> Succesverhalen > Mariska (32) en Arno (33)

Alle succesverhalen

Sabine (52) en Joost (53) en Dion

Op mijn profiel stond: “Elke dag is het stiekem toch een beetje feest….en nu zeker met de lente voor de deur” schreef ik. "Dat vind ik nog eens een positieve instelling, " antwoorde Joost.

Sabine en Joost

Met deze reactie van Joost is het allemaal begonnen. Ik moest daarop reageren, op dat moment had ik nog geen flauw idee waartoe deze reactie zou leiden. De berichten gingen al snel heen en weer. Ik keek steeds meer uit naar de reacties van Joost, en dat bleek ook voor Joost te gelden. De berichtjes die wij elkaar stuurden zorgden dat we steeds nieuwsgieriger naar elkaar werden. Dus een eerste ontmoeting kon niet uitblijven. En we bleven elkaar ontmoeten naderhand. En sinds die ene kerst.......

We spraken voor 15 mei af, voor mij zou het een thuiswedstrijd worden. Joost zou naar Amsterdam komen. Bij Loetje zouden we in de eerste instantie een kopje koffiedrinken en waarschijnlijk ook lunchen. Joost en ik hadden allebei niet te hoge verwachtingen. Het regende die dag een beetje, ik was er iets eerder dan Joost. Ik liet hem weten dat ik er was, waar ik zat en dat ik mijn paraplu was vergeten. Joost liet me weten dat hij een hele grote paraplu bij zich had waar we samen gemakkelijk onder konden. Dat toverde een glimlach op mijn gezicht, toen nog niet wetende dat die glimlach die dag niet meer zou verdwijnen.

Joost zag mij buiten zitten maar zijn lach maakte dat de spanning als sneeuw voor de zon verdween. Zijn lach en vrolijke ogen maakte de regen goed. Het was heel gezellig en ik stelde voor om een rondvaart rond de grachten te doen. Samen liepen we kletsend door de stad en liet ik de mooie plekjes zien.

In het bootje hadden we geen plaats meer om naast elkaar te zitten. Joost vroeg direct aan de dame naast mij om met mij van plek willen wisselen. Ik was op dat moment verkocht. Joost sloeg zijn arm om me heen zodat we knus met z’n tweeën onder paraplu konden zitten, het regende inmiddels weer even. Het voelde goed en vertrouwd, toen hij zijn arm binnen boord moest doen legde hij zijn hand op mijn knie en daar heeft hij de hele vaart gelegen. Dat voelde zo vanzelfsprekend.

Na het afscheid ben ik naar huis gefietst met een grote lach op mijn gezicht. Ik wilde Joost zo snel mogelijk weer zien. Dus bij thuiskomst heb ik direct een WhatsApp gestuurd met de vraag of hij donderdag avond tijd had. Hij, zei ja!. Donderdag, werd gevolgd met een afspraak op zaterdag. We waren allebei verliefd. ❤️❤️❤️

Maandag ochtend feliciteerde ik Joost via een WhatsApp met zijn 53e verjaardag en vroeg hij aan mij of hij mocht bellen. Ik wilde Joost die dag zien en mijn voorstellen, het voelde gewoon zo goed. Vanaf die dag was Joost elk weekend in Amsterdam en al snel van 5 dagen van de week.
In december had ik het huis van Joost versierd en een kerstboom neergezet. Aangezien dat zoiets voorheen nooit werd gedaan had ik al mijn kersspullen naar zijn huis gehaald. Na de kerst vroeg Joost waar de spullen naar toe moesten. Het antwoord was: “Ligt eraan, ben ik hier volgend jaar nog Joost? Als jij dat niet zo ziet dan pak ik alles in.” Mijn antwoord was snel en eenvoudig, zonder dat ik erover na moest denken zei ik dat alle kerstspullen naar de zolder zouden verhuizen.

Sinds die ene kerst wonen we samen en zijn we gelukkig met elkaar. Natuurlijk liggen er ook uitdagingen, we hebben allebei onze mooie, unieke en mindere eigenaardigheden die we in de loop van de tijd van elkaar ontdekken. Er over praten, elkaar accepteren en waarderen wie we zijn en door van elkaar te houden kom je heel ver, dichter bij elkaar en leer je elkaar steeds beter lezen.

Sabine (52) en Joost (53) en Dion

* De namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)