> Succesverhalen > Hans (57) en Lucy (50)

Alle succesverhalen

Hans (57) en Lucy (50)

"We hadden allebei al wat contacten gelegd, wat ontmoetingen gehad en zelfs hier en daar wat voorzichtige vlinders voelen vliegen. Maar die kriebels waren meestal van korte duur. Je wordt wat voorzichtiger, vooral ook wat kritischer." Lucy (50) vertelt over hoe zij Hans (57) via Parship leerde kennen.

"Bij het lezen van het profiel van Hans, was er eigenlijk maar één echt punt dat mijn aandacht trok. En dat was bij de invulmogelijkheid: "Ik wou dat ik kon". Hier schrijven opvallend veel mannen dat ze willen vliegen, dansen of iets onmogelijks willen doen. Hans niet. Die schreef alleen maar dat hij tevreden was met wat hij al kon. Geweldig! Iemand die dus zelfverzekerd en stevig in het leven staat."

Fantasie
Ik stuurde mijn contactverzoek nog dezelfde avond. Het was maar een kort berichtje. Hans reageerde heel snel en er ontstond een intensief mailcontact. We ontdekten enorme toevalligheden in werk, leven en belangstelling. De foto's prikkelden onze fantasie en het contact werd heviger. Na het eerste telefoongesprek kon het niet uitblijven; op een vrijdagmiddag ontmoetten we elkaar op de meest prozaïsche plek in Nederland: het motel Meerkerk net boven Gorinchem."

Spraakzaam
"Vooraf maakten we de afspraak dat we na een kop koffie zouden beslissen ieder een andere kant op te gaan als het zou tegen vallen. Zo niet, dan zouden we samen in de auto stappen en naar Gorinchem rijden, op zoek naar een iets gezelliger en romantischer plekje. Misschien samen eten. Ik was te vroeg, wachtte nerveus in de auto. Ik zag hem voor hij mij zag; ik toeterde, hij keek om en lachte. Ik was onmiddellijk verloren. Dichtgeklapt van de zenuwen dronk ik braaf mijn koffie, af en toe stiekem kijkend naar zijn ogen, zijn gezicht, zijn hele persoon. Dat hij om dezelfde reden was dichtgeklapt kwam niet in mij op. Nee, het eerste gesprek was echt heel sprankelend en gezellig", grapt Lucy.

Reddeloos
"Hij nam het initiatief en vroeg of ik mee ging naar Gorinchem en of ik het nog steeds leuk genoeg vond. Het was koud, het vroor, er stond een straffe wind, maar toch gingen we lopen. Al heel gauw met mijn hand in zijn jaszak. Bij het haventje kusten we elkaar. Reddeloos verloren. De toevalligheden die ons achtervolgden tijdens de dagen en weken erna, bereikten hun hoogtepunt toen bleek dat Hans dertig jaar geleden een vriend was geweest van mijn broer. Hans en ik hadden elkaar al in het verre verleden ontmoet! Nu, dertig jaar later, weten we genoeg. We gaan samen verder, op zoek naar een manier om straks ons leven helemaal samen te leven. We gaan op zoek naar een huis!"

* Hans is architect en Lucy is kunstenares. De namen zijn op verzoek van de geïnterviewden gefingeerd.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)