meisje mobiel online daten

Flirten online: hoe doe je dat? Wij geven 7 tips

14.12.2023 Parship Redactie

Bij flirten is lichaamstaal onwijs belangrijk. Maar hoe doe je dat wanneer je elkaar niet in levende lijve spreekt, maar online? Dit zijn onze 7 beste tips voor online flirten. Zo wordt online flirten een stuk leuker, leer je de andere persoon echt kennen en: ga je op weg naar de ware liefde.

Online flirten: de voordelen

Online flirten heeft veel voordelen. Je bent gewoon thuis, in een situatie waarin je je op je gemak voelt. Je kunt smileys of gifjes sturen. want knipoogjes of een smiley met hartvormige ogen vertellen ook veel! Verder kun je bij online flirten langer nadenken over je antwoorden, of zelfs hulp inschakelen van vrienden en vriendinnen.

Onze 7 beste tips voor online flirten

Genoeg voordelen dus van flirten op datingsites, maar hoe ga je het best te werk? Hier zijn de 7 beste tips.

1. Zorg dat je opvalt vanaf je eerste bericht

Een eerste indruk maak je maar één keer, dus probeer het gesprek op een opvallende manier te starten. Iedere match wil het gevoel krijgen dat dat je echte interesse hebt. Het is daarom jammer als je een cliché openingszin gebruikt, want die heeft je gesprekspartner al tien keer eerder gezien. Het is een stuk leuker om (oprechte) complimentjes over het profiel of profielfoto te maken, of aan te haken op het profiel van je match. Stel dat iemand bijvoorbeeld van concerten houdt, dan kun je bijvoorbeeld vragen welk concert het meest is bijgebleven. Dan heb je een mooie opening voor een gesprek.

2. De beste tip als je wilt flirten? Gebruik open vragen! 

Niets is zo’n conversatie-killer als gesloten vragen. Denk aan de beruchte “Alles goed met je?” of “Heb je een leuk weekend gehad?”. Het antwoord zal ja of nee zijn, en daarmee eindigt het gesprek. Het is veel leuker om open vragen te stellen, zodat je iemand echt leert kennen. Heb je even geen inspiratie? Gebruik dan de IJsbreker van Parship! Wil je meer lezen over deze simpele truc om elkaar te leren kennen? Hier lees je alles over de IJsbrekers.

3. Doe je best om iemand te leren kennen

Er is niets zo aantrekkelijk als iemand die echte aandacht voor je heeft. Toon interesse, want je wil je online flirt een beetje leren kennen voordat je weet of het de ware liefde is. Met leuke en geïnteresseerde vragen kun je online al goede gesprekken voeren, voordat je echt op date gaat. De kunst is doorvragen en inhaken op wat de ander vertelt. Ga op zoek naar onderwerpen die je met elkaar gemeen hebt. En wees eerlijk! Stel de vragen die je ook in het echte leven zou vragen.

4. Gebruik humor bij online dating

Wist je dat humor heel aantrekkelijk is? Je scoort echt punten als je iemand laat lachen. Online flirten en daten wordt een stuk leuker als je plezier hebt en de humor ziet. Het is echt niet nodig dat de ander gelijk verliefd op je wordt, dus blijf lekker ontspannen, maak grapjes en lach samen.

5. Reageer snel op berichten, maar niet té snel

Snel reageren op de ander is belangrijk. Kijk dus in ieder geval elke dag even in de chat. Zo blijft het gesprek (en daarmee het online flirten) op gang. Maar reageer ook weer niet té snel. Dat kan averechts werken en je komt misschien wat wanhopig over. Geef de ander ook de tijd om te reageren en stuur geen extra berichtjes als je even moet wachten.

 6. Online daten draait om verlangen, dus durf ook even stil te zijn

Als je continu aan het chatten bent, heb je geen idee hoe het is om naar een bericht te verlangen. Probeer af en toe een kleine pauze in te lassen. Meteen een goede test: kost dit je veel moeite? Dan weet je dat het goed zit! En natuurlijk merk je ook snel genoeg of de ander ook verlangt naar jouw berichtje. Een beetje hard to get spelen is soms zo gek nog niet.

7. Gebruik niet alleen woorden

Ben je geen held in chatten of schrijven? Geen nood, ook dan kun je prima online flirten. Via de chat kun je namelijk op allerlei manieren laten weten dat je iemand leuk vindt. Een link naar een song bijvoorbeeld, een video of een meme. Zo deel je niet alleen je interesses, maar laat je ook merken dat je aan de ander denkt.  

Benieuwd naar meer datingadvies?

We hopen dat deze 7 beste tips je helpen bij het online flirten! Bekijk ook onze andere blogs als je meer tips wil lezen over online dates, chatten met je match en voorbeelden van berichtjes.