zo? Of stel: u houdt veel van elkaar, maar het lukt maar niet om over heikele kwesties makkelijk een compromis te sluiten. Staat dit bij de meeste mensen dan een succesvolle relatie in de weg of niet?

De mening van mannen en vrouwen..

Uit deze Parship-enquête naar ‘geheime ingrediënten voor succesvolle relaties’ kwamen enkele interessante resultaten naar voren. De enquête is gehouden onder 102 mannen en 201 vrouwen. Komen mannen nog steeds van Mars en vrouwen van Venus? U kunt het nu lezen.

Vrouwen willen meer steun

Een eerste opvallende uitkomst zagen we naar aanleiding van de stelling ‘Het is belangrijk dat je elkaar steunt als er problemen zijn’. Mannen vinden dit met 22,5% belangrijk, maar het verschil met vrouwen (29,8%) is toch behoorlijk. Iets meer steun bieden in moeilijke tijden is dus wellicht een goed advies voor mannen die hun relatie goed willen houden.

Zijn mannen socialer in bed?

Een relatie en seks gaan doorgaans samen. Maar hoe belangrijk is tevredenheid op dat vlak, en het rekening houden met elkaar? De antwoorden op de stelling ‘Het is belangrijk dat het seksleven voor beiden naar wens is’ geven meer inzicht. Van de vrouwen gaf 6,5% aan dat tevredenheid over en weer voor hen belangrijk is om een relatie succesvol te houden. Mannen vinden het met ruim 12% zelfs belangrijker dan vrouwen dat het seksleven voor beiden naar wens is. Overigens kan dat ook anders worden uitgelegd: misschien denken vrouwen minder aan zichzelf dan mannen.

2 harten, 1 gedachte

Geliefden denken – op zich logisch – op diverse vlakken vaak behoorlijk hetzelfde. Dat zagen we terug in onze enquête, specifiek in de antwoorden op de stellingen ‘Het is belangrijk dat je altijd weet wat de ander bezighoudt’(mannen 7,8% en vrouwen 8%) en ‘Het is belangrijk dat je goed met elkaar familie en vrienden omgaat’ (mannen én vrouwen vinden dit met 1% beiden dus eigenlijk even onbelangrijk!). En dat is natuurlijk goed nieuws voor mannen én vrouwen die zich misschien wel eens afvragen hoe de andere sexe tegen dit soort zaken aankijkt.

Tot elkaar komen na ‘botsing’

Iedereen heeft wel eens een meningsverschil of ruzie (gehad) met zijn of haar partner. Hoe u daarmee omgaat, kan ook bepalend zijn voor het succes van uw relatie. We formuleerden de stelling ‘Het is belangrijk dat meningsverschillen goed worden opgelost zonder de relatie onder druk te zetten’. Maar liefst 30,4% van de mannen en 27,9% van de vrouwen zou het als nadelig beschouwen als hij of zij er na een meningsverschil niet goed uitkomt met de partner. En natuurlijk wordt ook niemand gelukkig van het feit dat er dagenlang niet met elkaar gesproken wordt, of iets in die trant.

In lijn met de stelling hierboven ligt de volgende: ‘Het is belangrijk dat je compromissen kunt sluiten’. Zo’n 13% van de mannen en 9,5% van de vrouwen was het hier roerend mee eens.

Privacy wordt gewaardeerd

Misschien heeft u wel eens gehoord van stelletjes waarbij echt niets voor elkaar verborgen blijft. Hoe kijkt u daar tegenaan? Uit onze enquête blijkt dat een aanzienlijk deel van de respondenten daar enigszins terughoudend in is. Op de stelling ‘Het is belangrijk dat je elkaar genoeg privacy gunt’ antwoordde bijna 12% van de mannen en bijna 14% van de vrouwen bevestigend.

Hobby voor jezelf geen probleem

Een laatste, waarschijnlijk voor sommigen ook hoopgevend resultaat uit de Parship-enquête over ‘Ingrediënten voor een succesvolle relatie’ is de volgende. Met de stelling ‘Het is belangrijk dat je dezelfde hobby’s en interesses hebt’ was slechts 2% van de mannen en 3,5% van de vrouwen het eens. Goed nieuws dus voor de mannen die niet echt raad weten met de schoenenverzamelwoede van hun vrouw of vriendin. En ook goed nieuws voor vrouwen die maar niet snappen waarom man- of vriendlief hele avonden doorbrengt onder de motorkap of op zolder tussen de treintjes. Juist door elkaar dat soort vrijheden te geven, maakt een relatie waarschijnlijk nog meer kans op succes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)