> Succesverhalen > Theo (63) en Jettie (54)

Alle succesverhalen

Theo (63) en Jettie (54)

Theo en Jettie ontmoetten elkaar op Parship en de vonk sloeg al snel over. Hier vertellen ze hoe hun kennismaking verliep:

Theo en Jettie

Jettie
Twee jaar na mijn scheiding zou ik op vakantie gaan naar Menorca. Ik had een moeilijke tijd achter de rug. Deze vakantie leek me een mooie afsluiting van deze periode. Ik had afgesproken met een vriendin die, net als ik, alleenstaand was. Ik verheugde me op veertien dagen onbezorgd genieten. Toen wij elkaar ontmoetten om naar Schiphol te vertrekken viel het me meteen op hoe stralend mijn vriendin uit haar ogen keek. Daar was onze vakantie niet de oorzaak van. Nee, ze bleek smoorverliefd! Eerlijk gezegd vond ik dat niet echt een prettig idee. Beelden van een verblijf in Spanje in gezelschap van iemand die met het hoofd in de wolken verkeerde, trokken aan mij voorbij. In plaats van strand, terrasjes of een leuke bar, zouden we naarstig op zoek gaan naar een donker internetcafé waar contact kon worden gezocht met de nieuwe vlam. Een vakantie achter de computer is niet mijn idee van lol maken. Diep in mijn hart was ik ook wel een beetje jaloers. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. Wel bleek Emmy dolenthousiast over Parship. Een site waarop je naar een partner kon zoeken. Ik dacht stiekem: wat zij kan, kan ik natuurlijk ook! Thuisgekomen kostte het me geen moeite om Parship te vinden. Ik moest om te kunnen beginnen allereerst door een heleboel vragen heen.

Theo
Na een huwelijk van 36 jaar overleed mijn echtgenote. Dat is een klap waardoor je volledig ontregeld raakt. Ik liep rond als een aangeslagen bokser. Ik had moeite om mezelf te concentreren en ging door een achtbaan van emoties. Uiteraard ben je verdrietig, maar ook kwaad, wanhopig en soms denk je dat je gek wordt. Ik voelde me volledig stuurloos. Dan komt er een fase waarin je weer voorzichtig vooruit gaat denken. Zou mijn hart weer plaats kunnen bieden aan een nieuwe partner? Hoe zou dat zijn? Via een vriend had ik begrepen dat je op onze leeftijd maar beter niet naar een kroeg kunt gaan om een partner te vinden. ‘Tegenwoordig ontmoet je vrouwen achter je pc’, verklaarde hij. Ik vond dat idee tamelijk bizar. Als ik achter mijn computer zit, ben ik aan het werk. Ik had het apparaat nog nooit als een vehikel voor een romance gezien. Toch was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Parship klonk mij wel serieus en een beetje vertrouwd in de oren. Ik begon aan het beantwoorden van de vragen die toegang gaven tot deze virtuele kroeg.

Jettie
Tot mijn verrassing was ik bepaald niet de enige die lid was van Parship. Ik kreeg al snel een heleboel belangstelling. Ik was er maar druk mee. Kennismaken via een ‘profiel’ is vooral nog een zaak van het verstand. Je bent al gauw benieuwd naar de man achter dit profiel. ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, zei de Chinese wijsgeer Confusius ooit. En zo is het maar net. Dat betekent wel dat je je nek moet uitsteken naar die ander. Je moet ook jezelf blootgeven. Dan volgt er een contact via berichtjes. Soms wel opwindend maar vooral aftastend. Dan spring je ineens in het diepe. Je maakt zomaar een afspraak. Ik merkte dat niet elke schot raak was. Desondanks hield ik er een paar leuke avonden aan over.

Theo
Na veertig jaar had ik weer een afspraakje. Ik probeerde er nuchter onder te blijven. Dat lukte niet echt. De zenuwen kregen me te pakken. We hadden afgesproken op een goed herkenbare plek. Een oude molen aan de rand van een leuk stadje ergens tussen onze woonplaatsen in. Nadat ik mijn auto had geparkeerd, posteerde ik me op de afgesproken plaats. Ik was vroeg en voelde me lichtelijk opgelaten. Het idee dat ik door elke voorbijganger werd herkend ‘als de man op leeftijd op vrijersvoeten’, kon ik niet van me afschudden. Toen arriveerde ze in haar Twingo. Ze herkende me meteen van de foto. Mijn keel voelde gortdroog aan.

Jettie & Theo
Onze romance begon, na een wandeling door het stadje, toch gewoon in de kroeg. We begonnen te praten en raakten maar niet uitgepraat. De klik was er meteen. Je verbaast je erover dat dit zo makkelijk gaat. Vervolgens komt er in je leven een soort van ‘huppeltje’. Ineens heb je energie en merken de mensen om je heen dat er iets met je aan de hand is. Je bent zomaar weer verliefd! Toch is een relatie nog niet zo simpel op onze leeftijd. Er zijn kinderen, familie, vrienden, vriendinnen. Hoe zouden die reageren op je nieuwe partner? Dat was niet altijd gemakkelijk. Bij de kinderen van Theo zat nog veel verdriet om het verlies van hun moeder. Maar na een half jaar durven we te stellen dat er een geweldige match is. Wij zijn dol op elkaar en hebben nieuw geluk gevonden. Een geliefde vinden via Parship blijkt spannend en veel romantischer dan we vooraf dachten.

* Theo is docent op een hogeschool en Jettie werkt als woonbegeleider in de zorg. Ze wonen in Soest.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)