> Succesverhalen > Pieter (57) en Marian (50)

Alle succesverhalen

Pieter (57) en Marian (50)

"Wat later dan afgesproken, zag ik haar aan komen fietsen. Ik ging naar haar toe en nodigde haar uit. We raakten meteen al in een geanimeerd gesprek en ik maakte een compliment over haar kleding" vertelt Pieter (57) over de eerste ontmoeting met Marian (50). Een ingezonden verhaal.

"Uiteraard zaten we elkaar gemerkt en ongemerkt te bestuderen. We genoten van de hapjes en drankjes, en na ongeveer drie uur stelde ik haar voor iets cultureels te gaan doen in de nabijgelegen plaats."

Lollige boel
"Na een bezoek aan het museum gingen we uiteten. We voelden de bekende klik en ik zei Marian dat ik trots was om met haar in het restaurant te zitten. We voelden ons vertrouwd en verwant, en begonnen de gesprekken steeds meer met humor te doorspekken. Al snel maakten we onze vervolgafspraak, waar er nog veel van zouden volgen. Bijzonder is dat we al na ruim een maand een korte kampeervakantie gingen houden en wel op Vlieland. Als je elkaar beter wilt leren kennen, moet je vooral samen een tent opzetten. En het was nog wel een nieuwe: een hele ervaring! We maakten er een lollige boel van en we wisten hem gedeeltelijk overeind te krijgen. Minder leuk was dat het weer slechter werd en we tijdens de terugweg van dorp naar camping in een stortbui terechtkwamen. Toen werd er het nodige van ons geëist om toch goed met elkaar te kunnen omgaan."

Veel overeenkomsten
Marian: "We praten veel en laten daarbij verleden en heden de revue passeren. Wat daarbij buitengewoon opvalt, zijn de overeenkomsten in namen, getallen, gebeurtenissen en voorkeur voor producten die we gemeenschappelijk hebben. Pieter heeft daar een lijst van aangelegd en die overtreft inmiddels vijfentwintig opvallende samenvallende zaken! Pieter: "Het begint al met haar naam en sterrenbeeld: deze zijn hetzelfde als die van mijn vorige partner. Tot en met de verjaardag van haar vader."

Meisjesachtige vrouw
Zij over hem: "Ik vind Pieter ongelofelijk veelzijdig en daarom zo boeiend. Hij kan álles: van schilderen, dichten en muziek maken tot hardlopen en schaatsen. En hij is overal in geïnteresseerd, welk onderwerp je ook bij de kop pakt. Hij is af en toe jongensachtig onbevangen en niet gauw bang, wel slim en grappig, en zeker niet onbelangrijk: hij kan over zijn gevoelens praten en luistert ook naar mij. Dat betekent overigens niet dat wij elkaar altijd begrijpen, maar we komen er uiteindelijk, na soms een woordenwisseling, wel uit." Hij over haar: "Dat foto's van haar er minder toe doen, komt omdat Marian qua verschijning steeds verrassend is, mede afhankelijk van haar stemming. Het mooist is ze als ze vol overtuiging vertelt over wat haar raakt. Ze is dan erg aantrekkelijk. Dan is ze weer een meisjesachtige vrouw, vooral als er iets is wat ze wil bepraten maar dat niet direct kan. Een foto bij haar profiel vond ze maar niks, want in het echt zijn mensen vaak veel boeiender, vertelde ze me."

Danspasjes
"Verder hebben we veel andere gemeenschappelijke interesses: van kunstbeleving, fietsen en hardlopen tot en met terrasjes pakken en humor. Dat laatste kan gaan over hoe je iets uit je huis verkoopt, het samen maken van danspasjes, het verhaspelen van taal tot en met het maken van ironische opmerkingen in het algemeen. We hebben het na amper drie maanden al over samenwonen. Het gaat allemaal wel snel maar voelen ons daar al naar toe groeien. We kijken voorzichtig naar huizen in de woonplaats van Marian. Daar lijken we ons samen het meest thuis te voelen."

* Pieter werkt als massagetherapeut en woont in Hoevelaken en Marian werkt als beleidsmedewerkster en woont in Deventer.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)