Meerdere mensen tegelijk daten, hoe doe je dat?

15.11.2023 Parship Redactie

Als je online op zoek gaat naar een partner, heb je vaak meerdere contacten tegelijkertijd. Leuk en spannend, maar dat zogenoemde ‘parallel daten’ kan ook een keerzijde hebben. Kan dat wel meerdere mensen tegelijk daten?

In je agenda voor de volgende week staan drie dates, met drie verschillende contacten. Wat een luxe! Je voelt je geliefd. Maar… parallel daten het kan ook zorgen voor datingstress. Geef je elk contact wel een eerlijke kans? En is het geen ‘bedrog’ als je meerdere mensen tegelijk contact hebt?

Relax: meerdere mensen tegelijk is geen bedrog

Veel singles voelen zich al schuldig als ze met meerdere mensen aan het appen of mailen zijn. Vooral vrouwen hebben de neiging om zich tot één persoon tegelijk te beperken op een datingsite. Dat is helemaal niet nodig, je kunt best met meerdere mannen tegelijk daten. Het is prima om een beetje rond te kijken, wat uit te proberen en verschillende leuke mensen te ontmoeten. Vergelijk het met een feestje, daar praat je ook met meerdere mensen op een avond. En dan beloof je ook geen eeuwige trouw aan de eerste de beste die je een cocktail aanbiedt. Een schuldgevoel is dus echt niet nodig. Parallel daten maakt de kans groter op die ene persoon.

Spelregels van parallel daten

Breng je bij je date eerlijk ter sprake dat je meerdere contacten hebt? Vertel je die leuke, sportieve fysiotherapeut dat je ook aan het daten bent met die kunstminnende hypotheekadviseur? Zo ja, wanneer dan? ‘Multiflirten’ is een leuk spel, maar er zijn wel wat regels. In principe geldt de regel dat je in de zoektocht naar de liefde geen exclusiviteit kunt verlangen van een potentiële partner. Pas als de relatie zich serieus ontwikkelt en je echt verliefd wordt, kun je samen afspreken om niet meer met anderen te mailen, appen of te daten. Tot die tijd geniet je van alle aandacht en interesse. En daar is niks mis mee. Je hoeft er niet geheimzinnig over te doen. Je kunt vertellen dat je meerdere contacten hebt, maar je andere dates met naam en toenaam noemen is weer minder netjes.

Hoe bewaar je het overzicht in je dates?

Sommige mensen zijn zo enthousiast dat ze flink gaan shoppen in het online datingaanbod. Ze onderhouden misschien wel tientallen contacten, die ze allemaal standaardteksten sturen. De kans op een serieuze kennismaking neemt daarmee wel af. Maar ook als je iets minder contacten onderhoudt, is er een gevaar: hoe bewaar je het overzicht en hoe weet je wat je met wie hebt besproken? De kans op verwisselen is aanwezig, en het is natuurlijk heel pijnlijk als je Stefan ineens aanspreekt met Sander of Cato met Charlotte. Beter is het om de beste kandidaten voor jou eruit te zoeken, in een behapbaar aantal. Zo is het heel goed mogelijk op een persoonlijke manier contact te hebben, zonder kans op verwisselen.

Eén kandidaat zal overwinnen in de liefde

Parallelle contacten horen er gewoon bij als je met online dating bezig bent. Het is toch echt nodig om meerdere mensen te leren kennen voordat de vonk kan overspringen. Merk je echter dat je gevoelens ontwikkelt voor een contact? Dan is het wel zuiver om de andere contacten ‘on hold’ te zetten. Na al dat online flirten en paralleldaten ga je op een mooi moment voor één kandidaat: jouw grote liefde! Zodra dat weet – na een geweldig weekendje weg of een meer dan romantisch diner – kun je het beste gewoon eerlijk zijn en iedereen vertellen dat je vanaf nu ‘gebonden’ bent.

Parship biedt échte contacten

Bij Parship vinden wij de persoonlijke benadering belangrijk. Daarom staat onze persoonlijkheidstest en jouw profiel voorop in de connecties die je maakt. Dit past bij mensen die weten hoe ze in elkaar zitten en op volwassen manier willen daten. Op weg naar de echte liefde!