> Magazine > Serieuze relatie > Nieuwe partner valt niet in de smaak

Serieuze relatie

Nieuwe partner valt niet in de smaak

Eindelijk hebt u de ware liefde gevonden. Alles in de relatie klopt en niets staat meer in de weg. Helaas loopt het etentje bij uw vrienden of familie in het honderd: uw nieuwe vriend(in) valt niet in de smaak. Wat doet u? We polsten het in een Parship-enquête.

Nieuwe partner valt niet in de smaak

Pijnlijke stiltes, vervelende vragen en voorspellende blikken bij de eerste ontmoeting met vrienden en/of familie. Het wordt al snel duidelijk dat uw partner niet past binnen het beeld dat uw andere dierbaren liever van hem of haar hadden gehad. Een tegenvaller. Onverhoopt probeert u er toch nog iets van te maken. Neemt u genoegen met de situatie?

Oplossing

"Met de tijd zullen ze hem of haar vast wel op prijs stellen. We laten het gewoon even rusten", vindt 75% van de dames en 50% van de heren. Iets minder welgestemd is ongeveer een vijfde van de ondervraagden. Zij geeft aan wel een oplossing te vinden. "Desnoods houd ik vrienden en familie van mijn partner gescheiden", onderschrijft 38% van de mannen en twintig procent van de vrouwen. Slechts vijf procent vrouwelijke respondenten en acht procent mannelijke respondenten vraagt aan de nieuwe partner of die zich kan aanpassen aan vrienden en familie. Zij antwoordden: "Ik vraag hen om kritiek en leg dit voor aan mijn nieuwe partner zodat hij of zij zichzelf kan verbeteren."

Verbreken

De mening van anderen is voor slechts vier procent van de mannen en vrouwen genoeg reden om de relatie te verbreken. "Mijn vrienden en familie kennen mij tenslotte het beste." Helemaal rigoureus is één procent van de vrouwen en vier procent van de mannen. Zij onderschreven het antwoord: "Ik verbreek met mijn vrienden en familie het contact als ze mijn partner niet kunnen accepteren."

Tips

Om een dergelijke situatie te voorkomen, kunt u uw partner het beste voorbereiden op de ontmoeting met uw familie en/of vrienden. Zo kunt u uw vriend(in) vertellen over hun hobby's en interesses. Als het dan stil valt, kunt uw liefde tactisch inspelen op de situatie en bijvoorbeeld vragen hoe die vakantie naar Cuba is bevallen. Zo geeft u uw partner niet alleen meer zekerheid, ook uw vrienden zullen verbaasd staan en waarschijnlijk positief reageren. Bovendien merken ze dat zij nog net zo belangrijk voor u zijn als voordat u uw partner ontmoette.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)