> Succesverhalen > Astrid en Dave

Alle succesverhalen

Astrid en Dave

Voor Dave (28) was het de eerste keer dat hij via het internet probeerde een nieuwe liefde te vinden. Voor Astrid (28) was het al de derde keer. Maar allebei vonden ze dit een ideale manier om een eerste contact met iemand te leggen. Een contact dat in het begin wat onwennig was, maar nu goed en vertrouwd voelt.

“Na een tijdje zoeken en al een aantal contacten gehad te hebben, kregen we elkaars profiel in beeld. Astrid was degene die het initiatief nam door een ijsbreker te versturen. Dave zag haar profiel en besloot dat hij haar wel wilde leren kennen en dus beantwoordde hij de ijsbreker. Ondanks dat we niet alle vragen hetzelfde hadden maakte we contact en zo kwamen we er achter dat die verschillen geen enkel probleem waren om elkaar via het web te leren kennen. Het is leuk om aansluiting te vinden met iemand die op bepaalde punten compleet anders is dan jezelf, ook al hadden we dat voor die tijd nooit verwacht. We hadden dan ook voldoende gespreksstof voor een eerste contact.”

 
Nieuwsgierig

“Een tijdje wisselden we mailberichtjes uit en toen dat vertrouwd genoeg voelde besloten we na twee maanden toch eens af te spreken. Die eerste afspraak was in een restaurantje in Scheveningen. We waren allebei gespannen en ook wat verlegen. In het begin was het soms best zoeken naar een gespreksonderwerp. We dronken wat en de avond verliep erg gezellig en we hebben later ook wat gegeten.” Astrid vertelt: “Laat op de avond bracht hij me naar de tram. Ik had toen een hele leuke avond gehad en was nieuwsgierig geworden, maar er was nog geen vonk overgeslagen.” Dave voegt daaraan toe: “Ondanks dat we nog niet direct een band hadden, vond ik het wel de moeite waard om verder contact te houden.”

 
Meer dan alleen gezelligheid

“Een tweede afspraakje kon dan ook niet uitblijven; samen naar de film en daarna wat napraten in een iets te luidruchtig café. Nog altijd kwamen we niet helemaal los, maar we zagen beiden een derde afspraak wel zitten. Na de derde afspraak, een dagje dierentuin en een etentje, was het voor ons beiden duidelijk dat er toch wel meer was dan alleen gezelligheid: het afscheid nemen die avond was moeilijk en de dagen erna leken erg lang te duren.”

 
Spannend

“We waren dan ook erg blij met ons volgende weerzien, wat bij Dave thuis was. Onze volgende stap om elkaar beter te leren kennen was zeker net zo spannend als die eerste ontmoeting. Je laat dan toch meer van jezelf zien, in een omgeving die normaal zo vertrouwd is. Niet lang daarna spraken we bij Astrid thuis af om een zeker net zo onvergetelijke avond te hebben. De eerste keer zoenen gebeurde tijdens deze date en omdat we daar allebei nog niet zoveel ervaring mee hebben, ging dat een beetje onwennig. Maar oefening baart kunst. En we kunnen allebei gelukkig wel lachen om dat soort dingen. Naar huis teruggaan was dit keer wel moeilijk. Inmiddels voelt het voor ons allebei heel goed en vertrouwd als we bij elkaar zijn. We proberen nu ook zo vaak mogelijk contact te hebben. We hebben beiden nog veel te leren over het samenzijn, maar met wie kun je dat beter doen dan met iemand waar je je zo goed bij voelt?”

 

* Astrid werkt als verpleegkundige en Dave is softwareontwikkelaar.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)