> Succesverhalen > John (46) en Anja (39)

Alle succesverhalen

John (46) en Anja (39)

Ik (Anja) had al wat meer ervaring met ontmoetingen via Parship, maar die waren uiteindelijk toch op niets uitgelopen. Het leuke was dat Parship zich steeds bleef ontwikkelen en zo kwam het ineens dat je in een klein stukje tekst kon laten zien ‘wat je bezighoudt’. Zo viel mij de tekst op die een van de mannen had geplaatst.

John & Anja

Het nadeel op dat moment was dat hij behoorlijk ver bij mij vandaan woonde; dat kon ik zien aan de twee cijfers van de postcode. Maar omdat ik het stukje tekst zo treffend vond, besloot ik daar toch een goedkeurende opmerking over te maken via de glimlachjes die je kon versturen. Niet zo vreemd natuurlijk dat daar een reactie op kwam van John’s kant. Het eerste contact was gelegd.

Foto sprak minder aan
Zijn profiel sprak me wel een beetje aan, de foto’s op dat moment wat minder, maar ik had al eerder ervaren dat je je daar niet op moet blindstaren. Dus gingen we mailen. Erg leuk. Het schrijven met mensen leert je heel veel over die ander maar ook over jezelf. Er was nog zeker geen sprake van dat we elkaar ook live zouden gaan ontmoeten; ruim 120 kilometer afstand maakte die drempel namelijk wel hoog. Daarbij hadden we allebei nog wat lopende dates, dus bleef ons contact beperkt tot mailen over ons beider levens.

Vrijblijvend bellen
Op een gegeven moment merk je dat je in een mail niet meer die nuances kunt aanbrengen die je in een gesprek wel zouden kunnen aanbrengen, dus kwam toch de wens om elkaar eens te bellen. Het eerste gesprek duurde bijna drie uur. Dat was echter net vóór de dag dat John een date zou hebben met een vrouw waar hij veel van verwachtte. En ook ik had nog een contact lopen met een andere man, waarbij ik overigens al wel mijn twijfels had. Omdat we dus officieel nog steeds niet serieus in elkaar geïnteresseerd waren, was het gesprek ontspannen en vrijblijvend.

Serieuze interesse
Twee dagen later, na een toch niet zo geslaagde ontmoeting van John met zijn date, kwam er, precies op het moment dat hij wél serieus aan mij liep te denken (en besefte dat ik wel heel erg bij hem zou kunnen passen), weer een mailtje van mij bij hem binnen! De toon van deze mail was een stuk toenaderender geworden. Dat resulteerde direct in een tweede telefoontje dat wederom de hele avond duurde. Het vrijblijvende karakter van het contact begon te veranderen in serieuze interesse.

Live ontmoeting
Dat was aan het begin van de week en aan het einde van diezelfde week vond de eerste live ontmoeting plaats. Ik ging naar John en zijn boerderij. We waren allebei nerveus omdat we bang waren dat de eerste live ontmoeting ons fijne contact misschien zou verstoren. We waren al blij met wat we eigenlijk hadden, maar ja, de vrijblijvendheid was er inmiddels ook al grotendeels vanaf. Een grote opluchting was het dat we elkaar in het echt zeker niet minder leuk vonden dan daarvoor. Grappig was dat John speciaal voor mij zijn snor had afgeschoren (waarmee hij op de foto’s op Parship stond en waar ik niet echt op viel). Dat vond ik echt ontroerend.

LAS-en: Lekker Anders Samen
Sindsdien hebben we een hecht contact opgebouwd. We belden zeker in het begin elke dag wel met elkaar, soms meerdere malen per dag. Dat heeft zich genormaliseerd naarmate de tijd is verstreken. We zien elkaar wanneer mogelijk. We zijn al een keer met elkaar op vakantie geweest, wat heel goed bevallen is. Je bent beiden niet in je normale doen, thuis ben je toch anders en het is leuk om eens wat meer tijd met elkaar door te kunnen brengen. Het was wel een kwestie van inpassen in ons beider levens, want we zijn het er allebei over eens dat we ons eigen leven met huishouden, kinderen en beestenboel voorlopig zo willen houden. Daarom heeft John de term ‘LAS-en’ bedacht, Lekker Anders Samen, als sympathieker alternatief voor latten.

We zijn nu ruim een jaar verder en hebben beiden ervaren wat John ooit in zijn regeltje had gezet bij ‘wat mij op dit moment bezighoudt’: ‘Niet game over, maar next level…’ Wij zijn zeker naar een next level gegaan met elkaar en door elkaar.

* John en Anja wonen in Gouda. Hij is biologisch boer met zijn eigen boerderij, zij werkt als verpleegkundige.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)