> Magazine > Serieuze relatie > Romantisch weekendje weg?

Serieuze relatie

Romantisch weekendje weg?

Wat is er leuker dan een romantisch weekendje weg met uw nieuwe liefde? Niets? Een andere vraag dan: gaat u liever naar Barcelona, Berlijn of Londen? En wat dacht u van een overnachting in een klassiek landhuis? Of gewoon een heerlijk weekend met z.n tweetjes thuis? Kortom, waar gaat u het liefst heen met uw nieuwe partner?

Romantisch weekendje

Beeldt u in: hij houdt haar hand op iedere hoek van de straat vast, poetst zijn schoenen voor ieder etentje en kijkt drie keer in de spiegel voordat hij de deur uitgaat. En zij? Zij leeft uit een grote backpack, neemt haar beste wandelschoenen mee en stopt bij ieder fenomenaal uitzicht om een foto te schieten. Tijdens een weekendje weg leert u elkaar pas écht goed kennen. Waar gaat u heen met uw nieuwe liefde? We kregen 645 reacties, waarvan 372 vrouw en 273 man. Wat blijkt? De meerderheid van zowel de mannen als de vrouwen snuift het liefst cultuur op in een Europese stad.

Grote steden

Met de lage vliegtarieven is het niet zo verrassend dat 63% van de dames en 52% van de heren kiest voor één van de grote Europese steden als bestemming. Bovendien, is het niet heerlijk romantisch om met uw nieuwe liefde per gondel te voeren over de kanalen van het authentieke Venetië?; samen te paraderen over de Ramblas in Barcelona? Of te slenteren langs de winkels op de Champs Elysées? Want dames de romantiek even buiten beschouwing gelaten, zo komt u er namelijk wél achter of hij bij het passen van uw zoveelste designzonnebril, geagiteerd op zijn horloge kijkt of niet.

Verwennerij

Massages, champagneontbijtjes en liefdesserenades. Ongeveer twintig procent van de mannen ziet het wel zitten om zijn vriendin te trakteren op een all-inclusive verwenweekendje bij hem thuis. Pech voor de heren, zij vissen naast het net: slechts drie procent van de dames laat weten zelf zo.n weekendje te willen initiëren. Daarentegen smeert vijftien procent van de dames maar al te graag de rug van haar beachboy in; een strandhuisje huren, en klaar! Het wordt trouwens wel vechten om de slechts negen procent van de heren die ook graag een weekend op het strand vertoeft.

Hutje op de hei

Twee uitersten: een weekje naar een ver luxe oord of een weekendje in een hutje op de hei? De meerderheid kiest dan toch voor het eerste. Evenveel mannen (12%) als vrouwen (13%) vliegt naar een heerlijk warm land. .Niks te verliezen toch?., menen de ondervraagden. Acht procent van de vrouwelijke respondenten en zeven procent van de mannelijke respondenten leert elkaar liever kennen op een back-to-basic manier: samen in een tentje op de Veluwe.

Tot slot: waar u ook voor kiest, als u verliefd bent, heeft uiteindelijk alles zo zijn charmes!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)