> Succesverhalen > Reimer (53) en Lara (48)

Alle succesverhalen

Reimer (53) en Lara (48)

Hij woont in Groningen, zij in Düsseldorf. Toch vormt de afstand van 350 kilometer geen belemmering voor Reimer (53) en Lara (48). "We zien elkaar ongeveer twee keer per maand", vertelt hij in dit ingezonden verhaal.

"Ik was nog maar enkele weken Parship-lid, en had al heel wat ontmoetingen gehad. Erg leuk. Maar een ontmoeting in het echt is toch heel wat anders dan een intensief mailcontact. Je hebt een beeld van die ander die in het echt toch even iets anders is. Dus na zes leuke maar vruchteloze ontmoetingen had ik er eigenlijk even geen zin meer in. Maar ja, Lara en ik hadden al enkele weken met elkaar gemaild en het contact was niet slecht maar ook niet echt dat de vonken er vanaf sprongen. Ik had haar in een impulsieve bui een ijsbreker gestuurd. Wat me aan haar profiel beviel was dat ze zich kort en duidelijk neergezet had. Geen bla bla, geen zweverige toestanden en ze schreef dat de dag perfect voor haar was als ze gelachen had. Dat sprak me wel aan, een vrouw met gevoel voor humor."

Rusland
"Ik had al een keer een ontmoeting gehad met een vrouw uit het Ruhrgebied, wat niets werd overigens. Het leek me wel erg gecompliceerd en vermoeiend om op die afstand een relatie te onderhouden. Maar ik kon het toch niet laten om de ijsbreker te versturen, waarschijnlijk kreeg ik toch geen reactie. Twee van de vier antwoorden gelijk, toch geen slecht resultaat, schreef ze terug. En daarbij schreef ze: 'het is niet altijd de beste manier om het ijs te breken'. Gepikeerd schreef ik terug dat als ze mijn interesse niet op prijs stelde, dat ze me dat wat directer kon zeggen. Daarop schreef ze me dat het in het land waar ze vandaan kwam niet altijd goed is het ijs te breken. Ze bleek uit Rusland te komen; waar ze had leren schaatsen op de bevroren meren. Ze was begin jaren negentig met haar toenmalige echtgenoot vanuit Rusland naar Duitsland geëmigreerd."

Kleine handen
"We hebben in Nijmegen met elkaar afgesproken; het leek ons een goede plek precies tussen Groningen en Düsseldorf in. Ik had weinig verwachtingen. Ze zag er weliswaar leuk uit op de foto die ze me toegestuurd had, ik zou wel zien. Als ze niet op zou komen dagen, had ik altijd nog de mogelijkheid om Nijmegen uitgebreid te bekijken. Het duurde even voordat we elkaar gevonden hadden voor het station van Nijmegen. Ze had me gezegd dat ze een hoed zou dragen. Uiteindelijk stond ze daar voor de kiosk, mét hoed. Ze gaf me een hand, hartelijk maar ook met een zekere afstand. Ik vond het allemaal goed. We gingen naar de VVV en kochten een folder met stadswandelingen. Ze verbaasde zich dat ik zulke kleine handen had en nam ze in de hare. Het ijs was gebroken."

350 kilometer
"In het Kronenburger Park vroeg ze of ik het een goed idee vond om in het gras te gaan liggen. Even later vroeg ik haar of ik haar een kus mocht geven. Dat ze humor had, kon ik al snel merken; tijdens onze stadswandeling kwam er een stoet met demonstranten langs, krakers, anarchisten, alto's. Ze pakte haar camera en maakte foto's, maar het leek alsof ze aan het filmen was. 'Straks denken ze dat je een stille bent', zei ik. 'Nee hoor, ik ben van de KGB', antwoordde ze. Het was een heel romantische dag, ik was niet verliefd, maar zweefde wel een paar centimeter boven de grond. Dat gevoel is er nog steeds. We kennen elkaar bijna een half jaar, wonen zo'n 350 kilometer van elkaar vandaan en zien elkaar ongeveer twee keer per maand. Maar telkens als we elkaar weer gezien hebben, heb ik datzelfde gevoel; een gevoel van vertrouwen en ook vraag ik me steeds af hoe dit mogelijk is. We zijn heel verschillend, zij is heel gedisciplineerd, georganiseerd en heeft ontzettend moeten knokken om een bestaan in haar nieuwe vaderland op te bouwen. Ik ben chaotisch, minder gedisciplineerd, flegmatiek en ben in Nederland opgegroeid. Ik zeg wel eens tegen haar: 'Je bent vanuit Rusland naar Duitsland geëmigreerd om mij veertien jaar later tegen het lijf te lopen. Met een beetje hulp van internet."

* Reimer is tuinman en woont in Groningen en Lara is afdelingshoofd verpleging en woont in Düsseldorf.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)