> Pers > Persarchief

Persarchief

13.03.2015

Vervelende eigenschap of juist bewijs van liefde: Hoeveel jaloezie kan een relatie hebben?
Vertrouwen én vrijheid zijn belangrijk voor singles, zo blijkt uit een enquête van datingsite Parship onder leden. Voor bijna de helft is jaloezie niet echt een probleem. Contact met de ex is wél een no-go.

17.02.2015

Kaart van de liefde
Het Zuidelijk Toneel lanceert samen met de opleiding Communication & Multimedia Design van Avans Hogeschool de interactieve Kaart van de Liefde. De kaart geeft inzicht in de resultaten van het landelijke onderzoek naar liefde en seks dat de afgelopen maanden is gehouden door Het Zuidelijk Toneel samen met zijn partners omroep BNN, Avans Hogeschool, datingsite Parship.nl en onderzoeksbureau Dynamic Concepts.

20.01.2015

Je ex uit je leven bannen
Dat uit elkaar gaan geen pretje is, blijkt wel uit het feit dat één op de vier nog altijd waarde hecht aan ‘souvenirs’ van de relatie. Maar weinig mensen trekken echt een radicale streep door de relatie. Dat blijkt uit een enquête onder leden van datingsite Parship*.

06.11.2014

Machoman of vrouwenfluisteraar: wat wil de single vrouw?
De toekomstige partner moet niet alleen macho trekjes vertonen maar ook zijn gevoelige kant kunnen laten zien, aldus vrouwelijke leden van datingsite Parship. Pure macho’s of echte watjes worden de deur gewezen.

11.09.2014

Niet nu schat, ik heb hoofdpijn – fabeltje of gewoon waar?
Het is een klassieker: hoofdpijn veinzen als men geen zin in seks heeft. Ook al bestaan er zelfs tegenargumenten (van seks verdwijnt je hoofdpijn, wordt ook wel gezegd); het blijft een cliché, waarvan Parship nu eens wilde weten of deze smoes nog wel gebruikt wordt. Uit een onderzoek onder Parship-leden* blijkt dat hoofdpijn uit is en moe zijn is in.

24.04.2014

Hoe belangrijk is seks in een relatie?
Uit onderzoek onder leden van datingsite Parship* blijkt dat slechte seks niet direct het einde van een relatie hoeft te betekenen. Slechte communicatie tussen de partners kan een relatie echt in de problemen brengen.

10.07.2013

Vrouw wil prins zonder financiële ballast
Vrouwen zijn zeer kritisch op de financiële levenswandel van hun toekomstige levenspartner. Ruim twee op de vijf vrouwen (41 procent) vindt het heel belangrijk dat de kandidaat-partner zijn zaakjes financieel op orde heeft. Bij mannen (20 procent) ligt die noodzaak beduidend lager. Vrouwen voelen er ook weinig voor om financieel bij te dragen aan bestaande verplichtingen (kind, alimentatie, schulden) van een kandidaat-partner, blijkt uit onderzoek dat Ruigrok | NetPanel in opdracht van datingsite Parship heeft uitgevoerd onder 650 singles van 18-69 jaar.

03.10.2012

Datingsite Parship lanceert geheel vernieuwde website
Parship, de datingsite voor hoger opgeleiden lanceerde deze week een geheel vernieuwde homepage. Het gezicht van de site is opgefrist met een ontwerp dat nog beter aansluit bij de bezoeker. Mediapartners en statistieken over het ledenbestand spelen een grotere rol in het nieuwe design, dat vooraf uitgebreid werd getest onder gebruikers. Daarnaast is een voor Parship nieuwe kleur blauw geïntroduceerd.

17.09.2012

Gescheiden Nederlanders binnen jaar op zoek naar nieuwe partner
Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite Parship en Nieuwestap.nl onder 960 van hun leden. Ruim 15% van de ondervraagden is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek naar een nieuwe partner. De kinderen spelen een grote rol in de zoektocht: ruim 78% van de respondenten geeft aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. Niet alleen zijn gescheiden Nederlanders kritischer over hun partnerkeuze (67,2%) dan voorheen, ook verwacht bijna 3 op de 10 ondervraagden meer van hun nieuwe relatie omdat zij beter denken te weten wat ze willen.

16.07.2012

De Volkskrant en Parship presenteren: Zomer van de Liefde
De Volkskrant en datingsite Parship hebben de zomer van 2012 uitgeroepen tot De Zomer van de Liefde. De komende maanden organiseren de krant en datingsite voor hoger opgeleiden gezamenlijk vier zinderende talkshows rondom liefde, seks en relaties bij Hotel Arena in Amsterdam. De eerste talkshow vindt plaats op zaterdag 28 juli. Kaarten zijn te koop via de website van de Volkskrant.

13.07.2012

Parship en UPC organiseren Dating in the Park
De zomer is officieel begonnen en dat betekent borrels, picknicken en flirten in het park. Zonlicht maakt energiek en blijer. Mensen staan sneller open voor contact en maken eerder een praatje. En dat beloofd flirten met een grotere kans om verliefd te worden. UPC en datingsite Parship verbinden graag mensen met elkaar en organiseren daarom op vrijdag 13 juli een vrijdagmiddagborrel en -picknick voor singles in het Amsterdamse Bos.

27.06.2012

Artsen en advocaten populairst onder hoogopgeleide singles
Salaris en zekerheid belangrijke factoren bij keuze toekomstige partner Artsen doen het niet alleen goed bij single vrouwen, maar ook mannen daten het liefst met een dokter. Dat blijkt uit gegevens van Parship, dé datingsite voor hoger opgeleiden. Bij beide seksen is dat het meest populaire beroep, gevolgd door de juridische beroepen en marketing- en communicatieadviseurs. Monteurs en boeren zijn het minst populair bij de hoger opgeleiden. Daarmee lijken singles veelal te kiezen voor beroepen met een stabiele toekomst en bovenal een goed salaris.

14.05.2012

Datingmarkt ontwikkelt zich mobiel
Online datingsite lanceert mobiele website en vernieuwde iPhone app Parship, de datingsite voor hogeropgeleiden, zet zich deze zomer actief in om mobiel daten in Nederland op de kaart te zetten. Als eerste grote datingsite biedt zij leden een mobiele website én een applicatie voor de iPhone. Singles kunnen de datingsite deze zomer daarom ook op het strand of het terras gebruiken. De mobiele browserversie m.parship.nl, die begin mei gelanceerd werd, werd in één week al bijna even vaak bekeken als de homepage www.parship.nl. Bovendien worden deze zomer een compleet vernieuwde iPhone app en een applicatie voor Android gelanceerd.

19.03.2012

Drukte op datingsite in de lente
De lente mag dan 21 maart pas officieel beginnen, zodra de eerste zonnestralen lonken worden de meeste singles alweer actief. Niet alleen op het terras of op het strand, maar ook op internet. Datingsite Parship ziet haar leden ieder jaar vooral in de maanden april en mei actiever worden én meer met elkaar in contact komen.

14.12.2011

Afvallen, stoppen met roken en…een nieuwe liefde?
De Kerst is traditioneel een tijd om door te brengen met familie, vrienden en geliefden. Maar hoe zit het met Nederlandse singles? Een groot deel lijkt het missen van een geliefde tijdens de kerstdagen nauwelijks meer dan anders te voelen: ruim 8 op de 10 singles is druk met familie en vrienden. Na de feestdagen gaat de Nederlandse single volop aan de slag met het goede voornemen een nieuwe liefde te vinden. Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Parship.

22.11.2011

Parship onderzoek: Jongeren flirten aan de bar, 30-plussers daten vooral online
Meer dan de helft van de Nederlandse singles is op zoek naar een vaste partner, maar slechts 1 op de 10 onderneemt actie om de ware te ontmoeten. Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Parship. Jongeren blijken meer dan ouderen de traditionele weg te kiezen voor het vinden van een partner: in het uitgaansleven of via vrienden en familie. Als de klik aanwezig is, blijken jongeren minder gereserveerd dan 30-plussers: een afscheidskus (48%), zoenen (30%) of zelfs seks (24%) liggen in het verschiet op de eerste date.

22.11.2011

Parship Onderzoek: Hoogopgeleiden zijn online daters
De meerderheid van de Nederlandse singles is op zoek naar een vaste partner, maar slechts 1 op de 10 onderneemt actie om de ware te ontmoeten. Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Parship. Vooral hoogopgeleiden willen graag een vaste relatie en zij daten dan ook meer dan de rest van Nederland. Ambities, carrière en levensgeschiedenis zijn voor hen dé gespreksonderwerpen tijdens de eerste date.

01.09.2011

Uitfeest Utrecht, de perfecte locatie voor een eerste date
Het Uitfeest, dé opening van het culturele seizoen op 4 september in Utrecht, werkt dit jaar samen met online datingsite Parship.nl. Parship zet haar expertise in matchmaking in voor de culturele sector: zij helpt bezoekers hun weg te vinden binnen het uitgebreide aanbod op het Uitfeest.

12.05.2011

Fraudeurs proberen het steeds vaker op datingsites
Online dating is een serieuze zaak. Singles die online op zoek zijn naar een vaste relatie, stellen zich open op en verwachten een veilige omgeving om mensen te ontmoeten. Steeds vaker proberen fraudeurs met behulp van nepprofielen geld te ontfutselen van singles op online datingsites. Parship scherpt zijn veiligheidsmaatregelen daarom nog verder aan om leden te behoeden voor professionele oplichters. Daarnaast geeft het online relatiebemiddelingsbureau ook tips en adviezen om fraudeurs snel te herkennen.

31.03.2011

Liefde van je leven in 120 dagen
Uit het jaarlijkse onderzoek van Parship.nl onder succeskoppels, blijkt dat het gemiddeld vier maanden duurt voordat Parship-singles de ware partner vinden. Een op de vijf singles die staat ingeschreven heeft binnen een week een date. Gemiddeld gaan singles op drie verschillende dates voor zij hun partner vinden.

14.02.2011

Parship.nl als eerste grote datingsite lid van Thuiswinkel.org
Parship.nl, marktleider in online matchmaking, heeft deze week de Thuiswinkel Waarborg ontvangen. Parship.nl is daarmee de eerste van de drie grootste Nederlandse datingsites die de Thuiswinkel Waarborg mag voeren. De Waarborg garandeert de veiligheid en privacy van consumenten op het online datingplatform. Parship.nl hanteert de algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org, waarbij het belang van klanten centraal staat.

20.01.2011

Parship.nl lanceert iPhone applicatie
Parship.nl, marktleider in online matchmaking, lanceert vandaag een iPhone applicatie waarmee de zoektocht naar de liefde altijd en overal kan beginnen. Parship.nl is de eerste online matchmaker die een iPhone app uitbrengt. Met de lancering van deze app breidt Parship haar online dienst uit naar het mobiele internet. De app is voor iedereen, lid of geen lid van Parship, gratis te downloaden. De zoektocht naar de liefde die echt bij je past krijgt hiermee een nieuwe dimensie.

16.11.2010

Joost de Jager per november nieuwe Country Director Parship.nl
Utrecht, donderdag 11 november 2010 – Joost de Jager is met ingang van 1 november de nieuwe Country Director van Parship.nl. Zijn voorganger Olaf van Schagen maakt op die dag de stap naar Senior Director Northern Europe bij Parship.com.

15.07.2010

Parship lanceert nieuwe campagne en website
‘Iemand wacht op jou.’ dat is het thema van de nieuwe Europese campagne van Parship (www.parship.nl). Het in Hamburg, Duitsland, gevestigde bureau Leagas Delaney is verantwoordelijk voor deze internationale Parship campagne. Multi-award winnaar, fotograaf en advertising director Uwe Düttmann regiseerde de TV spot en verzorgde de fotografie. Het Amsterdamse bureau BSUR vertaalde het concept en de campagne door naar de Nederlandse markt. Op zaterdag 17 juli gaat deze live met TV spots, het nieuwe advertentiemateriaal en een online campagne.

23.06.2010

Zoektocht naar liefde niet beïnvloed door WK
Bijna de helft van de vrouwen (43%) geeft aan dat hun zoektocht naar de liefde niet wordt beïnvloed door het WK 2010. Bijna een derde van de mannen (27%) is het hiermee eens blijkt uit Europees onderzoek* van Parship. Ongeveer driekwart van de mannen (74%) geeft aan dat als hun langverwachte eerste date tijdens de voetbalwedstrijd van Oranje valt, zij deze date niet zullen afzeggen. Ditzelfde geldt voor 46% van de vrouwen. Toch vindt 58% van de mannen vrouwen die van voetbal houden sexy. Bijna een derde van de mannen vindt vrouwen die de “buitenspelregel” uitleggen heel aantrekkelijk (28%).

13.10.2009

Financiële crisis leidt niet tot meer gold diggers
Ondanks het financieel onzekere klimaat zijn singles niet van plan een partner te zoeken die hen een betere levensstandaard kan bieden. Dit blijkt uit onderzoek van Parship.nl onder ruim 2000 van haar leden. De recessie heeft juist een op de vijf singles bewust gemaakt van wat zij echt belangrijk vinden in het leven: liefde, geluk en genegenheid. Meer dan eenderde van de leden van Parship.nl ziet online daten als een relatief goedkope en zeer doeltreffende manier om een partner te vinden.

23.02.2009

Parship.nl lanceert vernieuwde website
Persoonlijker, toegankelijker, moderner en nog gebruiksvriendelijker: dat is wat Parship.nl met de lancering van haar nieuwe website in Nederland wil bereiken. Aan de vernieuwde website zijn onderdelen toegevoegd. Andere toepassingen zijn verbeterd om de website nog gebruiksvriendelijker te maken. Zo is de navigatie van de website vernieuwd, kan men nu met zijn of haar persoonlijke emailadres inloggen en is het leggen van contacten vergemakkelijkt. Geheel nieuw is dat ook niet-betalende leden vanaf nu contactverzoeken kunnen versturen.

17.12.2008

Singles overvallen door romantiek tijdens de feestdagen
Nederlanders worden in het algemeen omschreven als een nuchter volkje dat zich niet snel druk maakt. Niets blijkt echter minder waar als het op de feestdagen aankomt! Uit Europees onderzoek* dat relatiebemiddelingsbureau Parship onder haar leden uitvoerde, blijkt namelijk dat de singles tijdens de feestdagen veranderen in echte romantici. Zowel mannen als vrouwen geven aan dat ze tijdens de feestdagen verlangen naar romantische winterwandelingen met een geliefde (28%), om vervolgens à la Hollywoodfilm ‘The Holiday’ op een berenvel voor de open haard samen te genieten van een kop warme chocolademelk (32%).

31.07.2008

gay-Parship hoofdsponsor van 8e Gay Games in Keulen
gay-Parship is hoofdsponsor van de 8e Gay Games die in 2010 in Keulen plaatsvinden. De grootste relatie bemiddelingssite voor homo's en lesbiennes in Europa wil hiermee haar steun aan de gay community verder vergroten. De Gay Games worden georganiseerd ter bevordering van meer tolerantie jegens homo's en lesbiennes wereldwijd. De Gay Games vinden plaats van 31 juli tot 7 augustus 2010. De organisatie verwacht in die week meer dan 12.000 nationale en internationale deelnemers in Keulen. Hiermee vormen de spelen het grootste evenement voor homo's en lesbiennes wereldwijd. De organisatie strijdt voor meer tolerantie jegens homo's en lesbiennes. Iets waar gay-Parship zich goed in kan vinden, aldus directeur Eric Hegmann. "Als relatie bemiddelingsite streven we naar meer openheid omtrent homoseksuele relaties.

07.05.2008

Rol van uiterlijk en innerlijk in de zoektocht naar een nieuwe liefde
Kaal, knuffelig of een kleine cup, Parship.nl onderzoekt het effect op de kans op een relatie. De klik die nodig is om verliefd te worden en samen verder te gaan, is van vele factoren afhankelijk. Het uiterlijk en het innerlijk spelen daarbij een belangrijke rol. Relatiebemiddelingsite Parship deed een grootschalig Europees onderzoek* onder singles naar de 'eisen' waaraan de ideale partner zou moeten voldoen. Daaruit blijkt dat vrouwen met een cup A of B opgelucht kunnen ademhalen, een ruime meerderheid (66%) van de Nederlandse single mannen vindt kleine borsten ideaal. Kale man? Voor de helft van de Nederlandse single vrouwen is dat geen probleem, zij vinden dat juist zeer aantrekkelijk. Betrouwbaarheid is een van de belangrijkste kwaliteiten die men zoekt in een partner. De grootste afknappers onder Europese singles zijn roken en een slechte adem.

12.03.2008

Nederlandse single is minst harde werker van Europa
Nederlandse singles werken het minst aantal uren van alle Europese singles. Met 35,4 uur per week, werken zij wekelijks 2,9 uur minder dan de gemiddelde Europese single. Dit blijkt uit het onderzoek* dat relatiebemiddelingssite Parship.nl uitvoerde in 13 Europese landen. Oostenrijkse singles zijn de hardste werkers. Zij maken met 41,5 uur de langste werkweken, maar ervaren dat niet zo. Slechts 13,5% van hen vindt dat hij/zij veel tijd aan het werk besteedt (tegenover 23% van alle Europeanen). Vergeleken met Nederlandse singles denken Nederlanders met een relatie vaker dat ze bovengemiddeld veel tijd aan hun werk besteden. Dit ten onrechte, want ze werken gemiddeld (slechts) 33,8 uur per week. En dat is zelfs het minst aantal uren van alle ondervraagde Europeanen.

12.02.2008

Marco en Leontien Borsato volgens Nederlanders het voorbeeld van perfecte relatie
Deze Valentijnsdag droomt ruim de helft van de Nederlandse singles ervan om ooit een relatie te krijgen zoals Leontien en Marco Borsato deze hebben. Zij werden in een onderzoek* van relatiesite Parship.nl verkozen tot het voorbeeld van de perfecte relatie. Willem-Alexander en Maxima eindigden tweede met een tiende punt verschil. "Ik kan me wel voorstellen dat de Nederlandse single de Borsatos en ook het kroonprinselijke paar als voorbeeld zien van een goede relatie. Beide koppels hebben een modern gezin, staan open voor de pers en laten openlijk hun liefde voor elkaar zien. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat eerlijkheid, trouw en gelijkwaardigheid belangrijke eigenschappen in een relatie zijn en daar lijken deze twee relaties sterk op te zijn gebaseerd", aldus Annemarie Determan, psychologe van Parship.nl.

16.01.2008

De Nederlandse single nog steeds het happies
De Nederlandse single is gelukkig met zijn leven. Dit blijkt uit het 2e .Europese Parship single en niet-single onderzoek 2008*., dat online relatiebemiddelingsbureau Parship liet uitvoeren in 13 Europese landen waar zij haar dienst aanbiedt. Meer dan 6500 vrijgezellen en 6500 mensen met een relatie uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland en Groot-Brittannië werkten mee aan het onderzoek. Hieruit blijkt onder andere dat Europese singles gemiddeld langer dan drie jaar vrijgezel zijn (48%). Dit is volgens hen te wijten aan hoge eisen, nare ervaringen in eerdere relaties en behoefte aan zelfstandigheid. Maar ook verlegenheid en gebrek aan zelfvertrouwen spelen een rol bij het lange single zijn. Toch verwachten de meeste singles binnen twee jaar een relatie te hebben. Vooral de Noren en Nederlanders zijn hier vrij zeker van, de Engelsen hebben nog hun twijfels hier over. Dat komt misschien omdat zij met 1,39 afspraakjes per jaar het minst daten. Aan de Italianen zal het in ieder geval niet liggen, zij zijn de frequentste daters (3,54 dates per jaar)

07.11.2007

Helft Nederlanders geeft ring niet terug na verbreken relatie
15% van de Nederlanders zou een relatie niet verbreken vanwege de kosten die hiermee gemoeid zijn. Een huis is de belangrijkste reden om een relatie niet te verbreken. De verkoop van het huis (54%), hypotheek (52%) en verhuizing (41%) vormen hierbij de belangrijkste obstakels. Ook het opgeven van de luxe levensstijl of de levensstandaard die iemand gewend is, speelt bij 38% van de Nederlanders een rol. Opvallend is dat er nauwelijks verschil is tussen de antwoorden van mannen en vrouwen, de klassieke 'gold digger' valt niet te bespeuren. Dit blijkt uit de resultaten van het laatste deel uit een driedelig landelijk representatief onderzoek van relatiebemiddelingssite Parship.nl dat inzicht geeft in de kosten van liefde vinden, houden en verbreken.

25.09.2007

Stellen investeren jaarlijks gemiddeld € 3.152,- om relatie goed te houden
Eenderde van de stellen in Nederland heeft al 21 jaar of langer een relatie en een kwart tussen de 11 en 20 jaar. De meerderheid van de Nederlandse stellen (62%) is getrouwd. Relatiebemiddelingssite Parship.nl deed landelijk representatief onderzoek naar wat het geheim is achter deze lange en gelukkige relaties. Om het met z.n tweeën gezellig en spannend te houden, gaan Nederlandse koppels vooral uit eten (61%) of op vakantie (55%). Stellen geven per jaar gemiddeld € 349,- uit aan etentjes en € 1.538,- aan vakanties. Seksspeeltjes staan onderaan het lijstje van investeringen, 5% van de stellen schaft deze aan en mannen geven hieraan de helft meer uit (€ 89,- versus € 42,-). Dit zijn de resultaten van het tweede deel uit een driedelig onderzoek van Parship.nl dat inzicht geeft in de kosten van liefde vinden, houden en verbreken.

21.08.2007

Liefde kostbare zaak, vooral voor Nederlandse man
Om de liefde van hun leven te vinden tasten singles graag diep in de buidel. Relatiebemiddelingssite Parship.nl deed landelijk representatief onderzoek* naar de kosten die Nederlandse singles maken in hun zoektocht naar de ware. Hieruit blijkt dat singles maandelijks gemiddeld € 17,- over hebben voor (online) relatiebemiddeling. Om een onvergetelijke eerste indruk te maken, wordt voor een date met name geïnvesteerd in kleding en uiterlijke verzorging. Gemiddeld geven vrouwen hier € 90,- aan uit en mannen € 120,-. Vrouwen laten zich op een date graag verwennen, het zijn hoofdzakelijk de mannen die de portemonnee trekken bij het afrekenen. Een gemiddelde date kost een man dan ook € 80,- en een vrouw slechts € 28,-. Dit zijn de eerste resultaten van een driedelig onderzoek van Parship.nl dat inzicht geeft in de kosten van liefde vinden, houden en verbreken.

02.08.2007

Peter van der Vorst is ideale schoonzoon
Relatiebemiddelingsite gay-Parship, gay magazine Winq en webbureau CyberFruitz presenteren volgende maand een grootschalig onderzoek onder 2.321 Nederlandse homo's waarin onder andere hun gezondheid, hun liefdesleven en hun positie in de maatschappij belicht worden. Ook konden homo's hun politieke voorkeur aangeven en vertellen welke bekende homo volgens hen de ideale schoonzoon is. Met onderstaande feiten lichten gay-Parship, Winq en CyberFruitzeen tipje van de onderzoekssluier op.

17.07.2007

Sterke toename 'single parents' in Nederland
Het aantal alleenstaande ouders in Nederland is in het afgelopen decennium explosief gegroeid tot een half miljoen mensen in 2006. Hoewel ruim 80 procent zegt een gelukkige 'single parent' te zijn, geeft een groot deel van deze groep aan dat hun leven wel degelijk lastiger is dan dat van 'normale' gezinnen. Zo heeft deze groep zeer specifieke vakantiebehoeftes, want bijna 60 procent van de single parents voelt zich tijdens hun vakantie regelmatig alleen en wil dan graag andere mensen ontmoeten. Voor bijna de helft van hen geldt dat zij liefst met andere alleenstaande ouders én hun kinderen leuke dingen willen doen en een kwart beschouwt de vakantie als een goede mogelijkheid om een nieuwe partner te vinden. Dit blijkt uit een landelijk en representatief onderzoek van Center Parcs - marktleider in korte vakanties - en relatiebemiddelingsite Parship.nl.

08.05.2007

In de liefde nog geen sprake van één Europa
Woensdag 9 mei is het Europadag, de dag die in het teken staat van de Europese éénwording. Een uitstekende gelegenheid voor Parship - Europa.s grootste liefdesbemiddelaar - om bij haar leden na te gaan in hoeverre Nederlanders .Europaminded. zijn op liefdesgebied. En wat blijkt, juist de Hollanders die je in de verste uithoeken van de wereld tegenkomt, die van oudsher de zeeën bevoeren en die bij hun banenjacht veelvuldig in het buitenland te vinden zijn, juist die Hollanders kijken tijdens hun zoektocht naar de ware liefde opvallend weinig over de grens. Zij die wel hun blik verruimen, zoeken liefde bij onze zuiderburen (17%).

02.11.2006

1 op de 5 singles zoekt in de winter intensiever naar een partner online
Elk jaar tijdens de wintermaanden merkt Parship.nl een enorme stijging van de activiteiten op haar relatiebemiddelingssite. Om deze aanhoudende trend te verklaren, deed Parship onderzoek onder 450 singles*. Hieruit blijkt dat de helft van de singles tegen kerst en 25% tegen oudejaarsavond opziet. Singles die geen zin hebben in bemoeizuchtige oudtantes die hen vragen waarom ze nog steeds geen partner hebben nemen hun toevlucht tot het internet. 1 op de 5 singles zit niet stil in de donkere tijd van het jaar en zoekt juist dan intensiever naar een partner online.

16.08.2006

Van fijnproever tot seksgod
Zijn de Nederlandse singles actievere flirters dan de Duitsers? Wie neemt het initiatief, de man of de vrouw? En wat kan je het beste doen tijdens de eerste date? Uit Europees onderzoek*, in opdracht van relatiebemiddelingsite Parship, blijkt dat van globalisatie of Europese eenwording op het gebied van flirten, versieren en daten geen sprake is. Per land blijken nog grote verschillen; singles die geen fan zijn van de Nederlandse slag, zoeken hun heil dus over de grens.

28.03.2006

Steeds meer Nederlanders zoeken partner in het buitenland
De ruim 1,6 miljoen Parship-leden in Europa zoeken steeds vaker over de landsgrenzen naar de liefde van hun leven. Nederlandse leden konden tot op heden via Parship.nl al in contact komen met Belgen, Britten, Fransen, Spanjaarden, Italianen, Zwitsers, Oostenrijkers en Duitsers. En sinds deze maand kunnen zij ook hun match vinden in Zweden. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van menig vrouwelijk, maar ook mannelijk Nederlandse single. Want wie heeft er niet eens weggedroomd van een ontmoeting met een blonde god(in) uit het hoge Noorden?

22.03.2006

Wederom sterke groei verwacht voor online relatiemarkt in 2006
De online relatiemarkt is booming. Internationaal onderzoek spreekt van een totale jaaromzet in deze branche in 2005 van ruim 160 miljoen euro. De verwachting is zelfs dat deze omzet in 2006 met 42,5% verder toeneemt. Parship is met ruim 1,6 miljoen leden één van de snelst groeiende partijen: na introducties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje, Frankrijk, België en Italië start Parship haar service nu ook in Zweden.

19.01.2006

Nederlander is de gelukkigste single!
Singles: zijn ze nou blij of niet? Online relatiebemiddelingsbureau Parship liet gerenommeerde onderzoeksbureaus* in acht Europese landen onderzoek doen naar het wel en wee van singles. Meer dan 5400 Europese vrijgezellen uit Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Groot-Brittannië werkten mee aan de enquête

20.12.2005

Eenzame kerst? Steeds meer vijftigplussers zoeken nieuwe liefde op internet
Steeds meer vijftigplussers die alleen zijn met de kerst zoeken op internet naar een nieuwe partner. Bij deze zoektocht lopen ze tegen veel vooroordelen in de omgeving aan, zo blijkt uit recent onderzoek van Parship.nl*. Vrienden en familie begrijpen niet dat alleenstaande vijftigplussers nog een nieuwe relatie willen beginnen.

10.11.2005

Nieuwe liefde voor vijftigplussers niet geaccepteerd.
Nieuwe liefde voor vijftigplussers niet geaccepteerd. In opdracht van relatiebemiddelingssite Parship.nl onderzocht TNS NIPO hoe het staat met het liefdesleven van de Nederlandse vijftigplusser. Dit onderzoek, onder ruim 450 respondenten van 50 tot 70 jaar, toont aan dat ...

06.07.2005

Primeur in nederland: Parship.nl introduceert psycholoog voor leden
Voor het eerst in Nederland kunnen leden van een relatiebemiddelingssite terecht bij hun eigen psycholoog. Parship.nl introduceert een vertrouwenspersoon aan wie haar leden al hun vragen kunnen stellen op het gebied van relaties.

17.03.2005

Parship verwelkomt miljoenste lid
Succes van relatiebemiddelingssite niet te stuiten. Deze maand zoeken meer dan een miljoen singles naar een partner via Parship. Sinds de start op Valentijnsdag 2001 is het aantal leden explosief gestegen en ...

15.12.2004

De do's & don'ts van (online) dating
Onderzoeksresultaten over het date gedrag van singles. De jaarwisseling staat voor de deur en op dit moment vragen 2 miljoen singles in Nederland zich af: wie moet ik in hemelsnaam om twaalf uur ...

30.09.2004

Vakantieliefde: is Pierre alleen leuk aan de cote d'azur?
Of doen z'n charmes het ook in Nederland? Onder invloed van zon, zee en cocktails worden jaarlijks veel mensen verliefd op vakantie. In het mediterrane maanlicht waant iedereen zich Romeo of Julia. Maar eenmaal thuis ...

28.09.2004

Na volkskrant stappen ook trouw en nrc handelsblad in online singlemarkt met parship
Parship, een online relatiemiddelingsbureau en de landelijke kwaliteitskranten van PCM Uitgevers zijn een samenwerkingovereenkomst aangegaan. Konden singles van de Volkskrant al kennismaken met Parship, nu kunnen ...

12.08.2004

Is liefde grenzeloos?
Iedereen heeft zo zijn grenzen, ook in relaties. Parship.nl vroeg zich af waar de grens in kilometers ligt in de liefde. Ooit is bewezen dat een relatie binnen een straal van 40 kilometer een ...

21.07.2004

Online daten voor desperado's?
Onderzoek van Parship.nl bewijst tegendeel. Iedereen kent ze wel; de vooroordelen die bestaan over mensen die online op zoek gaan naar een relatie. "Ik zou het zelf echt nooit doen", "Dat is voor...

30.06.2004

Liefde op het eerste gezicht anno 2004
Parship, één van de grootste internationale online relatiebemiddelingsbureaus met bijna 700.000 leden, vraagt haar leden regelmatig hun mening op liefdesgebied. Bijna 1200 Nederlandse leden...

04.05.2004

Volkskrant gaat de online singlesmarkt op met Parship
Parship, een online relatiemiddelingsbureau, en de Volkskrant zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Vanaf begin mei kunnen singles op Volkskrant Lekker Single ...

16.12.2003

Parship, online bemiddelingsbureau met uniek matchprincipe, betreedt Nederlandse singles markt
Na het succes in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland betreedt Parship nu ook de Nederlandse markt. Parship richt zich op singles die op zoek zijn naar ...

Persaanvragen

Contactpersoon Pers:

E-mail: pers@parship.com

Error with static Resources (Error: 418)