Tips voor verliefdheid en een relatie

Parship Redactie

Wanneer ben je verliefd? Wanneer is mijn relatie officieel?

Als het om liefde gaat, hebben mensen veel vragen. Hoe weet je wanneer je echt verliefd bent? Hoe weet je of de ander jou ziet zitten? Dit zijn vragen die veel singles proberen te beantwoorden. Misschien jij ook wel?

Als je voor iemand gevallen bent, kun je een heleboel verschillende gevoelens ervaren. Misschien voel je vlinders in je buik of een gevoel van duizeligheid als je bij hem of haar in de buurt bent. Je kunt ook een sterk verlangen hebben om veel tijd met de ander door te brengen. Al deze reacties zijn aanwijzingen dat je liefde voelt voor die persoon.

Is hij ook verliefd op mij?

Soms is het gemakkelijk te zeggen of iemand je leuk vindt, maar soms is het niet zo duidelijk. Het kan moeilijk zijn om zeker te weten of iemand geïnteresseerd is in een romantische relatie met jou of niet. Let eens op de volgende tekens: de ander stuurt berichtjes naar je, maakt plannen met je, lacht om jouw grapjes of als hij/zij je ziet, de ander onthoudt details over je leven en komt afspraken na en laat je niet zitten of zegt op het laatste moment af. Je krijgt complimentjes en de ander is geinteresseerd als je praat. Gebeurt dit allemaal en voel jij je in de zevende hemel als je bij de ander bent, grote kans dat die ander hetzelfde voor jou voelt. 

Het is belangrijk te onthouden dat er geen vaste tijdlijn is hoe lang het duurt voor twee mensen die elkaar online (of ‘ in het echt’ ) ontmoeten een beslissing nemen over hun relatiestatus. Iedereen beweegt zich in zijn eigen tempo, dus ga op je gevoel af!

Is mijn relatie officieel?

Als beiden zich echter zeker voelen over hun wederzijdse gevoelens voor elkaar, beslissen koppels meestal samen wanneer hun relatie “officieel” wordt en publiceren ze dit nieuws op sociale media of vieren ze het zelfs door samen uit eten te gaan of een speciaal moment te beleven!

In welke fase van het spel jullie relatie zich ook bevindt – of jullie elkaar nu nog leren kennen of officieel samen zijn – houd in gedachten dat tijd en geduld uiteindelijk loont! Er zijn twee mensen nodig die veel om elkaar geven, die bereid zijn risico’s te nemen en zich volledig in durven te zetten om de relatie te laten slagen.