> Succesverhalen > Claus (64) en Julia (52)

Alle succesverhalen

Claus (64) en Julia (52)

Claus (64) kreeg van zijn jongere zus het advies eens via internet te zoeken naar een nieuwe vriendin. Want Parship.nl had ook haar aan een leuke man geholpen. Lees hoe Claus in Julia (52) de vrouw vond met het ideale profiel, hoewel de tekenen daar aanvankelijk niet op wezen. "Maar wat was ze een verschijning!"

"De eerste contacten via Parship.nl waren op niets uitgelopen en eigenlijk had ik de moed al opgegeven. Deels lag dat aan mezelf. Ik ben iemand met een uitgesproken smaak als het gaat om partnerkeuze. Nadat ik enkele maanden geen actie meer had ondernomen, zat er op 'n goede dag opeens een contactverzoek in mijn mailbox."

Intrigerend
"Ik las een uiterst kort en sceptisch verzoek dat mij op de één of andere manier intrigeerde: 'Onze scores wijzen niet op een perfecte match, maar uw persoonlijke gegevens maken me benieuwd. Ik zou het daarom leuk vinden om op deze vrijblijvende manier kennis met u te maken.' Ik reageerde eveneens afstandelijk en zei dat ik haar initiatief wel wilde 'honoreren', maar ook verzocht ik haar om dan eerst wat meer over zichzelf te vertellen. Nog diezelfde dag kreeg ik antwoord."

Gemis
"Haar reactie maakte me meteen nieuwsgierig. Vooral door wat ik las over haar opvattingen, karaktereigenschappen en interesses. Daarop volgde een intensief mailcontact, vaak meerdere keren per dag. Helaas verbrak Julia ons contact na ongeveer een week. Eigen schuld, realiseerde ik me. Ik had nogal nadrukkelijk geprobeerd haar uitspraken te ontlokken over haar uiterlijk, en had me daarbij soms ongelukkig uitgedrukt. Maar na twee weken kreeg ik gelukkig weer een mailtje van haar. Ze miste het contact, schreef ze. En dat was niet aan dovemansoren gericht. Vanaf dat moment kwam er weer een intensief mailcontact op gang. Later kwamen daar ook telefoongesprekken bij. Daaruit bleek dat we elkaar al in een vroeg stadium hadden geraakt. We keken dagelijks uit naar nieuw mailcontact."

Aantrekkelijk
"Hoe ze eruit zag wist ik nog steeds niet. Andersom wel, ik had haar een keer het adres van m'n website gegeven. Ik kreeg toen direct te horen dat ze me van gezicht kende. Lang geleden had ze me meermalen gezien in een café waar ik toen regelmatig kwam. Inmiddels was het contact zo bijzonder geworden, en ontstond er zoveel geestelijke intimiteit, dat het me steeds minder interesseerde of Julia ook echt aantrekkelijk was. Ik hoopte er slechts het beste van."

Nervositeit
"Na drie spannende weken nodigde ze me uit voor een lunchconcert op zondagmiddag. Ze zou in de hal op me wachten. En ja hoor, daar stond ze. Ook ik herkende haar meteen. En wat was ze een verschijning! Precies het type waar ik spontaan voor zou vallen. Tijdens het concert moest ik er voortdurend op letten dat ik niet teveel naar haar keek. Daarna dronken we een glaasje wijn in een naburig café, maar de conversatie wilde niet echt vlotten. Later zei Julia me dat nervositeit haar parten hadden gespeeld. En ook ik had me niet helemaal op mijn gemak gevoeld."

Zielsverwantschap
"De dag daarop stelde ik haar voor een duinwandeling te maken. En toen bleek niet alleen een sterke wederzijdse affectie en fysieke aantrekkingskracht, maar ook een diepgaande zielsverwantschap. Een combinatie die voor ons beiden een totaal nieuwe ervaring was. Mijn blijdschap was zo groot dat ik Julia al vrij snel uitnodigde om rond de feestdagen naar een warm en exotisch land af te reizen. Aangezien we beiden ooit onder de indruk waren van de film 'The Sheltering Sky', die zich geheel in Marokko afspeelt, kozen we voor Marrakech. We zijn nu twee weken terug en het woord 'samenwonen' is al enkele malen gevallen. Maar na beiden drie jaar zonder relatie te zijn geweest, zullen we dit niet overhaasten - al kijken we er wel erg naar uit."

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)