> Succesverhalen > Jiske (34) en Manuel (31)

Alle succesverhalen

Jiske (34) en Manuel (31)

Die romantische ontmoeting op het strand ter hoogte van de vuurtoren liep iets anders dan gepland. Toch zaten Jiske (34) en Manuel (31) anderhalve week later zoenend op de bank. Een dubbelinterview met een Parship-liefdeskoppel. "Het was zeker geen love at first sight."

Manuel zag een Parship-banner op internet en dacht: waarom ook niet, ik heb niets te verliezen. "Ik ging vaak uit, maar ik wist al snel dat ik die geschikte partner niet in het uitgaansleven zou tegenkomen. De mensen waren daar vaak vaag of nep, en te veel gefocust op one night stands." Het serieuze karakter van Parship.nl sprak Manuel aan: "Geen nicknames, geen rare fotootjes of vreemde profielen; dat gaf me een goed gevoel."
Voor Jiske was de Parship-test de reden zich aan te melden. "Ik was op dat moment erg bezig met een zelfanalyse, en door die psychologische test kwam ik erachter dat ik steeds voor partners koos die niet bij me paste. Dat moest anders, want ik ben niet gemaakt om vrijgezel te blijven. Ook word je wat ouder en dan wil je meer zekerheid. Helemaal voor mijn dochter Sarah (2)."

Wel kijken, niet kopen
De eerste kennismaking met Jiske doorbrak het vaste e-mailpatroon van Manuel. "Ik stuurde alleen contactverzoeken naar kandidaten die iets over zichzelf hadden geschreven. En dat had Jiske niet gedaan, dus ik schonk verder geen aandacht meer aan haar. Maar Jiske zag dat ik haar profiel had ingezien en stuurde direct een e-mail met de tekst: 'Waarom stuur je mij geen bericht?' - in een toon van: wel kijken, niet kopen!? Dat vond ik leuk. Er was direct een duidelijke klik. Al gauw was mijn e-mail checken het eerste wat ik bij thuiskomst deed. We schreven over van alles en nog wat. Over hoe je dag was geweest, maar ook over diepgaandere zaken zoals liefde en politiek."

Prins op witte paard
Ook Jiske vond de mailwisseling met Manuel meer dan leuk. "Het was zelfs zó leuk dat ik bijna bang was om hem te ontmoeten; dat kon alleen nog maar tegenvallen, dacht ik." Gelukkig mocht Jiske de plek uitkiezen waar ze elkaar voor het eerst zouden treffen - na zes weken intensief e-mailverkeer. "Het werd het strand van Scheveningen ter hoogte van de vuurtoren en dan bij de branding. Een superromantische plek. Ik stelde me daar natuurlijk heel veel van voor. Zo van... en daar komt 'ie straks, mijn prins op het witte paard." Maar Manuel maakte die hoge verwachtingen helaas niet waar. Jiske: "Tja, ik had zijn foto wel gezien, maar desondanks had ik een ideaalbeeld voor mezelf gecreëerd dat natuurlijk niet overeenkwam met de werkelijkheid. Best erg, ik ging op de kleinste details letten."

Geen vonk
Die eerste ontmoeting verliep in het begin een beetje stroef. Manuel: "Ik vond het onwennig en confronterend; het was zeker niet love at first sight. Ik was ook zenuwachtig, want die anonimiteit van het e-mailcontact valt opeens weg als je elkaar ontmoet. Het is gewoon heel apart om iemand waarmee je al veel persoonlijke dingen hebt gedeeld voor het eerst te zien." Ook Jiske vond het een rare ervaring: "We waren te geforceerd bezig om die vonk te laten overspringen, en dat gebeurde ook niet. Al hebben we na de strandwandeling wel acht uur lang gekletst - eerst in een cafeetje, daarna nog in een restaurant. En dat doe je natuurlijk niet zomaar." Dat vond Manuel ook en diezelfde avond stuurde hij een sms-je met de woorden: 'Je bent in het echt nog véél leuker dan in je mailtjes!'"

Hoofdpijn
Zowel Manuel als Jiske vonden hun eerste ontmoeting ondanks alles best geslaagd. Alleen ja, er miste dus iets. Jiske: "Ik kreeg de volgende dag echt hoofdpijn van mezelf; hij was immers zo'n leuke vent! Waarom vonkte het dan niet? Dus ik een vriendin bellen. Zij voelde direct aan dat Manuel een potential was en raadde me aan om met kerst - anderhalve week later - opnieuw met hem af te spreken." En zo geschiedde...
Manuel vond het heel speciaal dat hij bij Jiske thuis werd uitgenodigd. "Ik zou niet alleen haar huis zien maar ook haar dochter Sarah; en daarmee gaf Jiske toch veel van haar privacy op. Dat vond ik een hele eer." In tegenstelling tot de eerste afspraak hadden Jiske en Manuel minder hoge verwachtingen van deze avond. Jiske: "We hadden al snel een slogan bedacht om de spanning te doorbreken: 'Jingle Bell en de rest zien we wel'. Heel prettig, want ik wilde Manuel gewoon beter leren kennen, meer niet." Maar dat pakte anders uit.

Soulmate
Die eerste zoen is nu een half jaar geleden en intussen hebben de twee elkaar helemaal gevonden. Een vakantie op Bonaire werd een groot succes en Manuel is nu bijna zes dagen per week te vinden in het huis van Jiske. "Ik rij iedere dag tweehonderd kilometer om bij Jiske te zijn. En dat is ze absoluut waard!" De volzinnen stromen volop als we vragen waarom de twee elkaar nou zo leuk vinden. Manuel: "Met Jiske kun je ontzettend lachen, en ze heeft een zeer veelzijdig karakter: ze is zakenvrouw, maar ook nog dat kleine meisje; ze durft lol te hebben, maar neemt ook haar verantwoordelijkheid als moeder. Dat tegenstrijdige vind ik heerlijk." Jiske op haar beurt: "Wat me gelijk aantrok aan het profiel van Manuel was een zinnetje in zijn 'Ik over mezelf'. Daar stond: 'Ik ben continu op zoek naar een balans tussen avontuur en rust'. En dat is precies wat ik wil. Rust, reinheid en regelmaat voor mijn dochter, maar tegelijkertijd ook alles uit het leven willen halen. En dat kan met Manuel. Ook leuk: hij is mijn soul- én sexmate! Ik wist niet dat dat zó goed samen kon gaan."

Broertje of zusje
En wat de toekomst verder nog zal brengen? Manuel zou graag over een tijdje bij Jiske intrekken. Maar haast hebben ze niet. Manuel: "We hebben allebei net lange relaties achter de rug. Daardoor blijft er toch een gezond wantrouwen. Maar ik zie de toekomst heel rooskleurig tegemoet." Jiske beaamt deze visie. "We hebben zeker de intentie om samen oud en gelukkig te worden. En ik heb daar ook alle vertrouwen in als ik zie hoe goed het nu tussen Manuel en Sarah gaat. Dus wie weet krijgt Sarah er straks nog een broertje of zusje bij."

* Jiske is freelance communicatieadviseur en woont in de regio Den Haag. Manuel is sales manager en woonachtig in het Gooi. Beide namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

Tip: Jiske en Manuel hebben hun hele e-mail correspondentie uitgeprint. "Een dik pakket van wel 200 pagina's! Dat is echt geweldig om te terug te lezen."

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)