> Succesverhalen > Tineke en Jan

Alle succesverhalen

Tineke en Jan

Een lot uit de loterij. Het bestaat echt en velen met ons zullen dat al hebben ontdekt. Nooit een echte relatie gehad en nu was het bij de eerste contactlegging raak. Voor Jan was het zijn derde contact.

Tineke en Jan

Veel overeenkomsten
In een gesprek met mijn coach raakte hij bij mij de gevoelige snaar: het alleen-zijn zat zijn en toe zijn aan een relatie. Ik reageerde met de woorden: ik ga toch zeker niet internetten. Door het gesprek met hem ben ik gaan nadenken en heb ik mij aangemeld als lid. Ik had mijn profiel nog niet af of Jan stuurde een glimlach. Hij reageerde op wat mij bezighoudt: mogen zijn wie ik ben. Ook hij had dit in zijn profiel staan en er waren zoveel andere overeenkomsten, dat ik een berichtje heb teruggestuurd. Daarna kon ik zijn berichten niet meer lezen. Wat nu, want ik was nog geen Premium-lid en vond het toch wel eng. Als ik wat wil, zal ik toch premiumlid moeten worden. Dus op een zondag heb ik mij aangemeld en zijn Jan en ik vanaf dat moment gaan mailen.

Gelijk gevulde rugzak
Wij hebben drie weken gemaild. Naarmate de tijd verstreek werd dit steeds intensiever en opener. In deze mailwisseling bleek dat Jan en ik een deels gelijk gevulde rugzak hebben. Er ontstond van beide kanten een verlangen om elkaar te ontmoeten. Zou blijken dat het tussen ons niet klikt, wat we niet verwachtten, dan hadden we allebei wel het gevoel er een goede vriendschap aan over te houden. Op 1 mei was het zover. De ontmoeting zou plaatsvinden in de duinen tijdens een wandeling. Een bezigheid waar we allebei van houden en die het meest ontspannen zou zijn. Helaas gooide het weer roet in het eten, waarna we besloten om de kennismaking te laten plaatsvinden bij Jan thuis.

Fietstocht
Op het moment dat ik de deur uitging was ik gespannen, maar eenmaal onderweg was dit over. Ook de kennismaking was ontspannen. Koffie gedronken en een praatje gemaakt, daarna een mooie fietstocht door het Groene Hart. Dit was een prima zet, want daarna was het ijs helemaal gebroken. Jan was die dag jarig en we zijn samen uit eten gegaan. Veel gesproken met elkaar.

Niet lullen maar poetsen
Vanaf dat moment hebben we elkaar elk weekend en de vakantiedagen gezien. Vanaf het begin klikt het. Het is allemaal heel vertrouwd. Het lijkt wel of we elkaar al heel lang kennen. We vullen elkaar aan. We voelen ons heel erg op ons gemak bij elkaar. Voor Jan was dit gevoel al heel snel aanwezig. Op een zaterdag gingen Jan en ik boodschappen doen, ten minste dat dacht ik. Bij een fietsenzaak zag hij fietsen staan en we gingen even kijken voor een fiets voor mij – te zijner tijd. We zochten er een uit en ik ging proefrijden. Toen ik terugkwam, zag ik hem wegrijden in mijn auto. Wat er dan door je heen gaat! Binnen kreeg ik een kaartje van de verkoopster met de tekst: ‘Niet lullen maar poetsen. Fiets maar snel naar huis. De koffie staat klaar’. Wat bleek, hij was zo overtuigd van ons samen dat hij besloten had een fiets voor mij te kopen, zodat hij mij het Groene Hart zou kunnen laten zien. Hij heeft gelijk gekregen en wij hebben al menig fietstocht gemaakt.

Latten
Al heel vroeg ontstond het idee om samen vier weken te gaan wandelen om te kijken of het gevoel zou blijven en zich zou versterken. Helaas hebben we de wandelvakantie in verband met mijn lichamelijke klachten moeten afbreken, maar niet onze vakantie samen. We zijn 5,5 week samen geweest. Het is een heel gevarieerde periode geweest, waarin we alleen maar dichter naar elkaar zijn toe gegroeid. Na de vakantie hebben we besloten dat we met elkaar verder willen gaan. Op dit moment, door onze woon- en werksituatie, latten we. We proberen zoveel mogelijk bij elkaar te zijn. Uiteindelijk willen we samen een nieuw huis betrekken en samen genieten van de mooie dingen die het leven heeft te bieden.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)