christelijke relatie

Flirten online: hoe doe je dat? Wij geven 6 tips

30.09.2021 Parship Redactie

Bij flirten is lichaamstaal onwijs belangrijk. Met een gedurfde knipoog, lieve glimlach of een subtiele aanraking kun je laten merken dat jij de klik wel voelt. Maar hoe doe je dat wanneer je elkaar niet in levende lijve spreekt, maar online?

Flirten online kan voor velen lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg trucjes waarmee je toch de digitale casanova kunt uithangen. Hier lees je onze 6 tips voor online flirten waarmee jij in no-time je nieuwe connectie inpalmt.

Flirten via een dating site of app: de voordelen

Aan online flirten kleven genoeg voordelen. Je kunt elkaar dan wel niet aanraken, maar je kunt elkaar wel smileys of gifjes sturen die je lichaamstaal vervangen. Een smiley met hartvormige ogen zegt vaak al genoeg! Daarnaast kun je online veel langer nadenken over wat je precies wil zeggen of zelfs de hulp inschakelen van vrienden. Genoeg voordelen dus, maar wat is nu de beste manier om te flirten via berichtjes in een chat?

Onze 6 tips en voorbeelden voor online flirten

1.Zorg dat je opvalt vanaf je eerste bericht

Een eerste indruk maak je maar één keer. Start het gesprek met een leuk berichtje die je onderscheidt van de rest. Iedere match moet het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, dus laat zien dat je hun profiel uitvoerig hebt bekeken. Gebruik vooral geen cliché openingszinnen die je gesprekspartner al 10x voorbij heeft zien komen. Stuur juist (oprechte) complimentjes over hun profiel of profielfoto en toon belangstelling in hun interesses.

Een paar voorbeelden zijn:

  • Ik zie dat je van concerten houdt. Wat leuk, ik ook! Welke is jou het meest bijgebleven?
  • Zag ik nou op je foto dat je in (vul in) bent geweest? Daar heb ik nou altijd al eens heen willen gaan! 
  • Wat heb jij een leuk lach zeg! Wat maakt jou nou echt blij? 

2. Flirt met open vragen 

Niets is zo’n conversatie-killer als gesloten vragen. Denk aan de beruchte “Alles goed met je?” of “Heb je een leuk weekend gehad?”. Het antwoord zal ja of nee zijn, en daarmee eindigt het gesprek. Stel daarom juist open vragen met een flirterige ondertoon, luister goed en haak in op wat de ander zegt. Ga op zoek naar raakvlakken waar je urenlang over door kunt praten. En wees jezelf! Praat zoals je ook in het echt zou praten en vraag alleen dingen die je ook in het echt zou vragen.

Een paar open vragen die je kunt stellen zijn:

  • Hoe ziet jouw perfecte eerste date eruit? Dan weet ik wat ik moet organiseren 😉
  • Hoe begin jij je dag het liefst? Voor mij werkt koffie of misschien een berichtje van jou 😉 

Tip: Heb je even geen inspiratie? Gebruik dan de IJsbreker van Parship!

Met een IJsbreker beantwoorden jij en je gesprekspartner dezelfde vragen. Matchen jullie antwoorden? Dan staat daar een beloning tegenover! Wil je meer lezen over deze simpele truc om elkaar te leren kennen? Hier lees je alles over de IJsbrekers.

3. Gebruik al je humor en speelsheid

Vaak voel je na een flinke lachbui een sterkere klik met de ander. Humor wordt vaak gekoppeld aan aantrekkelijkheid, dus je scoort punten als je iemand laat lachen. Ga ervan uit dat je plezier zult hebben bij online flirten, niet dat de ander gelijk verliefd op je moet worden. Met die instelling hou je daten hoe het hoort te zijn: gewoon leuk! Maak dus eens wat vaker een grapje in de chat en lach eens wat harder om de ander.

Dit zijn voorbeelden van hoe je met lol online kunt flirten:

  • Ik vroeg mij laatst af… Heb jij wat te doen de komende 50 jaar?
  • Ik ben heel goed in (vul in). En wat is jouw meest nutteloze talent?

4. Reageer snel op berichten, maar niet té snel

Snel reageren op de ander is belangrijk. Kijk dus in ieder geval elke dag even in de chat. Zo blijft het gesprek (en daarmee het online geflirt) op gang en je laat zien dat je interesse hebt in je gesprekspartner. Maar reageer ook weer niet té snel, zoals direct na het ontvangen van ieder bericht. Dat kan averechts werken en misschien zelfs wanhopig overkomen. Geef de ander ook de tijd om te reageren en bestook diegene niet met vraagtekens als hij of zij langzaam reageert.

5. Flirten draait om verlangen, dus laat de chat eens stil vallen

Wees niet bang om wat afstand te nemen, want zo geef je de ander ruimte om je te missen. Als je continu aan het chatten bent, heb je geen idee hoe het is om naar een bericht te verlangen. Daarnaast is het ook een goede test om te kijken of je diegene wel écht leuk vindt. Als je veel moeite hebt om geen bericht te sturen, dan weet je dat het goed zit! En natuurlijk merk je bij een stilte ook snel genoeg of de ander ook verlangt naar jouw berichtje. Chatten is na zo’n korte stilte nog leuker omdat je hebt uitgekeken naar jullie volgende gesprek. Een beetje hard to get spelen is dus zo gek nog niet.

Stuur een van deze zinnen als je het gesprek subtiel wil beëindigen:

  • Ik moet mijn kat even wat aandacht geven, ze kijkt jaloers. Ik spreek je snel weer!
  • Ik hou vanavond een digitale detox. Ik stuur je later weer een berichtje!

6. Probeer het eens anders te zeggen

Ben je geen held in de juiste woorden vinden? Dan kun jij online juist enorm tot je recht komen. Via de chat kun je namelijk op allerlei manieren laten weten dat je iemand leuk vindt. Hoor je een nummer wat je aan die persoon doet denken? Stuur hem of haar een linkje. Dan raak je ook heel makkelijk in gesprek over muziek smaak of gedeelde interesses. Of moest je misschien hardop lachen om een meme of grapje van een collega? Deel dit met hem of haar en zeg dat je dacht dat hij of zij het wel grappig zou vinden. Zo deel je niet alleen je interesses, maar laat je ook merken dat je aan de ander denkt.  

Benieuwd naar meer dating advies?

Deze tips en voorbeelden kun je gebruiken om online te flirten. Bekijk ook onze andere blogs als je meer tips wil lezen over online dates, chatten met je match en voorbeelden van berichtjes.