> Succesverhalen > Hans (59) en Gerda (56)

Alle succesverhalen

Hans (59) en Gerda (56)

Hans (59) en Gerda (56) maken elk een moeilijke tijd door na het overlijden van hun partner. Door de plotselinge verandering in hun leven en het gebrek aan lachen, praten, ruziën en weer goed maken met een geliefde, gaan ze op zoek naar nieuw levensgeluk. In hartje zomer 2008 komen ze via Parship met elkaar in contact. Gerda schreef de roman 'Date' over deze zoektocht naar een nieuwe liefde.

Hans en Gerda

Hans:
"Dat je je partner van het ene moment op het andere kunt verliezen, is iets waar je in het dagelijks leven niet echt bij stilstaat. Toen het mij overkwam, viel ik in een diep, zwart gat. Mijn vrouw was een sterke persoonlijkheid en werkte als een magneet op haar omgeving. Ons huis gonsde altijd van de bedrijvigheid en levenslust. De stilte die op haar plotselinge dood volgde, werd zo onverdraaglijk dat ik mij op aanraden van een van mijn dochters op twee verschillende datingsites heb ingeschreven. Erg actief zoeken deed ik evenwel niet. Af en toe had ik een afspraakje, maar het bleef steeds bij die ene ontmoeting. Ik begon de moed al een beetje te verliezen, toen ik op Parship een berichtje ontving van een zekere Sheherazade. Als musicus moest ik natuurlijk meteen aan het werk van Rimsky Korsakov denken. Mijn matchingspercentage met haar was 75%. Genoeg om te willen ontdekken wie er achter dat pseudoniem schuilging." 

Gerda:
"Met mijn zoon en (Franse) man leefde ik al vijftien jaar buiten Nederland, toen bij laatstgenoemde een ernstige ziekte werd ontdekt waardoor hij binnen een jaar overleed. Er kwam een abrupt einde aan mijn veilige, warme gezinsleven. Ik besloot met mijn Ierse katje terug te keren naar Nederland, terwijl onze zoon voor zijn studie in het buitenland bleef. Het gevoel van eenzaamheid werd zo groot, dat ik op een goede dag mijn laptop heb opengeklapt, een flink glas wijn heb ingeschonken, en uitgebreid ben gaan ‘snuffelen’ op het internet. Voordat ik me ergens inschreef, wilde ik alle datingmethodes de revu laten passeren. Uiteindelijk koos ik in het voorjaar van 2007 voor Parship."

"Bij één van de eerste contacten was het al raak. Een leuke date, met een matchingspercentage van 72%. De man in kwestie kwam plotseling met bindingsangst op de proppen en nog geen jaar later ging de relatie als een nachtkaars uit. Nooit meer daten, dacht ik aanvankelijk. Maar vier maanden later was ik weer online, nu op twee datingsites tegelijk (waaronder Parship). Het was alles of niets."

Hans:
"Sheherazade heette in werkelijkheid Gerda. Er was meteen een gevoel van herkenning, toen ze me schreef. Heel bijzonder, en moeilijk onder woorden te brengen. Ik vond haar trouwens erg leuk op de foto. Ook onze persoonsbeschrijvingen en de verwachtingen die wij hadden van een relatie, kwamen overeen. Na het uitwisselen van wat berichten, wilde ik Gerda graag zo snel mogelijk ontmoeten. Ik heb haar telefoonnummer gevraagd, en in dat gesprek werd het mij duidelijk hoe veel overeenkomsten wij hadden. Wat dat betreft is de psychologische test op Parship bijzonder nuttig."  

Gerda:
"Hans viel meteen op, want hij verborg zijn foto niet op de site. Elke vrouw mocht hem meteen zien. Een scheut adrenaline ging door me heen, toen ik hem zag. Alsof ik hem in het verleden weleens had ontmoet (en bewonderd). Die gedachte is nooit meer weggegaan. Hans bleek als paukenist in een groot symfonie orkest te spelen en kwam in het verleden regelmatig op tv. Zelf werkte ik in die tijd bij de omroep. Ik vond dat moment van herkenning erg opwindend en wilde hem dolgraag ontmoeten."

Hans & Gerda:
"Onze eerste date was op een zonnig terrasje." Gerda: "Op weg naar die eerste afspraak kwam plotseling het nummer Alles is Liefde van Bløf op de autoradio. Ik heb nog nooit zo uit volle borst meegezongen van achter het stuur. Op andere automobilisten maakte ik waarschijnlijk een waanzinnige indruk. Maar ik was opgewonden als een puber en mijn intuïtie zei me dat ik op weg was naar de ware." Hans: "De eerste oogopslag was heel bepalend. Ik voelde direct dat er een zekere chemie was tussen ons. We hebben een lange wandeling gemaakt over de hei. Ik had nog nooit een vrouw ontmoet die zoveel over klassieke muziek wist te vertellen als Gerda. Maar dat had ik eigenlijk al kunnen opmaken uit haar profiel op Parship!"
"We zijn nu tweeënhalf jaar en vele ski –en zonvakanties verder. We zijn zo gelukkig dat we overwegen onze latrelatie in te ruilen voor een leven onder hetzelfde dak."

 

cover_date_135x202

 

* Hans is musicus. Gerda (Crouset) is auteur en schreef de roman ‘Date’, een boek dat je grijpt en niet meer loslaat. De periode waarin haar man overleed, de daarop volgende rouwperiode en de ontmoetingen met nieuwe mannen vormden de basis voor deze autobiografische roman.
 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)