Succesvol online flirten voor vijftigplussers

Succesvol online flirten voor vijftigplussers

30.09.2021 Parship Redactie

Na lange tijd al een relatie gehad te hebben, willen vijftigplussers opnieuw genieten van een partner. Ook zij vinden hun nieuwe partner online. Hoe ga ja als vijftigplusser dan het beste te werk? Parship geeft tips.

Wie nog maar kort single is en meer dan 50 lentes oud is, valt van de ene verbazing in de andere als hij of zij merkt hoe het flirten de laatste jaren veranderd is. In plaats van op het toeval lijkt de liefde nu in de hele wereld online te gebeuren. Maar wat als je helemaal geen ervaring met online dating hebt?

Alleen flirten met droompartners?

Wie geen tiener meer is, heeft vaak een duidelijk omlijnd beeld van het leven. En dat geldt ook bij het zoeken naar een partner. Op het eerste gezicht lijkt daarom het internet ideaal; de keuze aan mogelijke partners is daar heel groot. Het gevaar alleen naar de ideale droomprins te zoeken helaas ook. “Een partner kun je ook online niet naar je eigen fantasie ontwerpen. Wie bij het online flirten niet naar links en rechts kijkt, doet zichzelf te kort,” vertelt Martine. Zij weet waar ze het over heeft: Twee jaar geleden heeft ze zelf haar levenspartner online leren kennen. Hij was een paar jaar ouder dan Martine zich voorgesteld had. “Maar door zijn mails voelde ik me veel ouderwetser dan hij. Hij had zo’n klasse bij het flirten. Daar viel ik gewoon voor.”

Helderheid in plaats van compromissen

Open staan voor een partner die van het eigen ideaalbeeld afwijkt, is absoluut geen teken van willekeur, weet Martine. “Bij het online flirten is het heel belangrijk de eigen criteria wat ruimer te nemen. Wat vind ik echt belangrijk, wat is van ondergeschikt belang?” Martine is al heel lang succesvol onderneemster. Voor haar stond het vast: “Ik wilde een man die ook van succes houdt en die zich in mijn wereld staande kan houden. Of hij nu wat jaartjes ouder is of een paar centimeter kleiner dan mijn droomprins, dat doet er misschien bij vrijblijvend flirten toe, maar als je denkt aan een relatie voor de rest van je leven is dat veel minder belangrijk.” Dat ze met haar hoge verwachtingen op haar leeftijd misschien wat minder kansen had, was voor Martine niet belangrijk. “Ik heb misschien wat langer gezocht dan anderen, maar ik had dan uiteindelijk ook echt de juiste partner. “

Flirten met de juiste foto

Om precies de partner te vinden die het beste bij jou past, geldt ook bij het online flirten: Hoe je je presenteert is de eerste stap naar succes. “Wie een slechte foto bij zijn profiel plaatst moet niet verbaasd zijn als blijkt dat hij alleen met zichzelf flirten kan,” vindt Martine. Ze kent zelf veel mensen van over de vijftig die in de liefde nog een keer een doorstart willen maken. “De kwaliteit van de foto is juist op deze leeftijd niet alleen het belangrijkste. De kleding en make-up moeten bij het karakter van de vrouw passen, in plaats van haar jonger te laten lijken. Ook voor mannen geldt: Hoe je eruitziet is jouw visitekaartje bij de virtuele flirt. De belangrijkste vraag daarbij is: Hoe wil je overkomen?”

Wees authentiek

Daarom gaat het er niet om je anders voor te doen als je bent, maar om je met jouw eigen persoonlijkheid te presenteren aan een passende levenspartner. De eeuwig jonge vrouw in een leren rokje, de hippe vijftiger met trendy kleding –als je niet echt zo bent is het geen goed idee je zo te presenteren. Daar komen dan gegarandeerd de verkeerden op af. “Gelijk bij de eerste ontmoeting heeft de ander dan door of jouw presentatie van jezelf overeenkomt met wie je werkelijk bent,” weet Martine. En hetzelfde geldt voor het profiel. Vermijd algemeenheden en standaarduitspraken. Iedereen wil wel met een glas wijn in de hand van de zonsondergang genieten of een strandwandeling maken. “Geef een realistische beschrijving van hoe je de tijd samen door zou willen brengen. Wie van televisiekijken houdt, moet niet schrijven dat hij het liefst ’s avonds uit gaat alleen maar omdat het dynamischer overkomt, ” raadt Martine aan. En zij kan het weten: Intussen is ze al twee jaar gelukkig met haar nieuwe partner.