christelijke relatie

Online flirten

30.09.2021 Parship Redactie

Nederland is massaal online aan het flirten geslagen. Steeds vaker komt het voor dat mensen elkaar eerst online ontmoeten, voordat ze elkaar in levende lijve tegenkomen. Hierdoor heeft flirten een andere dimensie gekregen, namelijk het online flirten!

In tegenstelling tot flirten ontbreekt bij online flirten de lichaamstaal volledig. Het is flirten met geschreven woorden en smileys kunnen enige verduidelijking in emoties geven. Lees hier de tips voor een luchtige internetflirt.

Houd het kort en simpel
Het uitwisselen van berichtjes op internet gaat langzamer dan een gesprek in levende lijve. Dat betekent dat ook de vorm van communiceren anders is. Bij een persoonlijk bericht kun je de diepte ingaan zonder het gesprek te serieus te laten worden. Door middel van jouw lichaamstaal kan je namelijk blijven flirten. Bij online flirten kan dit helaas niet, het gesprek krijgt dus al snel een serieuze wendig. Houd het daarom kort en simpel. Je kunt serieuze dingen aanstippen, maar ga er niet te lang op door.

Ik houdt van jou
Degene die bovenstaande spelfout er gelijk uithalen zijn bij online flirten in het voordeel. Wanneer je nooit hoeft te zoeken naar de juiste woorden of die gevatte woordspeling werkt dat in jouw voordeel. Voor degene waarbij taal niet hun vriend is, geven wij als tip berichten hardop te lezen, zo schiet een gevat antwoord je snel te binnen.

Opschrijven wat het eerste in je opkomt
Denk bij online flirten vooral niet te lang na over wat je terugschrijft. Dit doe je namelijk in een persoonlijk gesprek ook niet. Een gesprek loopt nooit lekker soepel als een van de twee de hele tijd lang op een antwoord moet wachten.

Geschreven berichten komen harder over dan persoonlijke berichten
Zoals al eerder benoemd, wordt er bij online communicatie geen lichaamstaal en tonaties gebruikt. Boodschappen kunnen dus anders overkomen dan bedoeld is. Om een miscommunicatie te voorkomen is het belangrijk dat je bij het online flirten geen “harde woorden” gebruikt.