> Succesverhalen > Charlotte (28) en Max (32)

Alle succesverhalen

Charlotte (28) en Max (32)

De Duitse schlagers vielen niet echt in de smaak, maar die 96 matchpunten met Max (32) intrigeerde haar wel. Charlotte (28) vertelt de Parship-redactie hoe zij haar onzekerheid overwon en al binnen enkele maanden bij haar grote liefde introk. 'Hoera, we gaan er gewoon voor!'

"Een collega zat ontzettend te giechelen achter haar computer. En wat bleek? Ze was bezig met de Parship-test. Dat leek me ook leuk om te doen. Niet dat ik echt op zoek was, maar ik vond het wel weer eens tijd om iets spannends mee te maken. En ja hoor, de eerste contactverzoeken kwamen al heel snel binnen. Huh? Een Duitser en een Zwitser die allebei fan zijn van Duitse schlager-muziek!? Uhmm, een vreemde gewaarwording. Ik dacht: 'Word ik nu beetgenomen, of...?' Maar ik had mijn profiel heel breed ingesteld; dat heb ik toen maar snel gewijzigd."
"Ik vond het heel leuk om te mailen met al die vreemde mannen. Ik was erg nieuwsgierig of je in de correspondentie ook echt kon merken of je bij elkaar paste. Ondertussen had mijn collega zich ook aangemeld bij Parship. Ze had al snel een eerste afspraak gemaakt met iemand, en dat beviel heel goed. Voor haar is het uiteindelijk ook een succesverhaal geworden: ze heeft al een tijd lang een relatie met een man die ze via Parship.nl heeft ontmoet."

Initiatief nemen
"Opeens écht een afspraak maken vond ik best eng. Ik was bang dat de ander te veel uit zou zijn op een relatie. En dat wilde ik liever niet; omdat ik nog niet wist wat ik zelf eigenlijk wilde. Mijn eerste date was gelukkig héél gezellig. Het was redelijk vrijblijvendheid en dat vond ik prettig. Ik sprak vanaf toen met meer mannen af. Maar steeds kwam het initiatief van de mannen. En daarom dacht ik op een gegeven moment: 'Nu ga ik mezelf eens actief opstellen.' Ik vond een profiel waarmee ik maar liefst 96 matchpunten had - het was Max. Ik mailde hem. Achteraf bleek dat hij zich naar aanleiding van dat mailtje heeft aangemeld. Ik heb hem als het ware over de streep getrokken."

Blond of donker
"Max en ik woonden allebei in Utrecht, maar ik zou gaan verhuizen naar Rotterdam. Het e-mailcontact was heel leuk, en al snel hadden we telefoonnummers uitgewisseld. Toen zei Max: 'Laten we in ieder geval afspreken voordat je verhuist bent.' Dat vond ik een goed idee. We spraken af om een uur of vier, zodat ik om zeven uur weer verder kon met mijn spullen inpakken. De afspraak begon heel bizar. In de kroeg waar we hadden afgesproken, zag ik heel veel mannen die alleen aan een tafeltje zaten. Wie van hen zou Max zijn? Ik wist niet hoe hij eruit zag: was hij blond of juist donker? Misschien had hij wel een bril? Ik had totaal geen idee. Nu moet ik slim zijn, dacht ik. Dus ik greep mijn telefoon en belde hem op. Mijn theorie: Max is de man wiens telefoon nú afgaat."

Control freak
"En ja hoor, bij een man aan de bar ging een telefoon. Hij was totaal mijn type niet en deed bovendien heel raar: hij staarde naar de rinkelende telefoon maar nam niet op. Toch hoorde ik een stem door mijn telefoon. Ik meteen: 'Ja hallo, waar ben jij nou?' Max vertelde later dat hij die openingszin zeer vreemd vond. Hij had echt zoiets van: met wat voor control freak heb ik afgesproken? Je belt je date immers niet vijf minuten vóór het afgesproken tijdstip om te checken waar iemand blijft. Daar had hij een punt."
"In het begin was onze afspraak even wennen, maar uiteindelijk werd het zó gezellig dat ik pas om drie uur 's nachts weer thuis was. We hadden bij ons afscheid een paar zoentjes uitgewisseld. Op de terugweg naar huis belde hij me nog om te zeggen dat hij het een hele gezellige avond had gevonden."

Aftasten
"Pas na twee of drie weken spraken we weer af; nu in mijn nieuwe woning. Dat was leuk, maar het was weer wennen. Twee dagen later gingen we naar het strand. Daar merkte ik dat ik hem echt leuk begon te vinden. En hij vertelde die dag ook dat hij verliefd aan het worden was. Vervolgens ben ik een keer naar Utrecht geweest, en toen hebben we voor het eerst bij elkaar geslapen. Toch was ik lange tijd een beetje onzeker. Want hoe goed ken je elkaar nou na een paar weken? Het blijft toch aftasten in het begin. Wel dacht ik heel vaak aan hem, en dan kreeg ik ook een speciaal gevoel van binnen. Dat was toch een teken, vond ik."

Verliefd
"Max voldoet volledig aan mijn eisenpakket: je kunt leuk met hem kletsen, met hem lachen, we hebben dezelfde humor, hij is slim én sportief, heeft een brede vriendenkring en houdt ook nog van dezelfde muziek. Dus ja, uiteindelijk heb ik tijdens een etentje gezegd: 'Ik ben óók verliefd op jou!' Die uitspraak was een overwinning op mezelf. En toen ging het snel. We zijn in maart gaan samenwonen. Klopt, dat is heel snel, want onze eerste contact was in augustus vorig jaar. Toch voelt het heel natuurlijk. Het balletje ging rollen doordat Max een huis wilde kopen in Amsterdam; hij was het reizen naar zijn werk zat. En toen zei hij: 'Als ik dan een huis koop, moet het wel iets zijn waar jij je ook thuis voelt.' Dat vond ik heel lief van hem. Zijn argumentatie: als onze relatie zo blijft gaan zoals het nu gaat, dan wonen we zeker over twee jaar samen."

Huizenjacht
"Toen gingen we op huizenjacht. En al snel kwamen we erachter dat we niet nog twee jaar wilde wachten. We besloten om na de zomer te gaan samenwonen! Ik was echt in een jubelstemming: 'Hoera, we gaan er nu gewoon voor!' Max had vervolgens heel snel een huis gevonden. En ja, waarom doe je het dan niet meteen, vroegen we ons af. Het kan dus raar lopen. In minder dan een jaar tijd je grote liefde vinden én twee keer verhuizen."

* Charlotte (28) is juriste en Max (32) adviseur. Ze wonen samen in Amsterdam. Op verzoek van de geïnterviewden zijn de namen in het artikel gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)