> Magazine > Serieuze relatie > Liefdesverleden uit de doeken

Serieuze relatie

Liefdesverleden uit de doeken

Heb je al eens samengewoond? Hoe lang was je vrijgezel? Wanneer ben je voor het laatst verliefd geweest? Onschuldige vragen bij een eerste ontmoeting. Als u een vaste relatie krijgt, komt er vast en zeker ook de onthullende vraag met hoeveel mensen u het bed hebt gedeeld. Doet u uw liefdesleven geheel uit de doeken? We vroegen het in een Parship-enquete.

Liefdesverleden uit de doeken

Van de beste vakantieplekjes en favoriete restaurants tot uw losbollige of juist saaie vrijgezellenbestaan. Tijdens uw eerste ontmoeting komen vaak allerlei gesprekken los. Later, of soms al bij de eerste afspraak kan - hoe onschuldig de geĆÆnteresseerde ook overkomt - de honger naar antwoord op vragen over uw liefdesleven vaak groot zijn. We kregen 1155 reacties, waarvan 707 vrouw en 448 man. Zeker de helft van de respondenten heeft geen moeite met het onthullen van hun vorige liefdeshistorie.

Geen geheimen

"Ik heb geen geheimen en deel alles met mijn nieuwe partner", onderschrijft maar liefst vijftig procent mannelijke respondenten en 41% vrouwelijke respondenten. 23% van de dames licht wel een tipje van de sluier op, maar draait er toch liever omheen en ook vijftien procent van de mannen doet dit.

Liever niet

Het lijkt zo voor de handliggend om alles te delen met een nieuwe partner. Ten slotte wilt u samen iets opbouwen en moet een relatie niet berusten op geheimen. Toch stelt ongeveer een vijfde van de respondenten hun liefdesverleden liever niet ter sprake. Zij doen dat alleen als hun partner dat ook doet. Dertien procent van de vrouwelijke ondervraagden houdt dit liever helemaal voor zichzelf: "Dit behoort tot het verleden", vindt ook tien procent van de heren. Slechts elf procent van de mannen en drie procent van de vrouwen heeft nooit eerder een relatie gehad.

Nieuwsgierig

Waarom zijn veel mensen nu eigenlijk zo nieuwsgierig naar het liefdesverleden van hun (nieuwe) partner? De reden is dat het veel zegt over iemand. Het gaat natuurlijk niet alleen om het aantal exen, maar vooral om hoe een relatie in elkaar stak en wat de reden van beƫindiging is. Als u weet wat de zwaktes waren in die relatie, kunt u samen werken aan uw relatie en zorgen dat u wel bij elkaar blijft.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)