> Magazine > Serieuze relatie > Vrouw vindt opleidingsniveau partner belangrijk

Serieuze relatie

Vrouw vindt opleidingsniveau partner belangrijk

"Nee, natuurlijk draait het in een relatie niet om het opleidingsniveau; als je maar van elkaar houdt." Dit cliché antwoord is na onze Parship-enquête niet zo cliché meer te noemen. Bijna de helft van de vrouwen vindt dat opleiding er wel degelijk toe doet.

Opleidingsniveau belangrijk?

Kunnen we leven met een partner die een lager opleidingsniveau heeft, en vice versa? Anders gezegd: maakt het uit dat uw partner slechts lagere school heeft en taxichauffeur of caissière is? We wilden het wel 'ns weten en poneerden de stelling: Twee opleidingniveaus op één kussen is een probleem! De 1095 reacties van Parship-leden - waarvan 550 man en 545 vrouw - brachten het standaardantwoord "als je maar van elkaar houdt" stevig aan het wankelen.

Neutraal

Een derde van de respondenten vindt dat het opleidingsniveau van de partner er niet echt toe doet. Want mannen en vrouwen scoren nagenoeg gelijk als het gaat om de neutrale antwoordmogelijkheid: "Het kan een probleem zijn, maar niet als er iets anders voor in de plaats komt."

Sekseverschillen

Interessanter: 35% van de mannen vindt een verschil in opleidingsniveau geen enkel bezwaar - tegen slechts 18% van de vrouwen! Dit biedt gelukkig nog steeds perspectieven voor de lager opgeleide man die als een blok valt voor die zeer intellectuele politica. Maar dat de enquête een duidelijk verschil laat zien tussen de seksen moge duidelijk zijn.

Andere golflengte

Meest opvallende M/V-verschil: 19% van de vrouwelijke respondenten - tegen 11% van de mannen - is het 'helemaal eens' met de stelling dat verschillende opleidingsniveaus een probleem vormen voor een duurzame relatie. Reden: je zit toch op een andere golflengte. Is het de angst voor een andere belevingswereld? ("Wat als we geen intelligente discussies kunnen voeren over de politiek?") Of in het tegenovergestelde geval: "Ik wil gewoon lekker kunnen mijmeren over de scheiding van Brad Pitt en Jennifer Aniston." Overall is 48% (!) van de vrouwen het 'eens' of 'helemaal eens' met onze stelling. De vrouw vindt een vergelijkbaar opleidingsniveau dus heel belangrijk, terwijl dit slechts voor 31% van de mannen geldt.

Het onmogelijke ís mogelijk

Hoog-, middel- of laagopgeleid. Uiteindelijk doet het er niet toe, omdat we toch allemaal wel eens de neiging hebben om voor het onmogelijke te kiezen. Vaak uit naam van de liefde! Want was u vroeger ook niet verliefd op die leuke leraar of lerares? Of bent u nu ook niet af en toe gecharmeerd van die bruingebrande bouwvakker of sexy serveerster? Het lijken misschien twee werelden of zelfs onbereikbare liefdes. Echter, niet alle Parship-singles verklaren de liefde voor onmogelijk als het verschillende opleidingsniveaus betreft. Doet u zich dus zeker niet slimmer voor, maar blijf te allen tijde uzelf. Succes verzekerd!

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)