> Advies > Bijzondere situaties > Succesvol online flirten voor vijftigplussers

Bijzondere situaties

Succesvol online flirten voor vijftigplussers

Na lange tijd al een relatie gehad te hebben, willen vijftigplussers opnieuw genieten van een partner. Ook zij vinden hun nieuwe partner via het internet. Hoe gaat u als vijftigplusser dan het beste te werk? Parship geeft tips.

Succesvol online flirten voor vijftigplussers

Wie nog maar kort single is en meer dan 50 lentes oud is, valt van de ene verbazing in de andere als hij of zij merkt hoe het flirten de laatste jaren veranderd is. In plaats van op het toeval lijkt de liefde nu in de hele wereld op het internet te steunen. Maar wat als u helemaal geen ervaring met online dating heeft?

Alleen flirten met droompartners?

Wie geen tiener meer is, heeft vaak een duidelijk omlijnd beeld van het leven. En dat geldt ook bij het zoeken naar een partner. Op het eerste gezicht lijkt daarom het internet ideaal; de keuze aan mogelijke partners is daar heel groot. Het gevaar alleen naar de ideale droomprins te zoeken helaas ook. "Een partner kun je ook via het internet niet naar je eigen fantasie ontwerpen. Wie bij het online flirten niet naar links en rechts kijkt, doet zichzelf te kort," vertelt Martine. Zij weet waar ze het over heeft: Twee jaar geleden heeft ze zelf haar levenspartner via het internet leren kennen. Hij was een paar jaar ouder dan Martine zich voorgesteld had. "Maar door zijn mails voelde ik me veel ouderwetser dan hij. Hij had zo’n klasse bij het flirten. Daar viel ik gewoon voor."

Helderheid in plaats van compromissen

Open staan voor een partner die van het eigen ideaalbeeld afwijkt, is absoluut geen teken van willekeur, weet Martine. "Bij het flirten via het net is het heel belangrijk de eigen criteria wat ruimer te nemen. Wat vind ik echt belangrijk, wat is van ondergeschikt belang?" Martine is al heel lang succesvol onderneemster. Voor haar stond het vast: “Ik wilde een man die ook van succes houdt en die zich in mijn wereld staande kan houden. Of hij nu wat jaartjes ouder is of een paar centimeter kleiner dan mijn droomprins, dat doet er misschien bij vrijblijvend flirten toe, maar als je denkt aan een relatie voor de rest van je leven is dat veel minder belangrijk." Dat ze met haar hoge verwachtingen op haar leeftijd misschien wat minder kansen had, was voor Martine niet belangrijk. "Ik heb misschien wat langer gezocht dan anderen, maar ik had dan uiteindelijk ook echt de juiste partner. "

Flirten met de juiste foto

Om precies de partner te vinden die het beste bij u past, geldt ook bij het online flirten: Hoe u zich presenteert is de eerste stap naar succes. "Wie een slechte foto bij zijn profiel plaatst moet niet verbaasd zijn als blijkt dat hij alleen met zichzelf flirten kan," vindt Martine. Ze kent zelf veel mensen van over de vijftig die in de liefde nog een keer een doorstart willen maken. "De kwaliteit van de foto is juist op deze leeftijd niet alleen het belangrijkste. De kleding en make-up moeten bij het karakter van de vrouw passen, in plaats van haar jonger te laten lijken. Ook voor mannen geldt: Hoe u eruitziet is uw visitekaartje bij de virtuele flirt. De belangrijkste vraag daarbij is: Hoe wilt u overkomen?"

Wees authentiek

Daarom gaat het er niet om u anders voor te doen als u bent, maar om u met uw eigen persoonlijkheid te presenteren aan een passende levenspartner. De eeuwig jonge vrouw in een leren rokje, de hippe vijftiger met trendy kleding –als u niet echt zo bent is het geen goed idee u zo te presenteren. Daar komen dan gegarandeerd de verkeerden op af. "Gelijk bij de eerste ontmoeting heeft de ander dan door of uw presentatie van uzelf overeenkomt met wie u werkelijk bent," weet Martine. En hetzelfde geld voor uw profiel. Vermijd algemeenheden en standaarduitspraken. Iedereen wil wel met een glas wijn in de hand van de zonsondergang genieten of een strandwandeling maken. "Geef een realistische beschrijving van hoe u de tijd samen door zou willen brengen. Wie van televisiekijken houdt, moet niet schrijven dat hij het liefst ’s avonds uit gaat alleen maar omdat het dynamischer overkomt, " raadt Martine aan. En zij kan het weten: Intussen is ze al twee jaar gelukkig met haar nieuwe partner.

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)