> Advies > Het eerste contact > Tips voor online flirten

Het eerste contact

Online flirten

Nederland is massaal online aan het flirten geslagen. Steeds vaker komt het voor dat mensen elkaar eerst via het internet ontmoeten, voordat ze elkaar in levende lijve tegenkomen. Hierdoor heeft flirten een nieuwe dimensie gekregen namelijk het online flirten!

Online flirten

In tegenstelling tot flirten ontbreekt bij online flirten de lichaamstaal volledig. Het is flirten met geschreven woorden en smileys kunnen enige verduidelijking in emoties geven. Lees hier de tips voor een luchtige internetflirt.

 

 

 

Houd het kort en simpel
Het uitwisselen van berichtjes op internet gaat langzamer dan een gesprek in levende lijve. Dat betekent dat ook de vorm van communiceren anders is. Bij een persoonlijk bericht kun je de diepte ingaan zonder het gesprek te serieus te laten worden. Door middel van jouw lichaamstaal kan je namelijk blijven flirten. Bij online flirten kan dit helaas niet, het gesprek krijgt dus al snel een serieuze wendig. Houd het daarom kort en simpel. Je kunt serieuze dingen aanstippen, maar ga er niet te lang op door.

Ik houdt van jou
Degene die bovenstaande spelfout er gelijk uithalen zijn bij flirten op het internet in het voordeel. Wanneer je nooit hoeft te zoeken naar de juiste woorden, of die gevatte woordspeling werkt dat in jouw voordeel. Voor degene waarbij taal niet hun vriend is, geven wij als tip berichten hardop te lezen, zo schiet een gevat antwoord je snel te binnen.

Opschrijven wat het eerste in je opkomt
Denk bij online flirten vooral niet te lang na over wat je terugschrijft. Dit doe je namelijk in een persoonlijk gesprek ook niet. Een gesprek loopt nooit lekker soepel als een van de twee de hele tijd een dag op een antwoord moet wachten.

Geschreven berichten komen harder over dan persoonlijke berichten
Zoals al eerder benoemd wordt er bij online communicatie geen lichaamstaal en tonaties gebruikt. Boodschappen kunnen dus anders overkomen dan bedoeld is. Om een miscommunicatie te voorkomen is het belangrijk dat je bij het online flirten geen “harde woorden” gebruikt.

 

Test Parship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de cookiebepalingen zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Waarover wilt u nog meer lezen?
Error with static Resources (Error: 418)