> Succesverhalen > Marloes (60) en Peter (61)

Alle succesverhalen

Marloes (60) en Peter (61)

Dat ze zo'n mooie nieuwe liefde, na het overlijden van hun partner, zouden vinden, hadden Marloes (60) en Peter (61) nooit gedacht. "En dat terwijl we maar veertig MP's hadden." Het Parship-koppel vertelt over hun 'wonder' in een exclusief interview.

Marloes vertelt: "Anderhalf jaar geleden verloor ik mijn man aan kanker. Toen hij zo ziek was, zei hij dat hij niet wilde dat ik alleen zou blijven en dat ik, als ik dat wilde, op zoek moest gaan naar een fijne relatie: 'Jij hebt nog zoveel te bieden', zei hij. Hierdoor voelde ik me niet geremd na het rouwproces. In mijn krant zag ik een advertentie van Parship.nl. Ik heb de test ingevuld, die sprak me meteen aan en het persoonlijkheidsrapport klopte ook in grote lijnen. Het hele principe kwam zorgvuldig op me over. Ik begon met het versturen van contactverzoeken. Ik val niet op kleine mannen en ging dus specifiek op zoek naar een man met een lengte van minimaal 1.82 meter. Bovendien moest hij intelligent, geestig en ontwikkeld zijn. Nogal wat eisen dus. De eerste man die ik via Parship ontmoette was geen succes. Daarna stuurde ik nog een verzoek aan een weduwnaar; deze meneer wilde door mijn foto en mijn verhaal meteen gaan samenwonen, terwijl we elkaar nog nooit hadden gezien."

Lage score
"Tussen kerst en oud en nieuw, kreeg ik een Parship-bericht dat zich twee nieuwe, mogelijk geschikte, kandidaten hadden aangemeld. Daar zat Peter bij. Maar dat kon toch niet met slechts veertig MP's? Ik werd toch nieuwsgierig, en ik bekeek zijn profiel. Hij was zestig jaar, weduwnaar en ingenieur; mijn lievelingsneefje is ook ingenieur en hij is een heel creatief persoon; dat maakte - naast het feit dat we dezelfde leeftijd hadden, hij aan de lengte voldeed en weduwnaar was - dat ik toch wel interesse kreeg. Ik houd zelf veel van kunst en literatuur. Peter schreef dat hij sportief is en zelfs drie keer de Elfstedentocht heeft gereden. Onze lage score van veertig MP's was nu wel te verklaren: onze hobby's leken wel heel ver uit elkaar te liggen. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we geen raakvlakken hadden. Zo scoorden we allebei uitzonderlijk hoog op de behoefte aan intimiteit. Dat sprak me wel aan. Net voor nieuwjaar stuurde ik een openhartig en eerlijk bericht naar hem."

Toevalligheden
"Toen ik hem een contactverzoek stuurde, bleek dat hij pas een uur was aangemeld als lid. Hij wilde reageren op mijn bericht, maar dat kon niet omdat hij nog niet had betaald. Hij belde Parship om zijn aanmelding te versnellen. Vanaf dat moment mailden we zoveel mogelijk. Hij schreef dat hij zijn vrouw ook aan kanker had verloren, en hij was verder erg openhartig over zijn gevoelens. We herkenden en begrepen elkaar heel goed. Tijdens het mailen, stapelden de toevalligheden zich op. Ik ben op 1 januari jarig, en zijn zusje ook. Hij komt net als ik van een boerderij en is daar opgegroeid. Ik heb een bijzondere kat waar ik dol op ben en ook hij houdt veel van katten. Daarnaast houdt hij net als ik van de natuur en grote oude steden. Hij vindt het fijn om samen musea te bezoeken. Hoewel ik soms iets meer van beeldende kunst af weet, is zijn interesse en belangstelling heel breed. Hij is erg geïnteresseerd in de Egyptische cultuur; in dat opzicht heb ik weer veel van hem geleerd. We houden allebei van gezelligheid, bezoeken graag theater en gaan graag uiteten."

Baard, kapsel en andere uiterlijkheden
"Vijf dagen later zou hij drie weken op wintersport gaan. We besloten om elkaar nog voor zijn vakantie te ontmoeten. Ik voelde er niet voor om wekenlang te blijven mailen, en er dan achter te komen dat het bijvoorbeeld fysiek niet zou klikken. Bovendien zou hij dan voor zijn vakantie weten of we elkaar beter wilden leren kennen of niet. Mijn eerste indruk was: wat een leuke spontane man, mooie handen en de juiste lengte! Maar, hij had een baard, waar ik eigenlijk niet zo van houd en een kapsel dat zijn leuke gezicht geen recht deed. En ook zijn kleren deden een beetje onrecht aan zijn mooie (sport)figuur. 'Hoe vind je me?', vroeg hij op het eind van de middag. 'Ik vind je erg leuk, maar kleren en kapsel niet zo', heb ik toen eerlijk gezegd. Toen hij weg ging, waren we allebei verliefd en zijn telefoonrekening, vanuit Oostenrijk, liep dan ook hoog op. Inmiddels zijn we vijf maanden verder. Peter heeft zijn baard eraf gehaald en hij heeft nu een erg leuk kapsel dat zijn leuke haar en mooie kop beter laat uitkomen. Verder zijn we op zijn verzoek kleren voor hem gaan kopen; dat werd een geslaagde dag. Peter, die zelf heel slank is, vond overigens dat ik wel een paar kilootjes kwijt mocht. Dus ben ik wat voor hem afgevallen. Immers, voor wat hoort wat! Maar, dit zijn allemaal uiterlijkheden: het belangrijkste is, dat we heel erg van elkaar genieten en dat het ook seksueel goed klikt."

Ware liefde als wonder
"Als we nu samen op de bank zitten, zeggen we vaak tegen elkaar 'Hoe bestaat het? Wat ons overkomen is, is een wonder!' Peter wil zijn huis in R. verkopen en, net als ik, in Utrecht gaan wonen. Nee, we gaan nog niet samenwonen. Daar zijn we allebei nog niet aan toe. In vijf maanden tijd zijn we al twee keer op vakantie geweest. Naar Parijs en Madrid. Dat was erg geslaagd. In Parijs was het stervenskoud en we sliepen in een heel klein kamertje. Dat was natuurlijk dé ultieme test. Het is nu wel duidelijk: voor mij is Peter mijn grote liefde, ook al was ik voordien niet ongelukkig getrouwd. Peter was 35 jaar lang zelfs heel gelukkig getrouwd. Maar ook hij prijst zich zeer gelukkig met mij, al ben ik iemand met een gebruiksaanwijzing. Het is ware liefde en we zijn echt, vaak, heel gelukkig samen."

* Marloes is werkzaam in de PR-wereld en woont in Utrecht, en Peter is ingenieur en woonachtig in R. De namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)