> Succesverhalen > Ralf (49) en Els (44)

Alle succesverhalen

Ralf (49) en Els (44)

Ze hadden elkaar slechts één keer gezien. Daarna kwam Ralf (49) over naar Suriname om Els (44) tijdens haar vakantie beter te leren kennen. Een ingezonden verhaal.

Els: "Om te beginnen had ik me ingeschreven om leuke sociale contacten op te doen. Ik had niet direct de intentie om een relatie met iemand aan te gaan. Ik was eigenlijk op zoek naar een maatje met mogelijk een leuke klik. Ik kreeg op een gegeven moment een ijsbreker van iemand met wie ik een score van 71% had. Er ontstond een mailwisseling en na een aantal uitgebreide mailberichten, besloten we, om onze foto's zichtbaar te maken voor elkaar. Bij het zien van zijn foto voelde ik herkenning, vertrouwdheid en dat het wel goed zou zitten. Ik had een vakantie gepland en het leek me leuk om nog voor mijn vakantie af te spreken."

Overkomen
"Onze eerste afspraak was in Scheveningen. Ik zag hem aan komen lopen met een grote glimlach op zijn gezicht. Op één of andere manier, was het zo vertrouwd, dat we elkaar gelijk een stevige omhelzing gaven. Achteraf gezien vond ik dat wel vreemd van mezelf, omdat ik normaal toch vrij afstandelijk ben. We maakten een strandwandeling, dronken wat en gelijk hadden we een goed gesprek. Het voelde gewoon goed. In de eerste week van mijn vakantie belden en mailden we regelmatig. Op een gegeven moment belde hij om te vragen of het goed was als hij voor een week zou overkomen. Het was heel leuk en we leerden elkaar zo toch op een andere manier kennen."

Suriname
Ralf: "Ons verhaal is geen standaardverhaal en ik besef dat niemand een standaardverhaal heeft. Toch denk ik dat een aantal gebeurtenissen apart te noemen zijn en zeker hebben bijgedragen aan de diepere relatie die we nu hebben. Na de eerste mailwisselingen volgde het uitwisselen van foto's. Zij had tot dan niet gezegd dat ze Surinaamse was en ik vond dat eigenlijk wel apart en heel leuk. De eerste ontmoeting was in Scheveningen en dat ging allemaal zo vanzelf en vertrouwd dat er als vanzelf een tweede ontmoeting volgde. Daarna had zij een vakantie naar Suriname gepland. Halverwege die vakantie had ik het idee om ook naar Suriname te gaan en zij vond dat een leuk idee. Het werd een onvergetelijke week waarin ik haar in haar thuisland leerde kennen. Een hele drukke en gevarieerde week met bezoeken en excursies; zij sleepte mij gewoon overal mee naar toe."

Ziekte
"Ik merkte wel dat hij me leuk vond, maar had op dat moment nog niet helemaal voor mezelf helder of het iets zou kunnen worden. Toch ontwikkelde een vorm van relatie tussen ons, waarbij ik niet wist wat ik ermee aan moest. Op een gegeven moment moest ik wel eerlijk zijn tegen mezelf. Als ik de relatie zou aangaan, wilde ik er wel helemaal voor gaan. Kort daarna werd hij ziek en belandde in het ziekenhuis. Ik heb hem toen aangeboden om in de periode na het ziekenhuis bij hem te logeren om zo voor hem te kunnen zorgen, en er voor hem te zijn. Daar maakte ik al een keuze om goede en ook mindere periodes samen te delen. Vanaf het moment dat ik bij hem was voelde het goed. Wij hebben elkaar dan ook vanwege deze situatie, heel snel, goed en beter leren kennen." Ralf: "Na die reis werd het steeds serieuzer en ontstond er vooral een lieve en leuke relatie, waarbij het respect voor elkaar en ieders leven centraal staat. Toen ik ziek werd is zij tijdelijk bij mij komen wonen en nu worden er af en toe voorzichtig toekomstplannen gemaakt."

Leven en laten leven
Els: "Wij hebben nu voor iets meer regelmaat gekozen en hebben de week opgesplitst. Het heen-en-weer rijden in de file begon me namelijk op te breken. Heel voorzichtig zijn we nu plannen aan het maken voor de toekomst. De liefde, het gevoel tussen ons is mooi en puur. Bovendien kunnen we het goed vinden met beiden onze kinderen en de wederzijdse familie. Daarnaast accepteren we de verschillen in gebruiken, gewoontes en cultuur. We gaan ervoor!" Ralf: "Eigenlijk lijkt het te mooi om waar te zijn maar alles klopt gewoon, de liefde voor elkaar, het idee van leven en laten leven, het plezier hebben in de dingen die we doen, het delen van gevoelens, het lachen met elkaar, er voor elkaar zijn en het leren en willen omgaan met de verschillen die er zijn. Ik weet zeker: ik wil er helemaal voor gaan!"

* Op verzoek van het koppel zijn de namen gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)